הערכות: האלימות תגדל עם הבידוד; מקלטים לנשים מוכות דורשים תקציב

הבידוד והסגר צפויים להעלות את מספר הפניות של נשים הסובלות מאלימות מידי בני זוגן והמבקשות להיכנס למקלט • ח"כ עאידה תומא-סלימאן פנתה לסיוע ממשרד הרווחה ופירטה את החשש מחוסר מקום במקלטים בעקבות תפוסה מלאה ממילא ואת הפחד מהתפשטות הנגיף במקלטים

מחאת הנשים נגד אלימות, דצמבר 2018 / צילום: שלומי יוסף
מחאת הנשים נגד אלימות, דצמבר 2018 / צילום: שלומי יוסף

ח"כ עאידה תומא-סלימאן פנתה אמש לשר הרווחה אופיר אקוניס כדי לטפל בדחיפות במצב של המקלטים לנשים מוכות. תומא-סלימאן מסרה כי "ההישארות בבית עקב המגפה והפגיעה הכלכלית שהיא גורמת, מגדילות את האלימות במשפחה, והמקלטים לא עומדים בקצב. משרד הרווחה חייב להיכנס לפעולה מהירה כדי לסייע למקלטים".

במכתבה כתבה כי: "הנחיות משרד הבריאות ומשרד ראש הממשלה להישאר בבית, אשר להפוך צפויות להפוך לצו מחייב בכל רגע נתון, מציבות את ארגוני הסיוע ומקלטי הנשים בפני אתגרים שלא הכירו מעולם, ובכללם: עלייה צפויה במספר הפניות של נשים המבקשות להיכנס למקלטים יחד עם ילדיהן, בעיות של תפוסה מלאה ממילא במקלטים אלה, וחשש להתפרצות הנגיף בקרב נשים השוהות במקלטים.

"יש צורך במקום לפחות לעוד 100 נשים, חלקן עם ילדיהן. יש צורך שהן יעברו בדיקות בטרם ייקלטו במקלטים. על הנשים להיקלט במסגרות חדשות כדי למנוע התפרצות בתוך המקלטים הקיימים. היערכות המקלטים החדשים להגנה מפני המגפה תדרוש תקציבים נוספים".

בישראל נרצחות כ-10 נשים בממוצע בשנה על ידי בני זוגן או קרובי משפחתן, ועשרות נפצעות באופן משמעותי. מוקד הטיפול באלימות נגד נשים קיבל ב-2108 מעל 1,200 פניות, ובמקלטים נכון לשנה זו שהו 682 נשים שהסתתרו מפי בני זוג או קרובי משפחה, יחד עם 1,011 ילדיהן.

רוב הנשים מגיעות למקלטים לאחר אירוע אלימות קיצוני וחריג, כאשר עבור 80% מהנשים מדובר בשיא של אלימות שנמשכה בין שנה לעשור.