על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● "מלוחמים בסנדלים לכוכבי רוק": איך הפכו החות'ים מאספסוף של מורדים לאיום עולמי?
● המנהיג שחומק מסכסוך עם ישראל אבל ברגע האמת יתייצב לצד איראן
● מכון מחקר לבנוני אחרי התקיפה הישראלית: "איראן מתקשה להגן על שטחה"
1המתקפה באיראן חשפה את "הנשק המועדף" על חיל האוויר הישראלי
המתקפה הנרחבת על אתרים איראניים שביצע חיל האוויר הישראלי לפני כשבוע, ושהשלכותיה ממשיכות להתגלות בצילומי לוויין ובדיווחים מהאזור, חושפת את "הנשק המועדף" על ישראל - כך נכתב בדיווח של סוכנות הידיעות "ביזנס אינסיידר", שפורסם היום (ה').
לפי הדיווח, טילים בליסטיים המשוגרים ממטוסים (ALBM) "הרשו לישראל להכות באיראן הרחק מהטווח של מערכות ההגנה שלה, ככל הנראה מעל המרחב האווירי של עיראק".
מומחה מודיעין אמר לסוכנות הידיעות כי הטכנולוגיה של הטילים, המשוגרים ממטוסים אך מאמצים מסלול בליסטי לאחר מכן, "מילאה תפקיד קריטי בניטרול מערכות ההגנה האווירית של איראן". לפי המומחה, שאריות של טילים אלה, "בוסטרים" המשמשים להאצת הטילים אחרי השיגור, נמצאו על אדמת עיראק.
מומחים אפילו הטילו בספק אם אחד ממאה מטוסי הקרב הישראלים "אפילו נכנסו למרחב האווירי של איראן", או שתקפו מרחוק תוך ניצול הטכנולוגיה החדשנית. אחרים העריכו כי כניסה למרחב האווירי של איראן דווקא שימשה את ישראל כדי לסייע בתקיפת מערכות ההגנה האווירית, מבלי שהמטוסים החודרים ביצעו התקפה כלשהי.
מאת פול אידון, מתוך "ביזנס אינסיידר". לקריאת הכתבה המלאה
2צילומי לוויין: ישראל הרסה לחלוטין לפחות 1,085 בתים בדרום לבנון
צילומי לוויין עדכניים מראים כי צה"ל הרס או שיטח לחלוטין לפחות 1,085 בתים בכפרים הסמוכים לגבול ישראל בדרום לבנון - כך מדווח היום ה"ניו יורק טיימס". לפי העיתון, צילומי הלוויין מספקים "הצצה בלבד" למה שנעשה בדרום לבנון, "אזור אליו כמעט ואין גישה מאז הפלישה (הישראלית)".
אחד מהכפרים, מוחייביב, הנמצא קילומטרים ספורים בלבד מהגבול ומקיבוץ יפתח, "שוטח כמעט לחלוטין", נכתב, "ורק כמה בניינים נשארו עומדים בו". "בחמישה כפרים ועיירות אחרים", נכתב, "שכונות שלמות הפכו לחורבות".
העיתון מסתמך גם על צילומי וידאו של הריסת תשתיות חיזבאללה בכפרים שסופקו על-ידי דובר צה"ל. ההרס הרב ביותר, לפי הצילומים, נרשם בעיירה מייס אל-ג'אבל, בה 311 בתים ובניינים נהרסו לחלוטין.
מאת כריסטיאן טריברט, ריילי מלן ואלכסנדר קרדיה, מתוך ה"ניו יורק טיימס". לקריאת הכתבה המלאה
3האיראנים מכפילים את תקציב הביטחון השנתי בשל העימות עם ישראל
איראן מתכוונת להכפיל את תקציב הביטחון רשמי בשנה הקרובה, בשל העימות ההולך ומסלים מול ישראל - כך מדווחים כתבי ה"פייננשל טיימס" בטהרן.
לפי הדיווח, דובר הממשלה האיראנית הודיע אתמול (ד') כי הממשלה מתכוונת להגדיל את התקציב לכ-5,000 טריליון ריאל, ששוויים לפי השער הרשמי הוא 8 מיליארד דולר.
התקציב הנוכחי של איראן מקצה כ-2,530 טריליון ריאל לביטחון, "כולל תקציב המשטרה, הצבא וגם משמרות המהפכה".
המטבע האיראני ירד ב-17% לעומת הדולר בעשרת החודשים האחרונים.
לפי הדיווח, כ-2.1 מיליארד דולר יוקצו ל"חיזוק הכוח הצבאי", כלומר לרכש ולפיתוח נשק. 1.9 מיליארד יוקצו ל"הבטחת ההכנסות" מנפט, מקור ההכנסה העיקרי של איראן. הפרלמנט האיראני אישר באחרונה את התקציב השנתי הקרוב, בסך של 100 מיליארד דולר. הכנסות הנפט והגז האיראניות, לפי החישובים העומדים בבסיס התקציב, עומדים על כ-32 מיליארד דולר.
מאת ביטה חפארי ונאג'מה בוזורגמר, מתוך ה-FT. לקריאת הכתבה המלאה
4דרישה בשבדיה: הכרה בישראל כחלק מהדרישות לקבלת אזרחות
חברת פרלמנט אירופי מטעם המפלגה הנוצרית-דמוקרטית השבדית דורשת כי המדינה תוודא כי מתאזרחים חדשים יכירו בזכות הקיום של מדינת ישראל - כך מדווח העיתון השבדי "אקספרסן".
חברת הפרלמנט, אליס טאודרסקו-מווה, יצאה נגד "תושבים ללא אזרחות... המסיתים לאלימות ומאיימים על המיעוט היהודי בשבדיה". היא התייחסה להפגנות הפרו-פלסטיניות הרבות המתקיימות בשבדיה, שבהן נשמעות קריאות נגד ישראל, בין היתר מצד מהגרים טריים למדינה הסקנדינבית.
היא אמרה כי על שבדיה לשאוב השראה מהנעשה במדינת המחוז הגרמנית סקסוניה-אנהלט, שהציבה את הדרישה להכיר במדינת ישראל כחלק מתהליך קבלת האזרחות בתחומה. הממשלה הפדרלית הגרמנית הוסיפה שאלות בנושא זה למבחן האזרחות שכל מתאזרח גרמני נדרש לעבור.
המפלגה הנוצרית-דמוקרטית השבדית מיוצגת עם 19 חברים בפרלמנט השבדי, בו 349 מושבים. המפלגה הודיעה כי תדון באימוץ הצעתה של הנציגה שלה לבריסל, "וייתכן כי היא תאומץ כחלק מהמצע".
מאת פיליפה רוגוול, מתוך "אקספרסן". לקריאת הכתבה המלאה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.