דוד והדסה פתאל מגוונים: הוא משקיע בדיור מוגן, היא בבנייני משרדים

פתאל משקיע כ-40 מיליון שקל  במניות מגדלי הים התיכון; גרושתו, הדסה פתאל, רכשה קומה בפרויקט Next בכ-10 מיליון שקל • וגם: איך יזמית אירית פועלת לקידום נגישות לבעלי מוגבליות בדירקטוריונים במגזר העסקי בישראל

הדסה פתאל, גרושתו של דוד פתאל / צילום: אביב חופי
הדסה פתאל, גרושתו של דוד פתאל / צילום: אביב חופי

המלונאי דוד פתאל, המייסד ובעל השליטה של חברת המלונות הציבורית פתאל החזקות, מצטרף לגרעין השליטה בחברת מגדלי הים התיכון הפועלת בתחום הדיור המוגן.

פתאל ישקיע, במסגרת הקצאה פרטית, סכום של כ-40 מיליון שקל תמורת מניות המהוות כ-4% מהון החברה. ההקצאה תתבצע לפי מחיר מניה של 6.74 שקלים למניה, מחיר הנמוך בכ-4% ממחירה של המניה בסיום המסחר אתמול.

ההקצאה כפופה למספר אישורים, לרבות אישור האסיפה הכללית של בעלי מניות החברה. לאחר ההקצאה, יוכל פתאל למנות דירקטור מטעמו ויצטרף אל קבוצת השליטה בחברה. את קבוצת השליטה מרכיבים מוטי קירשנבאום, מנורה מבטחים, קרן ספרה, בוריס לוין, קרן KCPS וחן למדן (שהצטרפו אל קבוצת השליטה בחודש שעבר) ויו"ר החברה יאיר סרוסי (יושב ראש בנק הפועלים לשעבר).

אתמול פירסמה מגדלי הים התיכון את תוצאותיה לסיכום הרבעון הראשון של שנת 2019. מדוחותיה הכספיים של החברה עולה, כי היא סיימה את הרבעון הראשון עם צמיחה של כ-10% בהכנסותיה לכ-46.5 מיליון שקל, לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה הציגה החברה רווח נקי של כ-12 מיליון שקל, פי 6 לעומת הרווח ברבעון המקביל.

בתגובה להודעה הבוקר רשמה מניית החברה עלייה של 3.5% במחזור גבוה היום, והשלימה התקדמות של 24% בשנה האחרונה. שוויה של החברה בבורסה הגיע לכ-1.05 מיליארד שקל.

בבעלות מגדלי הים התיכון, אותה מוביל המנכ"ל דורון ארנון, 7 נכסי דיור מוגן - בבת ים, בכפר סבא, בסביון, ברמת השרון, בנורדיה, בירושלים ובגני תקווה. בסך הכל בבעלות החברה כ- 1,650 יחידות דיור. לאחרונה החלה החברה בעבודות ההקמה הראשוניות של הקמת בית דיור מוגן ברחובות, שיכלול 250 יחידות דיור לצד מחלקה סיעודית.

כאמור, דוד פתאל הוא המייסד, בעל השליטה (מחזיק כ-60%) יו"ר ומנכ"ל של חברת פתאל החזקות הנסחרת בבורסה בשווי של כ-6 מיליארד שקל. בעלי עניין נוספים בחברה הם חברת הביטוח מגדל (12.5%) וגרושתו של דוד, הדסה פתאל המחזיקה 7.6% מההון. דוד והדסה פתאל, אגב, מכרו לפני כחודשיים מניות החברה בכ-280 מיליון שקל (בחלקים שווים) במטרה להגדיל את החזקות הציבור בחברה ולהשאיר את מניית פתאל החזקות במדדי ת"א 25 ות"א 125.

במקביל לדיווח על ההשקעה של דוד פתאל במגדלי הים התיכון פורסם היום כי גם הדסה פתאל, ביצעה עסקה משלה. פתאל רכשה באחרונה את הקומה השמינית והאחרונה בפרויקט העסקים Next שיוקם על ידי קבוצת רכישה שמארגנת חברת אלדר השקעות בחולון, ביחד עם חניות צמודות. הקומה משתרעת על שטח של כ-850 מ"ר ונרכשה על ידי פתאל בסכום מוערך של כ-10 מיליון שקל.

