המשנה לנגיד: "המשבר תופס את המשק הישראלי במצבו הטוב ביותר מאז הקמת המדינה"

פרופ' צבי אקשטיין: "קיום מדיניות כלכלית יציבה תורם לרווחה החברתית במשק, החשוף לזעזוע הכלכלי הגלובלי ונמצא לא פעם במשבר כלכלי כתוצאה מהמצב הביטחוני" ; פישר: "הממשלה ובנק ישראל חייבים להבטיח שמנגנון האשראי במשק ימשיך לפעול ולתפקד"

"המשבר הפיננסי העולמי, החמור מאז 1930, מוצא את המשק הישראלי במצב הטוב ביותר מאז הקמת המדינה" - כך אומר היום המשנה לנגיד בנק ישראל, פרופ' צבי אקשטיין, בהרצאה שנשא בכנס ה-GIC באוניברסיטה העברית בירושלים.

"יכולתו להתמודד עם משברים נובעת במידה רבה מהשמירה על מסגרת התקציב על ידי המדיניות הפיסקאלית, ועל יציבות המחירים, המושגת על ידי המדיניות המוניטרית וכן האיזון בין היבוא ליצוא", הוסיף.

לדברי אקשטיין, "קיום מדיניות כלכלית יציבה תורם לרווחה החברתית במשק החשוף לזעזוע הכלכלי הגלובלי, ונמצא לא פעם במשבר כלכלי כתוצאה מהמצב הביטחוני".

אקשטיין אמר כי משרד האוצר, רשות ניירות ערך ובנק ישראל עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות בשווקים הפיננסיים בישראל ובעולם. לדבריו, תגובת השוק בישראל תואמת את המגמות בעולם, אך לא היה צורך בהתערבות משמעותית בשווקים בישראל. "המדיניות בנושא המשבר הפיננסי נקבעת על ידי שר האוצר ונגיד בנק ישראל לאחר התייעצות עם הצוותים המקצועיים".

"הפחתת הריבית ב- 0.25 נקודות האחוז לרמה של 3.25 אחוזים, עקבית בהשגת יעד יציבות המחירים ותמיכה בצמיחת המשק וביציבותו הפיננסית. החרפת המשבר העולמי והשפעתו על המשק הישראלי הגבירו את הסיכויים להאטה בקצב הצמיחה בתקופה הקרובה. הורדת הריבית תתמוך בהורדת עלויות האשראי לסקטור העסקי בעת הזו".