הוועד האולימפי בישראל חתם על האמנה לשוויון מגדרי

ועוד ברשת החברתית: מהי מערכת היחסים הרצויה בין עורכי דין לבין יועצים משפטיים; ועמותת לב אוהב מציינת 20 שנות פעילות

יגאל כרמי וגילי לוסטיג / צילום: עמית שיסל, באדיבות הוועד האולימפי בישראל
יגאל כרמי וגילי לוסטיג / צילום: עמית שיסל, באדיבות הוועד האולימפי בישראל

האמת שבפנים והאמת שבחוץ - הכנס השנתי של ארגון היועצים המשפטיים הפנימיים בישראל

הכנס השנתי של ארגון היועצים המשפטיים הפנימיים בישראל (ACC), שנערך השבוע (ב') בתיאטרון הבימה, עמד בסימן תאגידים בסיכון. עו"ד ניב פולני, מנהל פיתוח עסקי של בנק הפועלים ונשיא ACC, הסביר את את הבכירה בנושא ואמר כי "כשקורה אירוע שמסכן את התאגיד, כולם יתאדו ואתם, היועצים המשפטיים הפנימיים, תידרשו לנהל את האירוע ולהתמודד עם הקשיים, לרוב, לבדכם". עוד הוא דאג לציין בפני הנוכחות והנוכחים כי נשים מהוות את רוב החברים בארגון. 

במפגש הסבירו נציגים ממשרדי עורכי דין מהי השקפתם בנוגע למערכת היחסים עם היועצים המשפטיים הפנימיים בחברות. 

עו"ד יעל ברץ ממשרד פרל כהן צדק לצר ברץ אמרה כי "הסוגיה החשובה ביותר היא בסופו של דבר יחסי אמון. האם המשרד הצליח לבסס יחסי אמון עם היועץ המשפטי". 

עו"ד מיכל ליברמן ממשרד ש. הורוביץ ושות' אמרה כי "אנחנו במצב שהיועץ המשפטי כל הזמן מציף את הבעיות. לכן, חשובה היכולת לפנות החוצה לקבל את הגיבוי ולמצוא את הפתרונות. היועץ המשפטי נמצא שם כל יום. קוראים לו כל יום לחדר ואומרים לו 'לא יכול להיות שאי-אפשר לעשות'. זה שמגיע מבחוץ יכול להגיד שאי-אפשר".

עו"ד רם ז'אן ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ טען במקום כי "יש עודף משפטיזציה בכל תחומי החיים בישראל, מה שמוביל לעודף רגולציה. אנחנו נמצאים במצב שבו כל אזור בחיים נשלט על-ידי עורכי דין. הכל משפטי, וגם זה כמובן משפיע על עבודתו של היועץ המשפטי. מופעל על היועץ המשפטי לעתים לחץ להגיע לתוצאה מסוימת, ונדרש ממנו להיות שומר סף. זו הנורמה, והוא צריך לפסוע בתוך הנורמה הזו. אם הדגל האדום לא מספיק אדום, צריך לערב את המשרד החיצוני". 

עוד השתתפו: נירה פורן, מנכ"לית ACC; רחלי פרידמן, ראש מחלקה משפטית של בנק מזרחי טפחות; אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים ויעל אלמוג, היועצת המשפטית הראשית של הבנק; חוה אלקוני נוימן, ראש מחלקה משפטית של בנק מסד; טלי גיא, ראש תחום ציות של טבע; דן פוגלמן, ראש המחלקה המשפטית של אל על; אדוה ליונאו, ראש המחלקה המשפטית של HP; עו"ד דן שמגר, מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות'; יעל נבו, ראש המחלקה המשפטית של חברת החשמל; שירה ישר, ראש מחלקה משפטית של צ'קפוינט; גדעון רוזנברג, ראש מחלקה משפטית של מלנוקס; עו"ד כפיר ידגר, גורניצקי ושות'; עו"ד רותה לובן, יגאל ארנון ושות'; בת שבע בוקר, ראש מחלקה משפטית של נס; טלי מירסקי, ראש מחלקה משפטית של נייס; הדר ויסמונסקי, ראש המחלקה המשפטית של פרטנר; ערן מאירי, ראש המחלקה המשפטית של שופרסל; שני שלו, ראש מחלקה משפטית של שטראוס; איתן ישראלי, ראש מחלקה משפטית של wix; קרן ארבל, היועצת המשפטית הראשית של כאל; ואחרים. 

יפעת גבעול, ניב פולני, רם ז'אן / צילום: רון בורקין
 יפעת גבעול, ניב פולני, רם ז'אן / צילום: רון בורקין

יותר מהר, יותר צודק: הוועד האולימפי בישראל חתם על האמנה לשוויון מגדרי 

במהלך האסיפה הכללית של הוועד האולימפי בישראל שנערכה בתחילת השבוע, הוצגה ונחתמה האמנה לשוויון מגדרי, אותה כתב עו"ד אורי קידר. על האמנה חתמו גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד, ויגאל כרמי, יו"ר הוועד ומנכ"ל תדיראן סוללות.