בניין Next בפארק העסקים בחולון הוא בניין משרדים הנבנה מעל מרכז קניות, בהיקף של כ-6,100 מ"ר. כמחצית מחברי קבוצה הרכישה הם אנשי עסקים שרכשו שטחי משרד בשטח של 100 מ"ר ומעלה בסכום של החל ממיליון שקל. הקמת הבניין תחל במחצית השנייה של 2019.

וגם: מה אהרון ידלין היה רוצה לספר לדוד בן גוריון

אהרון ידלין, פעיל ציבור, חתן פרס ישראל, לשעבר ח"כ ושר חינוך, קיבל השבוע תעודת הוקרה על פועלו למען הנגב. את ההוקרה קיבל ידלין בן ה-93, במסגרת כנס "קהילות הנגב מובילות שינוי" של כיל בשיתוף המועצה האזורית רמת הנגב, שהתקיים במדרשת בן גוריון בשדה בוקר, כאשר מי שהעניקו לו אותה היו יוחנן לוקר, יו"ר כיל, וערן דורון, ראש המועצה האזורית.

"דוד בן גוריון היה זה ששלח אותי לנגב", סיפר ידלין, "מספר שנים לאחר מכן פעלתי להקמת אוניברסיטה בבאר שבע, על אף בקשתו של בן גוריון להזיזה בטענה שהיא צפונית מדי. היום, כשאנחנו מקיימים את הכנס בשלוחה בשדה בוקר, כשאפגוש את בן גוריון, אספר לו שהצלחנו להקים אוניברסיטה גם במקום שכה אהב".

עוד במסגרת הכנס נערך פאנל ראשי רשויות מקומיים, והוצגו יוזמות קהילתיות שעלו בתוכנית "חושבים עושים", בו יזמים חברתיים הציגו מיזמים למען הקהילה: ד"ר עדי פורטוגז, מזכיר מדרשת בן גוריון המנהל את ארכיון בן גוריון, יזם תהליך קהילתי להוצאת הסיפורים שבמעמקי הארכיון אל נחלת הכלל והצגתם כאמנות במרחב הציבורי; דנה רביב, מנהלת נגריה קהילתית בירוחם, הציעה מיזם לאמנות רחוב בישובי הנגב; ורז ארבל, מורה דרך, הציע לסלול שביל קהילתי במרחב הנגב. 

מעלים את הערך: מי התחייב לקדם את הנגישות בדיוני הדירקטוריון

קרוליין קייסי, יזמת אירית שהקימה את מיזם The Valuable 500, במסגרתו מנכ"לים של 500 חברות בעולם מתחייבים לקדם את הנגישות לאנשים עם מוגבלות כחלק מהאג'נדה הארגונית, הגיעה אמש למשרדי בנק הפועלים בתל אביב. קייסי פגשה במקום מנכ"לים של חברות שונות, אותם אירח אריק פינטו, מנכ"ל הבנק. 

עד כה גייסה קייסי מנכ"לים ומנכ"ליות של חברות בינלאומיות בהן פרוקטור אנד גמבל, יוניליוור ועוד. חברות שמצטרפות למיזם, מתחייבות שנושא הנגישות יהיה חלק בלתי נפרד מהאג'נדה של ההנהלה והדירקטוריון, וייקחו על עצמם לפחות התחייבות אחת לפעולות בתחום, אותה הם יתקשרו, על מנת שחשיבות הנושא תעלה לסדר היום הציבורי.

קייסי, בשיתוף נגישות ישראל, פנתה לבנק על מנת שירתום לפחות 20 חברות ישראליות  למהלך ששיאו יהיה בוועידת דאבוס, שם בכוונתה לכנס לפחות 500 מנהיגים עסקיים, שהם עצמם אנשים עם מוגבלות. נזכיר כי בנק הפועלים, ארגון שלוה והחברה למתנ"סים, החלו להחתים אנשי ונשות עסקים על האמנה, במסגרת קמפיין שהושק באפריל.

במתכנסים ובחותמים היו: אבנר סטפק, מבעלי השליטה במיטב דש; יהודה בן אסאייג, מנכ"ל מנורה מבטחים; יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח; אבי אדרי, מנכ"ל סינמה סיטי; מארק און, מנכ"ל גט; ליאון קופלר, בעל השליטה בסופר פארם; שלי אוחבסקי, מנכ"ל פרי השכרת רכב; יובל וגנר, נשיא ומייסד נגישות ישראל; מיכל רימון, מנכ"לית העמותה ואבי ישראל, יו"ר העמותה.