זעזועים ב"מעריב": בן כספית, יהודה שרוני וליאורה עוזבים

(עדכון) - כספית, שעובד ב"מעריב" כ-30 שנה, משמש כפרשן פוליטי ונחשב לבכיר מבקריו של נתניהו ■ שרוני, הפרשן הכלכלי הבכיר, עוזב אחרי 20 שנה ■ מדור הרכילות ב"סופשבוע" בוטל; ליאורה גולדנברג-שטרן עוזבת אחר 11 שנה

הערכה: בכיר עיתונאי "מעריב", בן כספית, לא צפוי להישאר בעיתון ויעזוב אותו לאחר כמעט 30 שנה. כספית נפגש עם המו"ל שלמה בן-צבי בימים האחרונים, וזה ביקש ממנו להישאר, אולם על-פי ההערכה, לבסוף הוחלט באופן הדדי כי כספית לא יישאר בעיתון.

כספית, מהעיתונאים הבולטים בישראל, משמש כפרשן הפוליטי של "מעריב", בו הוא עובד מאז שנת 1985. במהלך השנים היה כתב ספורט, כתב פלילי ושליח העיתון בניו-יורק.

בשנים האחרונות כספית נודע כבכיר מבקריו של בנימין נתניהו, ויחסיו עם לשכת ראש הממשלה הם מתוחים.

כספית שוקד בימים אלה על ספר נוסף וכן מגיש תוכנית פופולרית יחד עם עמנואל רוזן ברדיו ללא הפסקה ואת התוכנית "עושים סדר" בטלוויזיה החינוכית.

את תגובתו של כספית לא ניתן היה להשיג. בסביבתו של בן-צבי אישרו את הדברים.

גם יהודה שרוני עוזב

בתוך כך נודע כי יהודה שרוני, הפרשן הכלכלי הבכיר של "מעריב", עוזה את העיתון. שרוני החליט לא לשוב אל מוסף "עסקים" לאחר 20 שנה ב"מעריב".

שרוני נחשב במשך שנים לפנים של התחום הכלכלי של "מעריב", ובין היתר הוא זכור בחשיפתו את פרשת תיק המניות של הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ במלחמת לבנון השנייה.

שרוני, שגם שימש בתקופה מסוימת כעורך מוסף "עסקים" בשנה האחרונה, החליט לעזוב את תחום התקשורת הכלכלית ולצאת לדרך עצמאית בתחום העיתונות והתקשורת הרחבה יותר.

שרוני סירב להתייחס לדברים.

מדור הרכילות ב"סופשבוע" בוטל

כתבת החברה הבכירה של "מעריב", ליאורה גולדנברג-שטרן, לא תשוב לעבודתה אחר 11 שנה בעיתון.

גולדנברג-שטרן, בכירה כתבות הרכילות בישראל, התבשרה בשעות הצהריים על-ידי מו"ל "מעריב" החדש, שלמה בן-צבי בעצמו, כי במסגרת המבנה החדש של העיתון לא יהיה יותר מדור רכילות במוסף "סופשבוע", אחרת הייתה ממשיכה בעיתון.

בן-צבי הביע צער בפני גודלנברג-שטרן בשיחתו עמה על "שלא יוכל להמשיך אתה יחד". העיתונאית אמרה לבן-צבי כי הייתה התנהלות נציגיו הייתה בזויה, ואמרה לו: "אם הייתי צריכה לקבל תגובה מהם על אייטם, הם היו חוזרים אליי הרבה יותר מהר".

גולדנברג-שטרן, 50, שימשה כאמור כעורכת המדור "ליאורה", אותו ייסדה יחד עם עופר נמרודי ואמנון דנקנר. ליאורה הייתה הראשונה שלא חששה להופיע בשמה כמי שמובילה את המדור, ומאז הפכה למשפיעה על ז'אנר הרכילות כולו.

במהלך עבודתה חשפה גולדנברג-שטרן בין היתר את ראשיתה של פרשת משה קצב ואת פרשת דן מירון. גם חקירת ר' במשרד ראש הממשלה החלה במדורה.

ליאורה, שידועה בסגנונה החד והאכזרי לעיתים, הטילה מורא במסדרונות הכנסת והצמרת העסקית בישראל. את תגובתה של ליאורה לא ניתן היה להשיג.

‎תקופת הסתגלות לעוזבים

החל משעות הבוקר ממשיכים שלמה בן-צבי ואנשיו להודיע לאנשים על עתידם ב"מעריב". ל"מעריב" צפויים לשוב בין היתר בן-דרור ימיני, קלמן ליבסקינד, חן קוטס-בר, אבי אשכנזי, מרדכי חיימוביץ', ליאת שלזינגר, יובל גורן, אורי בינדר, ליאור לנדנברג ומרבית הצלמים ובהם רובי קסטרו ויוסי אלוני.

בסך-הכול יקלוט "מעריב" של בן-צבי למעלה מ-350 עובדים, ובהסכמת העובדים כל מי שייקלט מעבר למספר זה יצורף אף הוא בהסכם הקיבוצי. מתוכם 160 עובדים יהיו עיתונאים.

לעיתון יצטרפו אלעד טנא בתפקיד סגן העורך; ישי הולנדר, שישמש כראש אגף החדשות; ואורי גליקמן, שיהיה עורך "סופשבוע". אליק מרגלית יישאר בתפקידו כעורך מוסף השבת, ולעיתון צפוי להצטרף גם אורי אליצור.

החל משעות הבוקר המוקדמות ישבו העובדים עם בן-צבי, ונכון לכתיבת שורות אלה הגיעו הצדדים להבנות. העובדים שיעזבו את העיתון יקבלו תקופת הסתגלות.

עוד סוכם כי בימים הקרובים יתקיים כינוס שבמסגרתו יפגוש בן-צבי את העובדים הנקלטים וידבר עמם על דרכו החדשה של "מעריב". כמו כן, הוועד הודיע לעובדים כי יתקיים אירוע לטובת המפוטרים שלא נקלטים מחדש, עם ייעוץ לגבי זכויותיהם וסיוע בנושאים שונים.

כל עובד יהיה זכאי מראש ל-18 ימי מחלה. נושא חשוב אחר שסוכם קשור בזכויות העובדים: כתבים, צלמי סטילס וצלמי וידיאו שלא יישארו ב"מעריב" ייהנו מגישה חופשית לארכיון כדי להוציא את הכתבות שלהם.