הממשל באל סלבדור הצביע בעד חוק שיהפוך אותה למדינה הראשונה בעולם שתאמץ את המטבע הדיגיטלי ביטקוין כמטבע חוקי, כמו הדולר.
נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה הצהיר על הכוונה למהלך בתחילת השבוע, והבוקר העלה את הצעת החוק להצבעה בפני הקונגרס. "מטרתו של חוק זה היא להסדיר את המטבע הדיגיטלי הביטקוין כמטבע חוקי בלתי מוגבל בכל עסקה", נכתב בהצעת החוק.
המחירים יהיו מוצגים גם בביטקוין, ניתן יהיה לשלם מסים באמצעות המטבע הדיגיטלי, והמרות לא יחויבו במס רווחי הון.
הביטקוין ידוע בתנודותיות פרועה, שגרמה למבקרים את המהלך לציין שהוא לא מתאים לתפקד כמטבע רשמי. עדיין לא ברור כיצד בסופו של דבר אל סלבדור תאמץ את המטבע באופן מלא. לפי הצעת החוק, שער החליפין עם הדולר האמריקאי "ייקבע באופן חופשי על ידי השוק". המטבע הרשמי הנוכחי של אל סלבדור הוא הדולר.
כלכלת אל סלבדור מתנהלת בעיקר במזומן, כיוון שלכ-70% מהאנשים אין חשבונות בנק או כרטיסי אשראי. העברות כספים שנשלחים הביתה על ידי מהגרים מהווים יותר מ-20% מהתוצר המקומי הגולמי של המדינה.
נעה משיח, מנכ"לית איגוד הביטקוין הישראלי, מסרה היום בתגובה: "אנחנו שומעים היום בשורות טובות - סנונית ראשונה לאימוץ גורף של ביטקוין מכיוונה של אל סלבדורף שהחליטה להפוך את ביטקוין להילך חוקי, ובכך לאפשר לאזרחים במדינה לקנות באמצעות ביטקוין בכל בית עסק. המרת מטבעות עבור ביטקוין באל סלבדור לא תיחשב פעולה שמחייבת במיסוי רווחי הון. אנחנו מקווים כי צעד זה ישפיע גם על מדיניות המס בישראל, כזכור, אחד התנאים שהובא בפסק דין קופל שעסק בשאלה האם ביטקוין הוא מטבע, היה שאין מדינה בעולם שמכירה בביטקוין כהילך חוקי - מציאות שהשתנתה נכון להבוקר. אנחנו מזמינים את הרשויות בישראל לבחון מחדש את המדיניות הזאת לאור ההתפתחויות בעולם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.