יולי רוזנברג, החוקר שנחשד כי פרץ לטלפון של אפי נוה, מסר בעדותו במשטרה פרטים לא מלאים - כך עולה מפרטים חדשים שהגיעו לידי "גלובס".
בתחילת השבוע פורסמו כאן פרטי העדויות של רוזנברג ושל כתבת גלי צהל הדס שטייף במשטרה. השניים סיפרו לחוקרים כיצד נפגשו עם פרודתו של יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר חני נוה וקיבלו 3 טלפונים שהיו שייכים לאפי נוה. בעדות במשטרה נפרסו פרטי המקרה לרבות לקיחת הטלפונים בידי רוזנברג, הפריצה אליהם והעיון בחומרים שנמצאו. בעקבות מסירת החומרים למשטרה, נפתחה נגד נוה חקירה שתוביל בהמשך לכתב חשדות בפרשת "מין תמורת מינויים". הפרקליטות החליטה שלא להעמיד לדין את כתבת הפלילים של גלי צה"ל הדס שטייף והחוקר יולי רוזנברג בפרשת הפריצה לטלפון של יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה. בהודעת סגירת תיק התלונה של נוה, נמסר כי הוחלט לכבד את בקשתם לחסינות, מבלי להקל ראש בחומרה שבמעשיהם, לאור החשיבות הגדולה במידע שהעבירו למשטרה.
כעת עולה כי רוזנברג מסר בעדותו פרטים שאינם מלאים לחוקרי המשטרה סנ"צ אסף וולפיש ורפ"ק עודד אררה. בסיום עדותו ב-12.1.19 נשאל רוזנברג על ידי החוקרים: האם יש לך עבר פלילי כלשהו?.
רוזנברג השיב: "אין לי עבר פלילי".
אלא של"גלובס" נודע כי לפני שני עשורים הואשם רוזנברג על ידי בית דין צבאי בשורת עבירות חמורות. בסיומו של ההליך, הורשע רוזנברג בשורת עבירות תנועה חמורות ואף שיבוש הליכי משפט כאשר הורה לפקודו להציג מצג שווא בפני שוטרי משטרת ישראל. בגין מעשים אלה, נגזרו על רוזנברג 4 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי והורדה לדרגת טוראי.
על פי כתב האישום, רוזנברג שימש כראש חוליית לוכדי עריקים במשטרה הצבאית לפני שני עשורים.
אחד מסעיפי האישום בהם הורשע היה עבירת שיבוש הליכי משפט. לפי הנטען, בשלוש הזדמנויות שונות, כאשר נעצר רוזנברג על ידי שוטרי משטרת ישראל, לאחר שביצע עבירת תנועה במהלך נסיעה, הורה לחייל שנסע עמו, לאזוק עצמו, כך שייחזה להיות עריק. זאת על מנת לסבר את אזני השוטרים כאילו מדובר בנסיעה עם עריק, המצדיקה הפרת כללי התנועה, ובכך להימנע מקבלת דוח תנועה. תוכניתו של רוזנברג צלחה בידו בכל אותן פעמים, והוא התחמק מהגשת דוח תנועה נגדו. לעניין פרט אישום זה העיד החייל: "נתפסנו 3 פעמים ע"י משטרת ישראל. כששוטר היה עוצר אותנו, יולי היה אומר לי לשים עלי את האזיקים מאחורנית, הייתי אוזק את עצמי ומשחק כאילו אני עריק, יולי היה יוצא לשוטר ואומר לו שיש עריק באוטו והוא משתולל, וכך היה השוטר משחרר אותנו".
ערעורו של רוזנברג לבית הדין לערעורים נדחה, תוך שהם מציינים כי "אין צורך להכביר מילים על הכיעור והחומרה שבהוראתו של רוזנברג לחייל להעמיד פני עריק כדי לסבר את אוזנם של שוטרי משטרת ישראל". בית דין קבע ביחס אליו ולקצין נוסף שנאשם בתיק כי "השניים גמרו אומר לנקוט בגישה מזלזלת, ואף עבריינית, ולהטות את פקודיהם מדרך הישר" בכל הקשור לתרבות הנהיגה ביחידה.
בית הדין קבע כי מדובר בהתנהלות חמורה מאוד, כאשר "מפקדים בבסיס משטרה צבאית, האמורים להכתיב לכל סביבותיהם שמירת חוק וסדר וציות לדיני התעבורה, פורקים מעצמם כל עול".
אולם אין מדובר בהסתבכות היחידה של רוזנברג. בחודש מרץ 2019, חודשיים לאחר שמסר את עדותו בלהב 433, הגיע רוזנברג לאירוע בקריה האקדמית אונו בו נכח ונאם השר נפתלי בנט. רוזנברג הגיע כדי למחות נגד בנט כחלק מהמאבק "זעקת המתמחים" אותו ניהל רוזנברג נגד אפי נוה ואיילת שקד. רוזנברג סירב לבקשת המארגנים להתפנות מן המקום ולא איפשר לבנט לשאת דברים. בתמונה שהגיעה לידי "גלובס" מתועד רוזנברג אוחז בחוזקה וחונק את יו"ר אגודת הסטודנטים אלי סמואל שנכח במקום. גורם שנכח באירוע סיפר ל"גלובס" כי ראה את רוזנברג דוחף בעוצמה את סמואל ולאחר מכן חונק אותו עד שהסובבים הצליחו לשחרר את סמואל מלפיתתו. בעקבות המהומה, החליט בנט לנטוש את האירוע.
יולי רוזנברג תוקף את אלי סמואל / צילום: תמונה פרטית
אלא שהאירוע לא הסתיים בכך. לטענת סמואל, חצי שעה לאחר האירוע דווקא הוא מצא את עצמו דרוש לחקירת משטרה לאחר שרוזנברג התלונן כי הוא שתקף אותו. סמואל מסר בתגובה כי "זה פשוט היה מופרך, הוא תקף אותי ורץ להתלונן במשטרה שאני תקפתי אותו. הוא גדול ממדים והרבה יותר חזק ממני. יש גם סרטון ותמונות שמוכיחות שהוא מתפרע וממש חונק אותי בלי שנגעתי בו. לא הצלחתי להבין את היחס שקיבלתי במשטרה. הרגשתי שאני החשוד, ולא מי שתקף אותי". סמואל הגיש באותו מעמד תלונה נגד רוזנברג.
רוזנברג בחר שלא להגיב לידיעה.
*** חזקת החפות: יולי רוזנברג אינו חשוד או נאשם בפרשת אפי נוה, וביחס למקרה הפריצה לטלפון הוענקה לו חסינות.
גילוי מלא: ידיעה זו עלתה לאוויר והוסרה בתחילת השבוע מפאת צורך שהתגלה בדיעבד בייעוץ משפטי. אנו שבים ומפרסמים אותה ללא שינויים מהותיים לאחר ייעוץ כאמור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.