יגאל אהובי התפשר והעסקה שוב יוצאת לדרך: יונל כהן ואיציק עוז ישלמו 104 מיליון שקל על 50.1% מרבד

מניית רבד הגיבה לעדכון בנושא בקפיצה שעמדה בשעות הצהריים על כ-5%-6% והתקרבה למחיר של 7 שקלים, המשקף לרבד שווי של כ-180 מיליון שקל

יונל כהן ויגאל אהובי / צילומים: תמר מצפי, אביב חופי
יונל כהן ויגאל אהובי / צילומים: תמר מצפי, אביב חופי

יגאל אהובי מנסה להתקדם עם מכירת השליטה בחברת הנדל"ן הבורסאית רבד , שהיום עדכנה על הפחתה של היקף התמורה והמניות הנמכרות בעסקה, תוך הורדה של כ-6% במחיר המניה לפיו היא צפויה להתבצע, כמו גם הפחתת שיעור המניות שיעברו ידיים במסגרת העסקה. ככל הידוע, ההפחתה בשיעור המניות שרוכשים יחדיו יונל כהן, איציק עוז ובית הזהב, שבין היתר בשליטת יונל כהן, תהיה בחלקה של בית הזהב במניות הללו, כשיונל כהן ועוז יחזיקו עם השלמת העסקה ב-40% ממניות רבד שירכשו עתה, כל אחד, ובית הזהב תחזיק ביתרת המניות שיירכשו.

מתווה העסקה המחודש קובע כי הרוכשים הפוטנציאליים, חברת בית הזהב ואנשי הביטוח יונל כהן ואיציק עוז, ישלמו לאהובי ושותפו בעל מניות המיעוט צבי בירן סכום של כ-104 מיליון שקל עבור 50.1% ממניות רבד, וזאת לפי מחיר מניה של 7.9 שקל, המשקף לרבד שווי של כ-207 מיליון שקל. זאת במקום תשלום של כ-128 מיליון שקל עבור כ-58% ממניות רבד במחיר מניה של 8.4 שקל שנקבע בין הצדדים במקור ושיקף לרבד שווי של כ-220 מיליון שקל, בהסכם שנחתם ביניהם בחודש אוגוסט האחרון.

מחירה של מניית רבד עמד הבוקר על 6.5 שקל ושיקף לחברה שווי של כ-170 מיליון שקל - נמוך בכ-18% ממחיר העסקה המעודכן. המניה הגיבה לעדכון בנושא בקפיצה שעמדה בשעות הצהריים על כ-5%-6% והתקרבה למחיר של 7 שקלים, המשקף לרבד שווי של כ-180 מיליון שקל. זאת אחרי שמהודעתה של רבד באוגוסט אודות המכירה האפשרית ועד הבוקר היא טיפסה בכ-5%.

הדיווח אודות המתווה המעודכן של העסקה חושף גם את חלוקת ההחזקות בין הרוכשים - ולפיה כהן ועוז יחזיקו לאחר הרכישה 20.5% כל אחד, ואילו חלקה של בית הזהב ברבד יעמוד על כ-10%. חלקם של אהובי ובירן יעמוד על כ-23%, במקום כ-15% ממניות רבד שהיו נותרות בידיו של אהובי לפי המתווה הקודם של העסקה.

עוד ציינו היום ברבד כי התנאים המתלים להשלמת ההסכם בין הצדדים עודם בתוקף, למעט קבלת הסכמה של בנק אוף אירלנד, וכי הוסכם להאריך את התקופה להתקיימות התנאים המתלים עד לאמצע חודש פברואר.

העסקה בוטלה בנובמבר, חודשה בדצמבר

עסקת מכירת השליטה ברבד מידיו של אהובי לידיהם של עוז, כהן ובית הזהב כאמור עלתה על הפרק כבר בחודש אוגוסט האחרון, אולם בסוף חודש נובמבר עדכנה רבד על ביטול העסקה, לאחר שלא התקיימו התנאים המתלים להשלמתה. לפני קצת יותר משבוע, עם סיומה של שנת 2018, דיווחה רבד על חזרה של מו"מ בין הצדדים, לקראת עסקה אפשרית, שפרטיה המעודכנים נחשפים כעת. גם עתה אין ודאות שהעסקה תושלם.

רבד היא חברת נדל"ן בפועלת בתחום הנדל"ן המניב במערב אירופה ובישראל, בתחום בתי אבות באנגליה (מחזיקה ב-19 בתי אבות במדינה בשותפות עם בית הזהב) ובנדל"ן יזמי בישראל. מדובר בחברת נדל"ן קטנה יחסית, שמחזיקה כיום כ-10 נכסים מניבים בארץ ובחו"ל, שחלקם מיועדים למכירה, ושותפה בפרויקט המגורים אנטוקולסקי שבמרכז תל אביב.

פעילותה של בית הזהב, בשליטה ובהובלת יונל כהן ואודי רובינשטיין, השותפה עם רבד בפעילות בתי אבות באנגליה, מתרכז בניהול ותפעול בתי דיור מוגן, והיא נסחרת בבורסה בשווי של כ-200 מיליון שקל, אחרי שבשנה האחרונה מנייתה נחלשה בכ-13%.