1. איפה אפי?
קרנבל בעיר אלזח בגרמניה / צילום: פטריק סיגר, AP
במסגרת הקרנבל המקומי הייחודי בעיר אלזח בגרמניה, מאות אנשים עטו מסיכות של אלזכר "השוטה" ביום ראשון. המסיכות שואבות השראה מימי הביניים ומההיסטוריה השוואבית המקומית. חלק מהדמויות מציגות "רוחות רעות" מהעבר וחלק "רוחות טובות". לא בתמונה: האנשים מחזיקים שלפוחיות של חזיר ביד. (צילום: Patrick Seeger, AP)
2. קרב יריות בין המשטרה לצבא
קרב יריות בהאיטי / צילום: דיאו נאליו שרי, AP
הפגנה של שוטרים בפורט או פרינס בהאיטי ביום ראשון. עשרות שוטרים במדים וללא מדים (בתמונה עם מסיכות) ניהלו קרב יריות עם חיילי צבא האיטי במשך למעלה משעתיים במרכז העיר במחאה על תנאי השכר והעבודה שלהם וכן הדרישה שלהם להקים איגוד מקצועי לשוטרים. לפחות חייל אחד נהרג ושלושה שוטרים נפצעו בקרב שהתרחש מול המפקדה ראשית של הצבא. מאות אזרחים הצטרפו למאבק השוטרים שגם דורשים יותר שקיפות מצד המדינה והדג הבכיר במשטרה. (צילום: Dieu Nalio Chery , AP)
3. סופה אדומה
שני אנשים בלבוש קרנבל בסנטה קרוז, ספרד / צילום: אנדרס גייטרז, AP
אבק אדום שהגיע מאפריקה כיסה ביום ראשון את סנטה קרוז באי טנריף. מטוסים באים ויוצאים מטנריף נפגעו לאחר שסופות חול אדום מהמדבר הסהרי של אפריקה פגעו באיים הקנריים. הסופות שגררו עימם כצפוי גם זיהום אוויר כבד הביאו לביטול של אירועי קרנבל רבים במדינה בשבת. (צילום: Andres Gutierrez, AP)
4. נמסטה, טראמפ
נזירים הינדים מחזיקים תמונות של דונלד טראמפ / צילום: מאניש סווארופ, AP
כוהנים הינדים מתפללים עם דיוקן של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בניו דלהי בהודו ביום שני. באירוע שנערך על ידי הארגון הימני "הינדו סנה" (Hindu Sena), התפללו המאמינים למען ביקור מוצלח ולמען שלום עולמי. נשיא ארה"ב הגיע השבוע לביקור ראשון במסגרת תפקידו בהודו - הביקור מגיע על רקע מחלוקות על אש קטנה בנושאי סחר, הגבלות מסחר אלקטרוני והגנה על מיעוטים דתיים ואתניים. טראמפ הוא דמות פופולרית בהודו. סקר עדכני של Pew הראה של-56% מההודים, יותר מבכל מדינה אחרת בעולם, יש ביטחון שטראמפ יעשה את הדבר הנכון בנושאים עולמיים. סקר מחודש שעבר מצא שטראמפ הוא הפופולרי ביותר במדינות שמתייחסות בחיוב לארה"ב. (צילום: Manish Swarup, AP)
5. המירוץ לפנקייק
מירוץ הפנקייק בעיר אולני, אנגלה / צילום: אלסטיר גרנט, AP
תלמידי בתי ספר באנגליה מתכוננים למרוץ הפנקייק השנתי ביום שלישי באולני, אנגליה. על פי האגדה, מרוץ אולני החל בשנת 1445 לאחר ש"עקרת בית מתוחה ומבולבלת הגיעה לכנסייה ביום שלישי בלי לשים לב שהיא מחזיקה ביד אחת מחבת רותחת ובתוכה פנקייק". (צילום: Alastair Grant, AP)
6. לשבור את הגלים
מגדלור סנט מרי במפרץ ויטלי בחוף הצפון־מזרחי של אנגליה / צילום: אוון המפריס, AP
