בשל חשש לסרטן: צבע המאכל המסוכן הוצא מהקולה

בעקבות הודעת ה-FDA כי אחד החומרים במשקה הקולה הפופולרי עלול לגרום לסרטן, החליטו קוקה-קולה ופפסי לערוך שינויים במתכונים הסודיים שלהן

המחקר שהוכיח כי חשיפה לאחד החומרים המרכיבים את משקה הקולה הפופולרי עלול לגרום לסרטן הביא את שתי היצרניות הגדולות - "קוקה-קולה " ו"פפסי " - להודיע היום (ו') כי יבצעו שינויים במתכונים הסודיים של המוצרים, כך שלא ייעשה עוד שימוש בצבע המאכל מתילימתזול 4 - שממנו נשקפת הסכנה.

מדובר בצבע המאכל המקנה לקולה את צבע הקרמל המזוהה עמה. השינוי במתכון נכנס לתוקף מיידי, והובטח כי עוד היום ישווקו משקאות שהוכנו בדרך זו ברחבי ארצות-הברית כולה.

מהבדיקות שנערכו עלה כי חשיפה ממושכת למתילמתזול 4 גרמה לגידולים סרטניים בקרב בעלי חיים. בעקבות הממצאים, פנה מכון המחקר למנהל המזון והתרופות הפדרלי (FDA) בתביעה לאסור מוצרים המכילים אותו.

"קוקה-קולה ופפסי, באישור ה-FDA, חשפו מיליוני אמריקניים לחומר כימי מסרטן", אמר מייקל ג'ייקובסון, מנכ"ל המרכז למדע בארה"ב. "מוטלת עלינו האחריות להגן על הצרכנים מסיכונים כאלה".