מענק ממשלתי של 50 מיליון שקל עבור פיתוחים להתמודדות עם הקורונה

המועד האחרון להגשה הוא מחר  • במקביל, רשות החדשנות, משרד הבריאות ומטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי יעניקו 50 מיליון שקל לחברות המפתחות מוצרים, מערכות או פתרונות טכנולוגיים להתמודדות עם אתגרי הנגיף

חוקרת בחברה אמריקאית שמחפשת חיסון לקורונה / צילום: Jessica Hill, AP
חוקרת בחברה אמריקאית שמחפשת חיסון לקורונה / צילום: Jessica Hill, AP

רשות החדשנות, משרד הבריאות ומטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי החליטו להעניק 50 מיליון שקל לחברות המפתחות מוצרים, מערכות או פתרונות טכנולוגיים להתמודדות עם אתגרי נגיף הקורונה (Covid-19). סכום זה הוא ראשוני וייתכן שיוגדל בהמשך. הפעילות מבוצעת בשיתוף ובתאום פעילויות מפא"ת (משרד הביטחון).

במקביל, רשות החדשנות, משרד הכלכלה והתעשייה בשיתוף התאחדות התעשיינים יוצאת בקול קורא המזמין מפעלי ייצור המייצרים מוצרים תעשייתיים, שנועדו למניעה, טיפול והתמודדות עם הגניף להגיש בקשות לקבלת סיוע לתוכניות מו"פ וחדשנות טכנולוגית. מפעלי הייצור שיקבלו תמיכה הם אלה שיראו תוכניות הכוללות פיתוח מוצרים, חומרי גלם, טכנולוגיות ותהליכי ייצור חדשניים, הדגמה יישומית, פיתוח אב-טיפוס או פיתוח תהליך למעבר מייצור ניסיוני לייצור סדרתי. על תוכניות אלו להיות חדשניות ביחס ליכולות החברה ולייצר ערך בהתמודדות עם הנגיף.

במסגרת התוכניות תינתן תמיכה כספית בשיעור של 50% או 75% מההוצאות לתוכנית בעלת פוטנציאל להשפעה דרמטית על בריאות הציבור בהקשר של הקורונה. הרשות תתמוך הן בפרויקטים בטווח הזמן הקצר והן בכאלו לטווח הזמן הבינוני-ארוך, ובכל השלבים: משלב הרעיון ועד לשלבי הפיתוח, שלבי ההרצה והניסוי ושלבי ההדגמה וההטמעה (כולל הטמעת המוצר בהיקף נרחב בארגוני הבריאות או בישראל).

רשות החדשנות לא העניקה מתחילת השנה את המענקים הקבועים בתחום המו"פ, הכולל מימון למו"פ בחברות הייטק, סטארט-אפים ומו"פ לתעשיה מתקדמת בחברות התעשיה. זאת, משום שעדיין לא נקבע תקציב מדינה בשל היעדר ממשלה קבועה. היקף המימון למו"פ הישראלי דרך רשות החדשנות עמד בשנת 2019 על 562 מיליון שקל, וסכום דומה יוענק כנראה רק ברגע שיהיה תקציב. אולם, מסלול הקורונה עוקף את ההגבלות הללו.

אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה, אמר כי "ממשלת ישראל הקצתה לנושא פיתוח והטמעת טכנולוגיות למלחמה בקורונה 50 מיליון שקל מיידית. הקולות הקוראים איתם הממשלה יוצאת היום מוצעים לתעשיית ההייטק באופן מיידי: כל חברה שיש לה פתרון, בין אם הוא בשלב הוכחת ההיתכנות או שכבר יש לה מוצר מוגמר אותו ניתן להטמיע מיידית בשירותי הבריאות שלנו, מוזמנת לפנות לרשות החדשנות עוד היום. במקביל אנו קוראים לגופים יצרניים, שיכולים לסייע בפיתוח או בהאצת ייצור של טכנולוגיות שיכולות לסייע למערך הרפואי ולמיגון הכללי רלוונטי, להיעזר בנו".

גילה גמליאל, השרה לשוויון חברתי והממונה על מטה ישראל דיגיטלית, מסרה כי "ישראל היא אומת הסטרטאפ, ועלינו לגייס את היצירתיות של היזמים בארץ כדי לנצח במלחמה על הבריאות של כולנו".

רשות החדשנות תסייע לסטארט-אפים להגיש בקשות למענקים מהאיחוד האירופי

במקביל, פרסמה רשות החדשנות כי תסייע לסטארט-אפים וחברות קטנות ובינוניות להגיש בקשות למענקים מהאיחוד האירופי.

תחת הכותרת "קריאה דחופה לחידושים טכנולוגיים שיוכלו לסייע בטיפול בהתפרצות הקורונה", עדכנה רשות החדשנות את קהילת ההיטק המקומית כי הנציבות האירופית מחפשת חברות שיכולות להציע טכנולוגיות וחידושים העשויים לסייע בטיפול, בבדיקה, ניטור או היבטים אחרים של התפרצות הקורונה להגיש בדחיפות הצעות לסבב המימון הבא של מועצת החדשנות האירופית, במסגרת תוכנית EIC Accelerator) SME Instrument).

על פי רשות החדשנות, "קול קורא זה הוא מסוג Bottom up - כלומר שאין בו עדיפויות נושאיות מוגדרות מראש, והפונים עם חידושים רלוונטיים יוערכו באופן שווה כמו מועמדים אחרים".

הרשות הודיעה כי לאור דחיפות הנושא ובאופן חד פעמי רשות החדשנות תצמיד לכל חברה המעוניינת להגיש בקשה לתחום הקורונה בודקים מקצועיים ומנוסה שילוו את החברות בהליך הבקשה. שימו לב כי המועד האחרון להגשה הוא מחר - יום רביעי, 18 במרץ בשעה 17:00 (זמן מקומי, בריסל).

לפרטים על אופן ההגשה לתוכנית לחצו כאן.

למצגת הדרכה לכתיבת הצעה לחצו כאן.