מה הניע את נאמני הסדר החוב באי.די.בי לבקש לקיים את הדיון לאישור הסדר הפשרה שאליו הגיעו עם איש העסקים נוחי דנקנר ודירקטורים נוספים, בדלתיים סגורות? לשאלה הזאת לא ניתן מענה במסגרת הבקשה שהגישו אתמול (ד') הנאמנים בתיק דנקנר. על הרקע הזה הגיש הבוקר (ה') "גלובס" התנגדות לקיום דיון חסוי.
בבקשת "גלובס" נטען כי קיימת חשיבות ציבורית לקיים דיון פומבי, וכי הבקשה לחיסיון אינה מנומקת, ולא מובן ממנה מה הם אותם הטעמים אשר מחייבים לכאורה, במקרה זה, הליך חריג של דיון חסוי במעמד צד אחד. "קיימת חשיבות ציבורית אדירה בכך שכל פרטי הפשרה וכל הטענות, השיקולים והנימוקים שהובילו אליה יוצגו בפני הציבור הרחב... 'גלובס' עומד בעניין זה בנעלי הציבור, אזרחי המדינה וציבור המשקיעים".
במסגרת התביעה שבמוקד הדיון נטען כי קבוצת אי.די.בי חילקה דיבידנד של 1.8 מיליארד שקל שהיוו חלוקה אסורה, שכן החברה לא עמדה במבחן יכולת הפירעון. על-פי הסדר הפשרה, הנתבעים ישלמו 175 מיליון שקל, מהם כ-30 מיליון שקל על-ידי דירקטורים לשעבר באי.די.בי, ובהם נוחי דנקנר עצמו. הצדדים הגיעו לאחרונה לפשרה זמן קצר לאחר שנפתח המשפט בעניין, ולאחר שעדה מרכזית בתיק נפטרה בנסיבות טרגיות.
בקשת "גלובס" הוגשה על-ידי עורכי הדין אוריין אשכולי ויורם מושקט ממשרד י. מושקט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.