אקסלמד משלימה את רכישת אחזקות משפחת טופז בחברת קיסטון ב-100 מיליון שקל

העסקה מסיימת סכסוך בין משפחת טופז לבין השותף המנהל באקסלמד, אורי גייגר

קרן ההשקעות בביומד אקסלמד השלימה את הרכישה של אחזקות משפחת טופז הישראלית בקבוצת החברות הרפואיות קיסטון דנטל ב-100 מיליון שקל. העסקה מגיעה כשנה וחצי אחרי המיזוג בין חברת פלטפוט של משפחת טופז לבין קרן אקסלמד, ואמורה לסיים סכסוך בין הצדדים.

אקסלמד החלה את דרכה כקרן ישראלית בה משקיע העוגן היה מורי ארקין, והיום פועלת בעיקר מארה"ב, בהובלתו של ד"ר אורי גייגר, עם מגוון משקיעים. המודל העסקי של הקרן מבוסס על רכישת פעילויות אמריקאיות בתחום המכשור הרפואי שיש להן מערך שיווק אך צמיחה מוגבלת, ומיזוג לתוכן של פעילויות עם חדשנות טכנולוגית אך ללא מערך שיווק בארה"ב , שמגיעות לעיתים קרובות מישראל. לאקסלמד גם קרן השקעות בשלבים מוקדמים הפועלת בישראל, בניהולה של ד"ר אירית יניב.

לפני כשנתיים רכשה אקסלמד את חברת קיסטון דנטל האמריקאית, וכחצי שנה לאחר מכן מיזגה לתוכה את פלטופ של משפחת טופז, שייסדה לפני כן את חברת המ-לט, אותה מכרה ל"השקעות דיסקונט" בכמה עשרות מיליוני שקלים. לאחר האקזיט ב-2010, החליטה משפחת טופז להקים את חברת השתלים.

בעת המיזוג של פלטופ לקיסטון, לא פורטו תנאי המיזוג, אולם נמסר כי אקסלמד השקיעה 20 מיליון דולר בחברה הממוזגת. עוד נאמר אז כי ההשקעה הכוללת של אקסלמד ושותפותיה ברכישת קיסטון ובמיזוג של פלטופ לתוכה, מגיעה ל-50 מיליון דולר.

פלטופ פיתחה ויצרה שתלים דנטליים המשווקים בעיקר מחוץ לארה"ב ובעיקר לשוק הערך-עבור-כסף (רמת המחיר הנמוכמה יותר), לעומת קיסטון שפעלה לפני המיזוג בעיקר בשוק האמריקאי ובתמחור פרימיום. פלטופ רשמה נכון ליום המיזוג הכנסות של 7-8 מיליון דולר והחברה הממוזגת רשמה על פי דיווחיה, כ-50 מיליון דולר הכנסות ביום המיזוג. גייגר מסר אז כי: "אקסלמד בחנה חמש חברות בתחום שתלי השיניים בישראל, כולן מצויינות, אך בסופו של דבר בחרה בפלטופ בזכות שיטות היצור הייחודיות שלה, המוזילות משמעותית את מחיר השתלים בלי לפגוע באיכות". גם לאחר המכירה, פלטופ מהקורית המשיכה לפעול מישראל כחברה נפרדת בבעלות קיסטון והיא מעסיקה נכון להיום כ-90 עובדים במתקן הייצור והפיתוח של הקבוצה בפארק העסקים בקיסריה.

נראה כי בעוד שמואל טופז, מייסד פלטופ, ראה באירוע מיזוגב בין שווים, גייגר ראה את אקסלמד כמובילת החברה הממוזגת. לפני כמה חודשים, התפוצץ הסכסוך בתקשורת. טופז טען כי אקסלמד השתמשה במהלכים פסולים כדי לדחות את משפחתו החוצה, במטרה למכור מאוחר יותר את החברה למשקיע נוסף, ולהנות לבדה מן התמורה. אקסלמד ענתה כי כל מהלכיה היו במסגרת ההסכם, וכי מדובר בסחטנות.

כעת הצדדים הגיעו לפתרון מוסכם על שניהם. לאחר הרכישה אקסלמד תהיה בעלת כ- 100% ממניות חברת קיסטון שמחזיקה בשרשור את מלוא האחזקות בפלטופ. אקסלמד ממשיכה, בהתאם למודל העסקי שלה, לחפש קונה לקיסטון, ובמידה וימצא כזה תוך 24 חודשים, משפחת טופז תהיה זכאית ל-10% מהתוספת מעבר לשווי מוסכם שנקבע בין הצדדים.

את משפחת טופז ומשקיעי פלטופ ייצגו עוה"ד דניאל לורבר ודור מרינובסקי ממשרד ברנע ג’פה לנדה ושות'. אקסלמד יוצגה על ידי עוה"ד דני קלינהנדלר ושיר שלו ממשרד גרוס קלינהנדלר, חודק הלוי גרינברג שנהב ושות'.