"להתייחס לעובדות כפי שהן": ליברמן עקץ את הורביץ בטוויטר

לאחר שהורוביץ הודיע כי הוא מתנגד להצעת האוצר לשלול דמי אבטלה מעובדים שיפוטרו לאחר שסירבו להתחסן או להיבדק, צייץ ליברמן כי כל מי שדן בנושא צריך לזכור את "העובדות" - בין היתר העובדה כי הורוביץ עצמו הצביע בעד שלילת דמי האבטלה מעובדים שיסרבו להתחסן או להיבדק למשך 30 יום

שר האוצר אביגדור ליברמן / צילום: יניב נדב, דוברות הכנסת
שר האוצר אביגדור ליברמן / צילום: יניב נדב, דוברות הכנסת

שר האוצר אביגדור ליברמן שיגר הערב עקיצה בחשבון הטוויטר שלו לשר הבריאות ניצן הורוביץ: לאחר שהורוביץ הודיע כי הוא מתנגד להצעת האוצר לשלול דמי אבטלה מעובדים שיפוטרו לאחר שסירבו להתחסן או להיבדק, צייץ ליברמן בטוויטר כי כל מי שדן בנושא צריך לזכור את "העובדות", ובהן בין היתר העובדה כי ההחלטה על שלילת דמי האבטלה התקבלה בקבינט הקורונה פה אחד ו"כלל השרים הסכימו לה".

רגע לפני כניסת חג סוכות, הפיץ משרד האוצר תזכיר חוק שקובע כי עובד אשר פוטר או התפטר עקב סירובו להתחסן או להיבדק, יהיה זכאי לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום בדומה למי שהתפטר. 

הנושא עורר זעם בקרב נציגי עובדים, בהם ההסתדרות, וצצו התנגדויות מכיוונים שונים. בין המתנגדים למהלך היה יו"ר ועדת החוקה גלעד קריב (עבודה) שאמר בין השאר כי מדובר בפגיעה בזכויות יסוד ו"בתקדים מסוכן, שהתועלת שלו למאבק בקורונה ממילא מוטלת בספק גדול". בהמשך לכך, התבטא גם שר הבריאות הורוביץ נגד המהלך כאשר אמר בראיון לחדשות 12 שהוא רואה בדמי האבטלה כלי שנועד לאפשר לאדם להסתגל למצבו החדש, ולא נכון להשתמש בו לענישה.

ליברמן לא נותר חייב הערב בחשבון הטוויטר שלו את ההתייחסות שלו ל"החלת התו הירוק על המשק הישראלי".

ליברמן כתב: "בימים האחרונים מתקיים שיח ער בנושא החלת תו ירוק על עובדים במשק הישראלי. ולכל המשתתפים באותו שיח אני מציע קודם כל להתייחס לעובדות כפי שהן והעובדות הן כדלקמן: 1. ההחלטה בנדון התקבלה בקבינט הקורונה בתאריך 30.8 פה אחד, כאשר כלל השרים הצביעו בעד" .

 

ליברמן מתייחס למעשה לכך שהורוביץ עצמו הצביע בעד שלילת דמי האבטלה מעובדים שיסרבו להתחסן או להיבדק למשך 30 יום.

עוד מוסיף ליברמן בציוץ כי "ההחלטה חלה על תחומי הבריאות, הרווחה, החינוך ומקומות בהם מקבלי השירות חייבים בתו ירוק; ההחלטה קובעת שלעובדים שבחרו שלא להתחסן שמורה הזכות לעד שתי בדיקות שבועיות כאלטרנטיבה לחיסון; מי שבוחר שלא להתחסן ולא להיבדק ניתן להוציא אותו מעבודה ודינו כדין 'מתפטר'".

ליברמן ממשיך ומתאר את העובדות שהובילו לקבלת ההחלטות בנוגע לכללי התו הירוק החדשים, ובין היתר מסביר כי "נכון להיום מתוך 678 חולים קשים רק כ-8% התחסנו באופן מלא כולל הבוסטר ורק כ-8% מהחולים שמחוברים לאקמו התחסנו באופן מלא".

לבסוף כותב ליברמן: "אלו הם הנתונים היבשים לידיעת כולם. שבוע טוב".

עוד צייץ ליברמן את נוסח ההחלטות "היבשות" שהתקבלו בקבינט הקורונה. על פי ההחלטה שהתקבלה בקבינט הקורונה להטיל על שרת הכלכלה והתעשייה לקדם תיקון לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 כך שיובהר שבתקופה שבה חלה הגבלה לפי דין על כניסה למקום עבודה של עובד שאינו מציג אישור "תו ירוק", סיום יחסי העבודה שבין העובד למעסיקו הנובע מאי ביצוע עבודה כתוצאה מסירובו של העובד כאמור להציג "תו ירוק" ייחשב להתפטרות שאינה בדין מפוטר ואינו סיום של חוזה לתקופה קצובה. במסגרת זו ייבחן הצורך בתיקוני חקיקה משלימים לעניין זה לרבות לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001.

עוד הוחלט להטיל על שר הרווחה והביטחון החברתי לקדם תיקון לחוק הביטוח הלאומי ולקבוע כי לעניין דמי אבטלה, בתקופה שחלה הגבלה, יראו עובד שהפסיק את עבודתו בשל סירובו לעמוד בהגבלות "התו הירוק" כמי שהפסיק את עבודתו מרצונו בלי שהייתה הצדקה לכך לעניין הזכות לקבלת דמי אבטלה לפי סעיף 166(ב) לחוק הביטוח הלאומי, ואם הופסקו יחסי העבודה בינו לבין המעסיק באופן זמני - לא יראו אותו כמי שיצא לחל"ת ביוזמת המעסיק לעניין הזכות לקבלת דמי אבטלה לפי סעיף 177א לחוק הביטוח הלאומי.