ווליו בייס מעריך את קבוצת דלק ב-28% מעל מחיר השוק: "נמצאת בנקודה מצוינת כלפי העתיד"

לפי סקירה ראשונית שערך האנליסט מאיר סלייטר מחברות ווליו בייס, התמקדות הקבוצה בפעילות הנפט והגז "מעבירה את דלק מחברת החזקות לקבוצה המתמחה בתחום פעילותה המרכזי עם פיזור גיאוגרפי נרחב" • לקבוצה נכסים בסך 19.2 מיליארד שקל בעוד חובה הפיננסי מגיע ל-9.3 מיליארד שקל - כלומר, יחס החוב להיקף נכסים מגיע ל-49% בלבד

אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק / צילום: אוריה תדמור
אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק / צילום: אוריה תדמור

"הנהלת קבוצת דלק מובילה את התמקדותה של הקבוצה בפעילות הנפט והגז באופן מרשים, ומעבירה את דלק מחברת החזקות לקבוצה המתמחה בתחום פעילותה המרכזי עם פיזור גיאוגרפי נרחב. ההתמחות מצד אחד והפיזור מצד שני מעמידים את הקבוצה בנקודה מצוינת כלפי העתיד" - כך כותב האנליסט מאיר סלייטר מחברת ווליו בייס בסקירה ראשונית שפרסם על חברת ההחזקות.

סלייטר מעריך את שוויה של הקבוצה (לפי מודל NAV - ערך נכסי נקי) בכ-9.6 מיליארד שקל, המשקף שווי של 810 שקל למניית החברה, גבוה בכ-28% משווייה בבורסה.

קבוצת דלק , הנמצאת בשליטת יצחק תשובה (מחזיק בכ-61% מההון) ומנוהלת על ידי אסי ברטפלד, פועלת בתחום חיפוש והפקת נפט וגז טבעי בישראל ובחו"ל, כמו גם שיווק מוצרי דלקים בישראל באמצעות החברה הבת דלק ישראל.

בשנים האחרונות מוכרת הקבוצה את החזקותיה שאינן בתחום הליבה (כמו למשל החזקתה בקבוצת הביטוח והפיננסים הפניקס) "והיא צפויה להמשיך בכך". סלייטר מציין כי היקף הנכסים של הקבוצה עומד כיום ברמה של כ-19.2 מיליארד שקל בעוד חובה הפיננסי מגיע לכ-9.3 מיליארד שקל. כלומר ה-LTV (יחס חוב להיקף נכסים) מגיע לכ-49% בלבד.

דלק מחזיקה במישרין ובעקיפין בכ-59.6% בשותפות דלק קידוחים, המחזיקה בזכויות במאגרי תמר ודלית (25.8%), לוויתן (45.3%), ים תטיס ואפרודיטה בקפריסין (30%). בנוסף, זכאית הקבוצה לתמלוגי על ממאגרי תמר, לוויתן, כריש ותנין.

בנוגע לפעילות איתקה, המתמקדת בחיפוש והפקת נפט בים הצפוני (דלק מחזיקה במלוא הבעלות על החברה), מציין סלייטר כי "לאיתקה צורכי שירות חוב גבוהים יחסית בשנים 2019-2018 הנובעים בין היתר מההשקעות בפיתוח מאגר סטלה. התזרים השוטף של איתקה צפוי לשרת את החוב, כאשר בחלק מהחוב צפוי להתבצע מיחזור. לאור זאת, אנו מניחים שקבוצת דלק לא תקבל דיבידנדים מאיתקה בשנים הקרובות".

לפני כשבועיים הצליחה קבוצת דלק למחוק את מניות החברה הבת דלק אנרגיה מהמסחר בבורסה, לאחר שרכשה את החזקות הציבור (11.8%) בה תמורת כ-1.11 מיליארד שקל. בעקבות הצלחת המהלך פרסמה דלק אנרגיה זימון לבעלי האג"ח שלה (סדרה ה', בהיקף של כ-145 מיליון שקל), ל-8 בנובמבר, במטרה לבצע כבר כעת פירעון מוקדם של יתרת האיגרות שנסחרות בבורסה, ובכך להפוך סופית לחברה פרטית שאינה מדווחת.

מניית קבוצת דלק רשמה עלייה של יותר מ-20% בשלושת החודשים האחרונים, בין השאר לאחר שבעל השליטה יצחק תשובה פרסם במהלך יולי ואוגוסט שתי הצעות רכש למניות החברה. לשתי ההצעות נרשמה היענות מזערית אולם, כאמור, המניה רשמה מאז פרסומן עלייה יפה.

את המחצית הראשונה של 2018 סיימה קבוצת דלק עם הכנסות בגובה של כ-3.8 מיליארד שקל, עלייה של 22% לעומת התקופה המקבילה ב-2017. בשורה התחתונה הציגה החברה עלייה של 3% ברווח הנקי שהגיע לכ-413 מיליון שקל.

הרווח ברבעון השני עמד על 170 מיליון שקל, ונזקף בעיקר הודות לרווחים ניכרים מפעילויות שהופסקו ופעילויות אחרות - שיערוכים של מאגרי הגז "תנין" ו"כריש", שהניבו לחברה רווח לאחר מס של כ-163 מיליון שקל.