זינוק של כ-10% שרשמה היום (ג') מניית מלם-תים בתגובה לדוחות החברה לרבעון השלישי של 2019, המחיש עד כמה פעילותה של חברות המחשוב בבורסת תל-אביב נתפסת בעיני המשקיעים כתחום לוהט. בהתאם, ביצועיהן של מניות הסקטור, הרושמות מתחילת השנה זינוקים דו-ספרתיים, מובילים את החברות להיסחר סביב רמות השיא שלהן.
עליות הערך נרשמות כשהרחבת פעילות החברות, שהן עתירות כוח אדם, תומכת גם בצמיחה אורגנית, על רקע עלייה בביקושים לשירותיהן וריבוי רכישות של חברות קטנות יותר, שהן נוהגות לבצע מפעם לפעם. על רקע פרסום הדוחות של מלם-תים, מנייתה, כמו גם זו של המתחרה חילן , שפרסמה גם היא דוחות רבעוניים חיוביים הבוקר, וכן זו של המתחרה מטריקס, ריכזו היום מחזורי מסחר ערים, ורשמו שינויים משמעותיים בערכן - מלם-תים ומטריקס לחיוב, וחילן לשלילה.
בסיכום הרבעון השלישי הציגה מלם-תים שיפור של 19% בהכנסותיה, ל-522 מיליון שקל, ובדרך לשורה התחתונה נהנתה מרווח הון חד-פעמי של כ-30 מיליון שקל בעקבות השלמת מכירת פעילות (אלטל), כך שהרווח הנקי הרבעוני שלה זינק ביותר מפי חמישה, והגיע ל-51 מיליון שקל, לעומת כ-10 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של 2019, הכנסותיה של מלם-תים עלו ב-15% ל-1.6 מיליארד שקל, והרווח הנקי קפץ ביותר מפי שניים, ל-90 מיליון שקל.
נמשכת הצמיחה בפעילות חברות המיחשוב
דיבידנד של 15 מיליון שקל לבעלי מניות מלם-תים
מלם-תים, העוסקת "במתן פתרונות ושירותי מחשוב בתחום ה-IT", מחלקת את פעילותה לארבעה מגזרים, וכמגמה מציגה צמיחה בכל המגזרים וגם ברווחים מהם. במקביל לתוצאות הכספיות שפרסמה, הודיעה מלם-תים, שנמצאת בשליטת קבוצת ערד של שלמה אייזנברג, על חלוקת דיבידנד של כ-15 מיליון שקל לבעלי המניות. המשקיעים הביעו את שביעות רצונם מהתוצאות, וכאמור, הזניקו את מנייתה של מלם-תים - מה שהשלים את הכפלת ערכה מתחילת השנה, כשלחברה שווי המתקרב ל-1.5 מיליארד שקל.
תוצאות בכיוון דומה הציגה הבוקר גם המתחרה, חילן, אבל מנייתה הגיבה בכיוון הפוך, עם ירידות חדות, שהגיעו במהלך המסחר לכ-6%. הירידות הנוכחיות קיזזו חלק מהעליות שמציגה המניה מתחילת השנה, אבל עדיין מדובר בעליות מרשימות של כ-70% - מה שמשקף לחברה שווי של 3.3 מיליארד שקל.
כאמור, גם תוצאותיה של חילן היו חיוביות, והיא סיכמה את הרבעון השלישי עם שיפור של 13% בהכנסותיה, שהגיעו ל-388 מיליון שקל, לצד שיפור של 10% ברווח הנקי, שהגיע ל-22 מיליון שקל. המגמה בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של השנה דומה, עם שיפור של 10% בהכנסות, שהתקרבו ל-1.2 מיליארד שקל, לצד שיפור של 16% ברווח של החברה, שנמצאת בשליטת היו"ר אבי באום, כשהרווח הגיע ל-80 מיליון שקל.
חילן מחלקת את פעילותה לארבעה תחומים, הכוללים שירותי שכר ומשאבי אנוש, פתרונות עסקיים, תשתיות מחשוב ושיווק מוצרי תוכנה, וכמגמה מציגה גם היא שיפור רוחבי בפעילויות.
מטריקס, הגדולה מבין שלוש החברות, גם מבחינת היקפי פעילות וגם מבחינת שווי שוק, הקדימה את מתחרותיה גם במועד פרסום הדוחות, ובימים האחרונים סיכמה את הרבעון השלישי עם צמיחה של 26% בהכנסותיה הרבעוניות, שהגיעו ל-954 מיליון שקל, וקפיצה של 41% ברווח הנקי, שהצטבר ל-42 מיליון שקל. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2019, ההכנסות וגם הרווח הנקי של החברה, שנמצאת בשליטת קבוצת פורמולה, טיפסו ב-17%, ל-2.7 מיליארד שקל ול-114 מיליון שקל, בהתאמה.
מטריקס פועלת בתחומי פתרונות ושירותי טכנולוגיית מידע, ומחלקת את פעילותה לחמישה תחומים, וגם היא כמו המתחרות נהנית מצמיחה רוחבית בהכנסות וברווחים. מנייתה, שטיפסה היום בכ-4%, השלימה קפיצה דומה לזו של חילן מתחילת השנה (כ-70%), ומשקפת למטריקס שווי נוכחי של כ-4.3 מיליארד שקל.
תוצאותיה של המתחרה הרביעית בענף, וואן טכנולוגיות, נמצאות במגמה דומה - עם טיפוס של 15% בהכנסות הרבעוניות, ל-377 מיליון שקל, לצד קפיצה של 42% ברווח הנקי, שהגיע ל-21 מיליון שקל. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה, הכנסותיה של וואן צמחו בשיעור דומה לזה הרבעוני (15%), ל-1.2 מיליארד שקל והרווח הנקי קפץ ב-31% ל-61 מיליון שקל.
וואן טכנולוגיות עוסקת באספקת שירותי טכנולוגיות מידע, ומחלקת את פעילותה לשלושה מגזרים - פתרונות ושירותי תוכנה, פתרונות תשתיות ומחשוב ואספקת שירותים, וגם היא, בדומה למתחרות, מציגה שיפור רוחבי במגזרי פעילותה השונים.
מבחינת תשואת מנייתה, וואן היא הבולטת בין מתחרותיה מתחילת השנה - לאחר ששווייה יותר מהוכפל בתקופה זו - והיא משקפת לחברה רמת שיא שחצתה רף של 1.7 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.