יותר משש שנים לאחר השלמת הסדר החוב מול מחזיקי האג"ח בחברת הנדל"ן אאורה, שקרסה תחת צמד בעליה הקודמים - יוסף צליח ובועז משעולי - נסגר כעת הטיפול בו באופן סופי, עם מתן "פירור" נוסף בהיקף של כ-3 מיליון שקל מקופת הנושים למי שהיו ערב ההסדר בין מחזיקי האג"ח בחברה. הסכום שקיבלו כעת המחזיקים ניתן להם כחלק מהסדר פשרה בינם לבין צליח ומשעולי.
כחלק מהפשרה התחייבו מחזיקי האג"ח לוותר על תביעות נוספות, והבעלים הקודמים, משעולי וצליח, התחייבו מצדם לוותר על דרישה לקבלת תמורה מקופת ההסדר, לאחר שבעבר תבעו ממנה חוב דמי ניהול של 2.5 מיליון שקל - מחצית הסכום לכל אחד, עבור התפקידים שמילאו בחברה. את מחזיקי האג"ח ייצג עו"ד רענן קליר, שותף במשרד ארדינסט בן נתן טולדנו ושות'.
תחת ניהולם של צליח ומשעולי, נקלעה אאורה "הישנה" למשבר בעקבות השקעות נדל"ן כושלות שביצעה במזרח אירופה. החברה כשלה מלעמוד בהתחייבויות האג"ח שלה, שהסתכמו בכ-240 מיליון שקל בשש סדרות. באוקטובר 2011 פנתה החברה למחזיקים בבקשה לדחות את הפירעונות, ובתוך זמן קצר הידרדר מצבה והיא נכנסה להקפאת הליכים. כמה חודשים לאחר מכן אאורה עברה לידיו של בעל השליטה הנוכחי בחברה, יעקב אטרקצ'י, שהעביר לאאורה כ-30 מיליון שקל ואת חלקו בחברה הבת, אאורה ישראל, שעמד על 40%.
במסגרת הסדר החוב ספגו ארבע מסדרות האג"ח, בהיקף של כ-160 מיליון שקל, תספורת אגרסיבית של כ-50%. נוסף על כך הוענקו לנושים הבלתי מובטחים אופציות למימוש ב-7.5% ממניות החברה, לפי שווי של 110 מיליון שקל. לעומת זאת, הפגיעה במחזיקים בשתי סדרות אג"ח בהיקף של כ-80 מיליון שקל, שהונפקו עם ביטחונות, לא הייתה משמעותית.
ביקורת על עמלות העתק לעוה"ד
מאז שקיבל לידיו אטרקצ'י את השליטה באאורה, הוא הצעיד אותה לדרך חדשה, פעל למיקוד עסקיה, שיפר את תוצאותיה הכספיות והעלה את שוויה, ובסוף 2017 הכניס כמה גופים מוסדיים בולטים לחברה, בהשקעה של כ-100 מיליון שקל באמצעות הנפקת מניות פרטית.
כיום עיקר עיסוקה של אאורה מתרכז בייזום, תכנון והקמת פרויקטים למגורים בישראל, בעיקר במסגרת התחדשות עירונית, והיא נסחרת בשווי של כ-420 מיליון שקל, אחרי שחיקה של כ-25% שרשמה מנייתה מתחילת השנה.
לצד פעילותה העסקית, כבר תקופה ארוכה שאאורה סופגת ביקורת בנושא עמלות העתק שהיא משלמת למשרד עורכי הדין של סיגל אטרקצ'י, בת זוגו של בעל השליטה, שהחלה לעבוד עם החברה כבר ב-2007. עיקר פעילותו של משרד עורכי הדין של אטרקצ'י הוא בעבודה מול אאורה.
מאז תחילת ההתקשרות בין אאורה למשרד של סיגל אטרקצ'י, ב-2012, ועד חודש מאי 2018, הניבה הפעילות מול אאורה למשרד עורכי הדין הכנסות של כ-36 מיליון שקל, והן עשויות להצטבר לסכום כולל של עד כ-114 מיליון שקל, על בסיס הנחות של אאורה לפי ההסכם חדש בין הצדדים.
התשלומים למשרד עו"ד סיגל אטרקצ'י
על בסיס תנאי ההסכם, בהנחה שיאושרו על-ידי בעלי המניות, אאורה צופה כי בגין ההתקשרויות הקודמות בפרויקטים שבהם כבר החל המשרד של אטרקצ'י לטפל, הכנסותיו יצטברו ל-51 מיליון שקל, נוסף על הכנסות של עד 27 מיליון שקל שהמשרד יוכל לקבל מפרויקטים חדשים.
אחרי הערות רשות ני"ע להסכם המחודש שביקשה אאורה לאשר מול משרד עורכי הדין של אטרקצ'י והערות מיועצים לגופים מוסדיים, בימים האחרונים זימנה אאורה אסיפת בעלי מניות לחודש הבא, שבה יתבקשו מחזיקי המניות לאשר את ההסכם המתוקן עם משרד עורכי הדין של אטרקצ'י.
הסכם זה קובע בין היתר, כי אאורה תקבל שירותים משפטיים וליווי בתחום הנדל"ן ממשרדה של אטקרצ'י ומשלושה משרדים נוספים, וכי שיעור הפרויקטים החדשים שיועברו לטיפול המשרד של אטרקצ'י "יפחת באופן הדרגתי".
כחלק מכך, במהלך שנת ההתקשרות הראשונה, היקף הפרויקטים החדשים של אאורה שבהם יטפל המשרד יוכל להגיע עד ל-50%, עד ל-35% בשנת ההסכם השנייה ועד 20% בשנה השלישית להסכם. בתום תקופה זו, אאורה לא תעביר עוד פרויקטים חדשים למשרדה של אטרקצ'י, שימשיך "להעניק שירותים לחברה ולקבל תמורה מהחברה, בקשר לפרויקטים שיועברו לטיפולו במסגרת התקשרויות קודמות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.