שר התקשורת ידון בהשלכות דחיית המיזוג בין בזק ו-yes

ל"גלובס" נודע שכחלון לא אהב את העובדה שמשרד התקשורת לא היה מעורב בסוגיה שטומנת בחובה השפעות רחבות על כל הענף, ושדעתו המקצועית לא הובאה במסגרת הדיונים בבית הדין להגבלים ובבית המשפט העליון

שר התקשורת, משה כחלון, זימן את הנהלת משרדו לדיון במשמעויות החלטת בית המשפט העליון למנוע את המיזוג בין בזק ו-yes. ל"גלובס" נודע שכחלון לא אהב את העובדה שמשרד התקשורת לא היה מעורב בסוגיה שטומנת בחובה השפעות רחבות על כל הענף, ושדעתו המקצועית לא הובאה במסגרת הדיונים בבית הדין להגבלים ובבית המשפט העליון. הדיון צפוי להתקיים ככל הנראה השבוע לאחר חזרת כל המנהלים הבכירים מחופשותיהם.

רשות ההגבלים היא זו שהובילה את ההתנגדות למיזוג בבית הדין להגבלים ובסופו של דבר היא זו גם שהובילה את ההתנגדות בבית המשפט העליון, לאחר שבית הדין להגבלים אישר את המיזוג תחת תנאים. התהליך עצמו החל בתקופת כהונתו של שר התקשורת הקודם, אריאל אטיאס, והתוצאה הייתה שרשות ההגבלים נכנסה לנעליו של המשרד וקבעה מדיניות בתחום התקשורת משום שהמשרד כמפקח לא קיים דיון בנושא ולא הייתה לו כל עמדה. רשות ההגבלים החליטה שהנושא חשוב מאוד בעיניה והיא לקחה בעלות עליו, ותוך כדי כך דחקה את המשרד מחוץ לתהליך.

כעת, משנקבעו החלטות שמשנות מהותית את תחום התקשורת על רקע העובדה שבזק עומדת להיות מחויבת ביציאה מחברת yes - מוצא את עצמו משרד התקשורת בעמדה שהוא אינו יודע לנתח את משמעויות המהלך והאם צריך וניתן להשפיע עליו.

כך למשל, ההחלטה מעמידה בסימן שאלה את כדאיות הקמתה של פלטפורמת שידורים חדשה (IPTV) על ידי בזק, שכן זו הייתה הסיבה להתנגדותה של הרשות למיזוג - החשש שבזק תשלוט גם ב-yes וגם בתשתית ה-IPTV. כעת לא ברור מהן תוכניותיה של בזק והאם בעלי המניות שלה רואים בהקמתה של תשתית שידורים חדשה אינטרס כלכלי ואסטרטגי.