חברי הוועד קראו לראשי איגודי הספורט בישראל לחתום ולאמץ את האמנה כדי לבטא מחויבות לקידום השוויון בין המינים בספורט ומתוך תחושת אחריות לעיצוב דמותו של הספורט בישראל. כך, הצטרף הוועד האולימפי בישראל לקריאתו של תומאס באך, נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי ומנהיג התנועה האולימפית בנושא. 

תת-אלוף במיל' סוזי יוגב, יו"רית הוועדה לשוויון מגדרי בוועד האולימפי בישראל, אמרה: "כתיבת האמנה מדגישה את החשיבות הערכית והמחויבות לקידום פעולות מבוססות פתרונות להשגת שוויון בין המינים בכל הנוגע לספורט האולימפי בישראל". כרמי הצהיר כי "שוויון מהווה זכות אנושית בסיסית בעלת חשיבות עמוקה ועיקרון יסוד של האמנה האולימפית. אנו מאמינים בשוויון בין המינים וחותרים לממש זאת ללא משוא-פנים". 

יגאל כרמי וגילי לוסטיג / צילום: עמית שיסל, באדיבות הוועד האולימפי בישראל
 יגאל כרמי וגילי לוסטיג / צילום: עמית שיסל, באדיבות הוועד האולימפי בישראל

תקווה בשמיים: עמותת לב אוהב מציינת 20 שנות פעילות

ביום ראשון נערך בפנטהאוז שבמגדל ארלוזורוב 17 בתל-אביב אירוע התרמה לעמותת לב אוהב, שציינה 20 שנות פעילות למען ילדים ונוער בסיכון. במפרגנים: מיכל וחיים סקאל, בעלי ומנכ"ל רשת סקאל וממקימי העמותה; רוברט אנטוקול, מנכ"ל וממייסדי פלייטיקה; גלית פרבר וניר שרצקי, מנכ"ל איתוראן; איש העסקים עדי עזרא; טובי שמלצר, המשנה למנכ"ל שלמה ביטוח; נגה רחמני, יו"ר חברת הביטוח איילון; מצליח קזיס, יו"ר חברת דן נדל"ן, נותנת החסות לאירוע; ואחרים.

מחירו של שולחן באירוע עמד על 15 אלף שקל.

סקאל הזכיר על גג המגדל כי "לפני למעלה מ-20 שנה, חברנו כמה חברים בני 20 פלוס, להקים את מה שלימים הפכה להיות לה אוהב שאתם מכירים - עמותה מבוססת המסייעת יום יום לאלפי ילדים ובני משפחותיהם".

בסופו של האירוע נאספו לטובת העמותה 150 אלף שקל. 

חיים סקאל ונגה רחמני / צילום: אורי קרני
 חיים סקאל ונגה רחמני / צילום: אורי קרני

לקחו את הקידמה ללב: גיוס תרומות לפיתוח המערך לנוירוכירורגיה שבבית החולים בילינסון

בבית קנדינוף ביפו נערך בתחילת השבוע ערב גיוס תרומות לפיתוח המערך לנוירוכירורגיה שבבית החולים בילינסון. במוזמנים, צעירי ידידי בילינסון, ובכירי המרכז הרפואי בהם ד"ר שגיא הרנוף, מנהל המערך לנוירוכירורגיה והמארחים: פיני כהן, יו"ר קרן נוי המכהן גם כיו"ר עמותת הידידים; ד"ר ערן הלפרן, מנהל בתי החולים בילינסון והשרון ואורלי מסקין, מנכ"לית עמותת הצעירים. האירוע הערך ביוזמת עו"ד רו"ח דניאל פסרמן, שותף במשרד עורכי הדין גורניצקי, ורעייתו מיכל. בסופו של הערב נאספו 350 אלף שקל.

במסגרת התוכנית האמנותית, בכדי להמחיש את הקידמה, הדגים ד"ר הרנוף כבר בפתח בערב שימוש במשקפי מציאות מדומה ותלת מימד בחדר ניתוח. בהמשך, הוקרן סרט על מתמחי המחלקה, תרומת יורם אלטמן, מבעלי חברת המדיה גרויטי. במגיעים לפרגן היו: יודפת הראל בוכריס; רו"ח ניר זיכלינסקי; עו"ד רונית זלקינד ועו"ד עופר צור; ואחרים, כאשר אלה סיכמו את הערב במסיבה יפואית. 

רונית זלקינד, עופר צור ודני פסרמן / אביב חופי
 רונית זלקינד, עופר צור ודני פסרמן / אביב חופי