מסתמן: הרשות השנייה תתמזג לתוך מועצת הכבלים

כך עולה מתזכיר חוק איחוד המועצות שהפיץ היום משרד התקשורת - שיביא להקמת גוף רגולטורי שיפקח על שידורי הטלוויזיה והרדיו בישראל

"ברית המועצות" יוצאת לדרך. משרד התקשורת הפיץ היום בין משרדי המשפטים והאוצר וכן בין הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלווין את תזכיר חוק איחוד המועצות שיביא להקמת גוף רגולטורי אחד שיפקח על שידורי הטלוויזיה והרדיו בישראל - כך נודע ל"גלובס". במשרד מקווים כי השינוי המבני יהווה מנוף לקידום ענף השידורים ופיתוח התחרות.

עוד נודע ל"גלובס" כי בתזכיר שגיבש שר התקשורת אמורה הרשות השנייה להתמזג אל תוך מועצת הכבלים והלוויין, שהיא יחידת סמך של משרד התקשורת, בניגוד למעמדה העצמאי של הרשות כיום. המועצה, בניגוד למועצת הרשות, מורכבת מפקידים מקצועיים. כמו כן, מציע השר לבטל את דמי הזיכיון שמשלמים הגורמים המפוקחים לרשות השנייה וממנים למעשה את פעילות במיליוני שקלים בשנה. משמע הדבר, סגירה של כל המערך המנהלי של הרשות.

המסמך שהועבר היום מטעם משרד התקשורת הינו טיוטה ראשונית להצעת חוק להקמת רשות לשידורים מסחריים בישראל בטלוויזיה וברדיו. החוק אומר להביא ליצירת גוף אחד שירכז בידיו את הסמכויות הרגולטוריות של מועצת הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלווין.

משמעותו של המהלך, שתזכיר החוק בעניינו נחשף באחרונה בגלובס, הוא פיקוח כולל על ידי גוף אחד שיכלול את הערוצים 2, 9, 30, 10, תחנות הרדיו האזורי וכל ערוצי הכבלים והלוויין כיום. כעת מחכה כחלון לאישור הגורמים הרלוונטיים, ובהם משרד האוצר ומשרד המשפטים. מטרת משרד התקשורת היא לאשר את החוק בקריאה ראשונה עד סוף יולי.

יש לציין כי הקמת הרשות המאוחדת היא שלב בדרך למהפכה בתחום התקשורת ששר התקשורת כחלון מעוניין להנהיג - הקמת רשות לאומית לתקשורת שתהיה אחראית על הרגולציה בתחום בהתאם להחלטות ממשלה בעבר.

ממשרד התקשורת נמסר בתגובה, "תזכיר ברוח זו הוגש הערב להתייחסות הגורמים הרלבנטיים הפנים ממשלתיים".

חברת מועצת הרשות השנייה, ד"ר עליזה לביא, התייחסה למהלך של משרד התקשורת ואמרה כי "מזמן היה צריך לפרק את המועצה וללכת למהלך של 'ברית המועצות' ולהקים גוף יותר חזק". לדבריה, המהלך נדרש במיוחד לאור העובדה שעוד זמן קצר עוברים מזיכיונות לרישיונות, "מה שיהפוך את המצב לעוד יותר קשה מבחינת אכיפת הרגולציה. אם לא תהיה בהקדם רשות אחת חזקה ומאוחדת, אנחנו נהיה בבעיה גדולה מאוד. הבעיה המרכזית בתחום הרגולציה היא שעובדים עם כלים של שנות ה-80 בשנת 2012".