התפוצצה עסקת ויטה פרי גליל; זכי שלום ל"גלובס": "הבנקים לא עמדו בהתחייבות שלהם, ואני לא אוהב שסוחטים אותי"

בחצי חינם טענו היום כי המנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עופר אטיאס, לא עמד בהתחייבות שנתן להם לפרוע את החוב כלפי חברת ריץ' העולמית - 5.8 מיליון שקל ; אטיאס: "אם הם רוצים לנהל מו"מ, הם יודעים איפה לפגוש אותנו - וזה בטח לא מעל דפי העיתונות"

עסקת רכישת ויטה פרי גליל התפוצצה. זכי שלום לא ירכוש את החברה כפי שפורסם תחילה.

בחצי חינם טוענים כי לא מולאו התנאים שהציבו לקיום העסקה. זכי שלום אמר היום (ה') ל"גלובס": "אני יכול מול הבנקים? מה לעשות? הדבר היחיד שאני מצטער הוא בשביל העובדים. הבנקים לא עמדו בהתחייבות שלהם, ואני לא אוהב שסוחטים אותי. הם קיבלו ממני 50 מיליון שקל יותר מכולם. הם לא האמינו שיקבלו סכום כזה. עכשיו הם מנסים סחוט עוד ועוד ואי אפשר. כמה אפשר לתת?".

עוד אומר שלום: "עובדי ויטה פרי הגליל מתקשרים אליי ומבקשים אריזות קרטון וניילון כי אין להם איך לארוז את החומר גלם. אז מאיפה אני אביא להם קרטונים? זה לא שלי. באמת כואב לי ומצער אותי עניין העובדים. עשיתי מיטב ויותר ממיטב".

כזכור, הציעו שלום וקופרלי סכום של 105 מיליון שקל עבור רכישת כל פעילות נכסי התשלובת כעסק חי לרבות פרי הגליל, ויטה וקפולסקי. במסגרת ההצעה הציבו שלום וקופרלי שלושה תנאים מתלים לקיום העסקה. התנאי הראשון הוא פירעון מלוא החובות לחקלאים ולמגדלים שעמדו על 26.7 מיליון שקל. התנאי השני הוא העברת מלוא התשלומים המגיעים לעובדים. ואילו התנאי השלישי היה לפרוע את החוב לריצ' העולמית וזאת כבמידה שריצ' תסכים להותיר את הזיכיון למותג בידי החברה.

בהקשר זה חשוב לציין כי במקביל לקריסתה של ויטה פרי הגליל, הודיעה ריצ' העולמית לחברה כי היא נוטלת מידיה את הזיכיון למותג בארץ. ואולם, ל"גלובס" נודע כי בשבוע שעבר הגיע לארץ נציג של חברת ריצ' העולמית, ג'ים ביילי, ונפגש עם בעלי רשת חצי חינם. בתום הפגישה הודיע ביילי כי יסכים להותיר את הזיכיון בידי הבעלים החדשים של ויטה פרי הגליל וזאת בתנאי שהחוב כלפיהם ייפרע במלואו. בחצי חינם טוענים כי לפני שעה קלה הודיע להם עו"ד אטיאס כי אין לו כוונה לפרוע את החוב לריצ'.

ברשת חצי חינם טענו היום כי המנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עופר אטיאס, לא עמד בהתחייבות שנתן להם לפרוע את החוב כלפי חברת ריצ' העולמית, העומד על 5.8 מיליון שקל. לחברת ויטה פרי-גליל ישנם 180 עובדים קבועים ו-400 זמניים.

בהתייחס לדברים אומר עו"ד אטיאס, "אין שחר לטענה שלהם לגבי התנאי המתלה. התנאים המתלים הוצגו בפני בית המשפט והתנאי המתלה לגבי ריצ' לא הוצג בפני בית המשפט בידיעתם והסכמתם. לא הועברה כלפיהם שום התחייבות ולא הייתה כלפיהם שום התחייבות הן בנושא של ריצ' והן בנושא של קפולסקי".

"כל נושא המותגים של ויטה ופרי הגליל לא היה נושא במו"מ. זה הכל ניסיונות שלהם לשפר עמדות במו"מ. כמו שיש להם זכות לגיטימית לשפר עמדות במו"מ, יש לצד שכנגד זכות לגיטימית שלא להיכנע לתכתיבים שלהם. יש קשיים במו"מ. הם מציגים דרישות שלא מקובלות עלינו. מאז שהם הגישו את ההצעה הדברים השתנו וההצעה שלהם היא לא כזו ראה וקדש. אם ההצעה שלהם הייתה מתקבלת אז הם היו משלמים רק 55 מיליון שקל ולא 105 מיליון שקל. אם הם רוצים לנהל מו"מ, הם יודעים איפה לפגוש אותנו וזה בטח לא מעל דפי העיתונות".

"אם זה נכון אז מדובר באסון", אמר ל"גלובס" יו"ר מרחב גליל עליון בהסתדרות, יונה פרטוק. "תאר לעצמך שהעובדים כבר הרימו כוסית לפסח, ופתאום שומעים שאין כלום. אני מאוד מקווה שזה לא נכון, אחרת זה לא יעבור בשתיקה".

בעלי הרשת, משפחת קופרלי וזכי שלום, זכו בעבר בהתמחרות שערך המנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עופר אטיאס, לרכישת ויטה פרי גליל. קופרלי ושלום הציעו עבור הרכוש הקבוע של החברה - הפעילות, הנדל"ן, המותג והמלאי - סכום של 105 מיליון שקל.

היקף חובותיה של פרי גליל עומד על כ-160 מיליון שקל לבנקים ונוסף לכך, לחברה חובות למגדלים ולנושים נוספים, לרבות העובדים, בהיקף של כ-100 מיליון שקל נוספים.

כזכור, לפני שבוע אישר בית המשפט המחוזי בחיפה סופית את מתווה המכירה של חברת ויטה פרי גליל לבעלי רשת חצי חינם, משפחות קופרלי ושלום, תוך שהוא דוחה את טענות הנושים הרגילים של החברה שלא נכללו בהסכם המכירה.

זאת, לאחר שהממונה על הגבלים עסקיים, רונית קן, אישרה את רכישת ויטה פרי הגליל על ידי חצי חינם. עיקר בחינתה של הממונה התמקדה באפשרות כי חצי חינם תחסום אספקת מוצרי פרי הגליל למתחרותיה, באופן שיפגע בתחרות. לאחר בדיקה קבעה הממונה כי אין חשש מחסימה שתפגע בתחרות.

זאת לאור קיומם של מתחרים נוספים בתחומי הפעילות של פרי הגליל, נתח השוק הקטן יחסית של רשת חצי חינם בענף הקמעונאות וקיומו של יבוא מתחרה