גלים מתנפצים על סלעים ליד מגדלור סנט מרי במפרץ ויטלי בחוף הצפון־מזרחי של אנגליה ביום שלישי . הטמפרטורות צנחו בין שלישי לרביעי ברחבי בריטניה כאשר החזאים הזהירו מפני סופות קרח ושלג נוספות במהלך יממה הקרובה. (צילום: Owen Humphreys, APׂ)
7. מובארק, הסוף
הלווית הנשיא מובארק / צילום: נארימן אל-מופתי, AP
תומכי הנשיא לשעבר חוסני מובארק מחזיקים כרזות עם תצלום שלו ליד בית הקברות בו הוא נקבר ביום רביעי, בקהיר, מצרים. ארונו של מובארק נישא על ידי סוסים כשהוא עטוף בדגל מצרים. הנשיא לשעבר, שמת בגיל 91 , זכה להלוויה צבאית. זאת למרות שבשנת 2011 הוא הודח מתפקידו במהלך "האביב הערבי" אחרי 29 שנים בשלטון. בשנת 2012 בית המשפט בקהיר גזר על מובארק מאסר עולם בגין הרג של 239 מפגינים. לאחר שערער על גזר הדין, בית משפט הפך את ההחלטה בשנת 2017 וזיכה אותו מאחריותו להרג המפגינים. נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי שהשתתף בהלוויה הכריז על שלושה ימי אבל לאומיים. (צילום: Nariman El-Mofty, AP)
8. מהומות בלסבוס
הפגנה באי לסבוס / צילום: מייקל וארקאלאס, AP
מפגין יווני באי לסבוס ביום רביעי. במהלך השבוע התעמתו תושבי האי עם כוחות המשטרה לאחר שהממשלה קיבלה החלטה להקים מחנות חדשים לפליטים ומהגרים על האי. עשרות שוטרים ומפגינים נפצעו בעימותים. האי לסבוס הפך למוקד הגירה לפליטים, מהגרים ומבקשי מקלט בשני העשורים האחרונים, בשל קרבתו היחסית לחוף הטורקי. בעשור האחרון עשו את המסלול הזה מאות אלפי בני אדם כשהם יוצאים לרוב בחשיכה מהחופים הטורקיים בסירות גומי או בסירות ללא קברניט ונוחתים בחופים הסלעיים של לסבוס כמה שעות לאחר מכן. באחרונה דיווח כתב גלובס אסף אוני על כך שהיוונים מתכננים לבנות חומה צפה בים כדי למנוע את הגעתם. (צילום: Michael Varaklas, AP)
9. רחובות זועמים
עובד עירוני עומד ליד ערימות של שרידי כלי רכב, בניו דלהי, הודו / צילום: אלטאף קאדרי, AP
עובד עירוני עומד ליד ערימות של שרידי כלי רכב, ארונות פלדה וחומרים אחרים ברחוב שהושחת במהומות בניו דלהי, הודו, ביום חמישי. יותר משלושים איש נהרגו במהומות שהחלו בתחילת השבוע במדינה. העימותים האלימים בין לאומנים מקומיים ומוסלמים סביב חוק האזרחות החדש בהודו, שכוללים גם שריפת עשרות מסגדים, חנויות וכלי רכב ציבוריים, נחשבים למהומות הקשות ביותר בבירה מזה עשרות שנים. (צילום: Altaf Qadri, AP)
10. קופצים לבקר
להקות אווזים בדרך להונגריה / צילום: זולט צגלדי, AP
להקת אווזים בדרך להונגריה ביום חמישי. האווזים הם אורחים קבועים ורצויים בין החודשים אוקטובר למרץ באזור הפארק הלאומי הורטובגי במדינה. הונגריה נחשבת למעצמת גידול אווזים. (צילום: Zsolt Czegledi, APׂ)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.