צבעי מאכל

כתבות אחרונות

 
 ד"ר טל זלצר (מימין), ד"ר חלים ג'ובראן / צילום: איל יצהר

היזמים שרוצים להפוך את צבעי המאכל למוצר בריא

הצבעים של חברת פיטולון לא מסרטנים ולא גורמים להיפראקטיביות כמו הסינתטיים, לא מזיקים לסביבה כמו צבעים על בסיס צמחי, ובשאיפה להיות אפילו זולים יותר מאלה הסינתטיים • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

שלומית לן 03.10.2020
ההמבורגר מלא העובש בפרסומת של ברגר קינג / צילום: צילום מסך מפייסבוק

למה רשת ברגר קינג מפרסמת המבורגר מלא בעובש?

רשת המזון המהיר האמריקאית ברגר קינג בחרה בדרך בוטה מאוד להציג את השינוי החדש שעשתה בהמבורגר המפורסם שלה - "וופר"

שירות גלובס 19.02.2020
אלי איצקין  / צילום: סיון פרג'
אלי איצקין | לפני כולם

מה מסתתר בתוך המוצרים של ענקיות המזון?

בשטראוס גייסו גסטרנומית כדי לבחון את רכיבי המוצרים שלא השתנו יותר מעשור ■ התוצאה: הפחתה בחומרי טעם וריח, צבעי מאכל וחומרים מייצבים ■ מנכ"ל מחלבות שטראוס: "כשפתחנו את המתכונים, נתקלנו בדברים שהטכנולוגים שלנו שמו פשוט כי זה מה שהיה נהוג"

שני מוזס 29.11.2017
פירות יבשים / צילום: תמר מצפי

משרד החקלאות יוצא בקריאה נגד צריכת פירות יבשים

לקראת ט"ו בשבט, המשרד קורא להעדיף פירות טריים וטוען: "הפירות המיובשים יותר מצומקים, מכילים פחות ויטמינים ויותר צבעי מאכל מלאכותיים, סוכר וקלוריות מיותרות - אז למה להתעקש לצרוך אותם?"

מיכל רז-חיימוביץ' 08.02.2017

בשל חשש לסרטן: צבע המאכל המסוכן הוצא מהקולה

בעקבות הודעת ה-FDA כי אחד החומרים במשקה הקולה הפופולרי עלול לגרום לסרטן, החליטו קוקה-קולה ופפסי לערוך שינויים במתכונים הסודיים שלהן

אתר חדשות ערוץ 2 09.03.2012

מחיר הנשנוש: מה מכילים החטיפים והממתקים שאנו אוכלים?

החל מבמבה ועד תפוצ'יפס - "גלובס" בודק מה מכילים החטיפים, הממתקים וחטיפי האנרגיה שמהווים מרכיב קבוע בתזונה של ילדי ישראל - ומציע חלופות בריאות יותר לנשנוש

יעל גרוס-אנגלנדר 12.07.2011

מה מסתתר בקנקן? "גלובס" בודק מה יש במשקאות שאנו שותים

מכמויות סוכר גבוהות ועד חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומצה זרחתית: "גלובס" בודק מה מכילים המשקאות שרובנו צורכים על בסיס קבוע - ומדרג אותם לפי רמת התועלת לגוף

יעל גרוס-אנגלנדר 29.03.2011

לפני שפותחים את הפה: מה באמת מוסיפים למזון שלנו?

אילו מרכיבים מסתתרים בתפריט של משפחה ישראלית ממוצעת? מבדיקת "גלובס" עולה כי הקטשופ מתובל בסוכר, הטונה שוחה במלח, החומוס טובל בשמן, והשניצל עמוס בקמח וסויה

יעל גרוס-אנגלנדר 01.03.2011

"גלובס" מציג: המדריך לצבעי מאכל ולחומרים משמרים

למרות הנזק הבריאותי מצבעי מאכל וחומרים משמרים - היצרנים ממשיכים להשתמש בהם, ומשרד הבריאות ממשיך להתיר את השימוש ■ "גלובס" מסמן מוצרי מזון שעדיף להימנע מהם

יעל גרוס-אנגלנדר 26.01.2011