100 חולים בסלמונלה ב-33 מדינות בארה"ב בגלל דגני בוקר

"אל תאכלו את דגני הבוקר האלו". כך פרסם היום המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב • מדובר במותג דגני הבוקר "האני סמקס" של חברת קלוגס, יצרנית דגני הבוקר מהגדולות בארה"ב • הריקול ההמוני בוצע על ידי קלוגס עוד ב-14 ליוני

דגני הבוקר "האני סמקס" של חברת קלוגס / שאטרסטוק
דגני הבוקר "האני סמקס" של חברת קלוגס / שאטרסטוק

"אל תאכלו את דגני הבוקר האלו". כך פרסם היום (ו') המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) בארה"ב לאחר שהתברר כי כ-100 איש ב-33 מדינות ברחבי ארה"ב נדבקו בסלמונלה.

מדובר במותג דגני הבוקר "האני סמקס" של חברת קלוגס, יצרנית דגני הבוקר מהגדולות בארה"ב. הריקול ההמוני בוצע על ידי קלוגס עוד ב-14 ליוני. המרכז לבקרת מחלות פרסם בשנית את האזהרה שלא לצרוך את דגני הבוקר בשום אריזה שהיא.

על פי ה-CDC, שלושים איש נאלצו להתאשפז בבתי חולים בעקבות אכילת הדגנים. עד כה לא דווח על מקרי מוות כתוצאה מהסלמונלה. 

ה-CDC פרסם היום רשימת הוראות כיצד להימנע מהדבקה: ראשית, יש לבדוק את המספר הסידורי שעל האריזה, ולהשליך את האריזה לפח או להשיבה למקום ממנו נקנתה. זאת יש לעשות גם אם חלק מדגני הבוקר נאכלו ואיש לא חלה.

אם נעשה שימוש באריזה ואכן חלק מדגני הבוקר נאכלו, לאחר השלכתה יש לשטוף היטב במים ובסבון את הכלים שנגעו בדגנים, על מנת להשמיד חיידקים שעלולים לזהם את האוכל שיבוא במגע עם הכלי.

התאריכים הנקובים על האריזות הנגועות הם "טובים לשימוש בין ה-14 ליוני 2018 ל-14 ליוני 2019". 

עוד מזהיר מרכז בקרת המחלות כי אם קיים חשש להידבקות בסלמונלה, יש ליצור קשר עם שירות הלקוחות של חברת קלוגס.

בקרב רוב הנדבקים בסלמונלה הופיעו סימנים כמו חום גבוה, כאבי בטן ושלשולים 12 שעות עד 72 שעות לאחר שאכלו את דגני הבוקר.