רילייטד: מחזיקי האג"ח אישרו את הסדר החוב ברוב גדול של 97%

המתנגדת היחידה להצעת ההסדר היתה חברת מגדל קרנות נאמנות, שמחזיקה אג"ח של רילייטד בהיקף של 14.2 מיליון שקל ערך נקוב • מנגד, גופי החיסכון לטווח ארוך בחברת מגדל, שמחזיקים באג"ח רילייטד בהיקף של 129.4 מיליון שקל ערך נקוב, דווקא תמכו

סטיבן רוס, בעלי רילייטד / צילום: אתר החברה
סטיבן רוס, בעלי רילייטד / צילום: אתר החברה

מחזיקי אגרות החוב של חברת הנדל"ן הזרה רילייטד אישרו היום ברוב גדול את הסדר החוב עם החברה. מנתונים שפרסם נאמן סדרת אג"ח א' של רילייטד עולה, כי הצעת הסדר החוב של החברה זכתה לרוב של 97.25% מקרב המשתתפים בהצבעה.

עוד עולה מדוח הנאמן, כי המתנגדת היחידה להצעת ההסדר היתה חברת מגדל קרנות נאמנות, שמחזיקה אג"ח של רילייטד בהיקף של 14.2 מיליון שקל ערך נקוב. מנגד, גופי החיסכון לטווח ארוך בחברת מגדל, שמחזיקים באג"ח רילייטד בהיקף של 129.4 מיליון שקל ערך נקוב, דווקא תמכו בהצעה ההסדר של החברה.

לפני כשלושה שבועות הגישה חברת הנדל"ן הזרה רילייטד פורטפוליו מסחרי, מקבוצת חברות רילייטד של סטיבן רוס, בקשה לבית המשפט המחוזי בת"א לכינוס אסיפות נושים לצורך אישור הסדר החוב אליו הגיעה עם נציגות מחזיקי האג"ח שלה. על פי תנאי ההסדר, לא תתבצע כל תספורת בחוב, כאשר כ-38% ממנו ייפרעו בפירעון מיידי בעוד שיתרת החוב תידחה בשנה אחת בלבד ותתאפשר במידת הצורך בסיוע אישי של בעל השליטה.

לחברת רילייטד שהנפיקה חוב (במונחי קרן) של 196 מיליון דולר למחזיקי האג"ח, אותו היא הייתה אמורה לפרוע בספטמבר הקרוב. עם זאת, לקראת סוף חודש מארס פרסמה החברה את דוחותיה הכספיים ל-2019, שכללו במפתיע הערת "עסק חי", עקב מצוקת מזומנים שהתבטאה בגירעון של כ-128 מיליון דולר בהון החוזר המאוחד.

ברילייטד הבינו במהירות כי לא יצליחו למחזר את החוב למחזיקי האג"ח באמצעות הנפקת סדרת אג"ח חדשה בישראל, ועקב כך פנתה הנהלת החברה לנאמן האג"ח בבקשה לפתוח במשא ומתן להחזר חוב. בתום משא ומתן של כשלושה חודשים, הגיעו הצדדים להסכמות שפורסמו במסגרת הבקשה לביהמ"ש.

על-פי מתווה ההסדר, תבצע רילייטד פדיון מוקדם של 74.5 מיליון דולר (בתוספת ריבית) במועד כניסת ההסדר לתוקף. סכום זה יורכב מהזרמה של 12.5 מיליון דולר שיבצע בעל השליטה, תמורה של כ-43 מיליון דולר שהתקבלה ממימון מחדש לנכס TWC בכיכר קולומבוס במנהטן (שהתאפשרה בזכות ערבות של 35 מיליון דולר שהעמיד בעל השליטה), וכן ממזומנים שבקופת החברה.

יתרת קרן החוב סך של 121.5 מיליון דולר תידחה בשנה אחת ממועד הפירעון המקורי, קרי ל-30 בספטמבר 2021. בתמורה לדחייה תעלה הריבית השנתית על האג"ח ל-7%, לעומת 6.1% כיום, כאשר במקרה של אי תשלום במועד תועלה הריבית השנתית ב-3% נוספים באופן רטרואקטיבית החל מה-1 ביולי 2020.

עוד התחייבה רילייטד, כי במידה שלא יהיו בידיה בשנה הבאה אמצעים מספיקים לפירעון מלוא יתרת החוב למחזיקי האג"ח, ירכוש בעל השליטה ממנה שני נכסים בתמורה לגובה יתרת החוב למחזיקים. מדובר על נכס TWC שבכיכר קולומבוס ועל הנכס המסחרי ברונקס טרמינל מרקט (BTM) שבמערב רובע ברונקס.

לצורך הבטחת פעולה זו, תמחה החברה לנאמן האג"ח את זכותה לקבלת מלוא התמורות ממכירת שני הנכסים, ואילו בעל השליטה יפקיד בידי הנאמן פסק דין מוסכם המאפשר הליך גבייה מיידי כנגדו על מלוא תמורת המכירה של שני הנכסים. רילייטד עוסקת בנדל"ן מניב בארה"ב, הן בתחום הנכסים המסחריים והן בתחום הדירות להשכרה. את הרבעון הראשון של 2020 סיימה החברה בהפסד המיוחס לבעלים של 48.6 מיליון דולר, וזאת לעומת רווח נקי לבעלים של 24.7 מיליון דולר שנרשם בשנת 2019 כולה.

להפסד הגבוה ברבעון הראשון אחראי משבר הקורונה, שהוביל את החברה לבצע הפחתות בשווי השקעותיה בתחום הנדל"ן. לדברי החברה, נבעו ההפחתות מההשפעה הצפויה של התפשטות נגיף הקורונה על שיעור דמי התפוסה והפסד גביית דמי השכירות בנכסים.