החברה הממשלתית הזו אמורה הייתה להיסגר לפני עשור. ואז משהו השתבש

החברה לפיתוח חוף אילת סיימה את פעילותה בשטח ב-1995, ולמרות שברשות החברות קיבלו הוראה לפרק אותה כבר ב-2010 היא ממשיכה להתקיים ואף משלמת שכר לאחד מעובדיה • רק בעקבות פניית גלובס הודו במשרד האוצר, כי "ישנו עיכוב בהליך וייתכן כי ימונה מפרק אחר"

מפרץ אילת / צילום: רוני בלחסן
מפרץ אילת / צילום: רוני בלחסן

לפני למעלה מעשור ניתנה הוראה לרשות החברות הממשלתית לפרק את החברה לפיתוח חוף אילת ולהפריט את סמכויותיה - אולם דבר לא נעשה. ללא כל גיבוי ממשלתי או סמכויות, החברה ממשיכה להתקיים גם בימים אלו ולשלם משכורת לעומד בראשה. כעת, רק בעקבות פניות גלובס לשם הכנת כתבה זו, נמסר ממשרד האוצר כי ימונה מפרק חדש לחברה.

החברה לפיתוח חוף אילת הוקמה מכוח חוק רשות החברות הממשלתיות ב-1964 כדי לפתח 1,200 דונם בחוף הצפוני של מפרץ אילת. בדוח ביקורת של מבקר המדינה מ-2010 כתב המבקר דאז מיכה לינדנשראוס ביקורת על פעילות החברה ועל ההוראה שניתנה לפירוקה.

330 מיליון ש' השקעה

עוד עולה מהנתונים בדוח, כי מאז 1965 ועד 2009 השקיעה החברה 330 מיליון שקל בפיתוח החוף הצפוני של מפרץ אילת, אולם לא עמדה ביעדים שהוצבו לה. במקביל, דווח כי ב-2009 הצטבר בחברה גירעון של 20.8 מיליון שקל. עם זאת, באורח פלא בחברה נטולת הסמכויות עדיין עובד אדם אחד למעלה מעשור שזוכה לשכר על חשבון משלם המסים.

"לפני יותר מ-15 שנה סיימה החברה לכרות לגונה בחוף הצפוני שנועדה לשמש לרחצה, ספורט ימי ונופש. מנהל מקרקעי ישראל ואגף התקציבים לא מימנו את הפעולות הנדרשות להשמשת מי הלגונה לרחצה, וכך הפכה הלגונה למפגע סביבתי. משרד התיירות, ממ"י ורשות החברות לא עשו די כדי ליישם את ההחלטה לפירוק החברה לפיתוח חוף אילת והעברת פיתוח הלגונה לחוף אחר", נכתב בדוח.

ללא הרשאה מאז 2009

"מתחילת שנות ה-90 של המאה העשרים מעלים משרד התיירות ורשות החברות הצעות לסיום פעילות החברה, ומאז נובמבר 2009 אין לחברה הרשאה לפיתוח ממנהל מקרקעי ישראל. בסוף שנת 2009 רשות החברות נתנה את הסכמתה לסיום הסכם ההרשאה של החברה ובכך הופסקה הפעילות של החברה לפיתוח כחברה ממשלתית האחראית על פיתוח החוף הצפוני".

בדצמבר 2010 החליטה ועדת שרים להפריט את החברה ולסגור אותה כליל - צעד שבחלוף למעלה מעשור לא בוצע על ידי רשות החברות.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "רשות החברות הממשלתיות פעלה ליישום החלטת הממשלה בעניין החברה לפיתוח חוף אילת. מכוח כך, בשנת 2015 ניתנו סמכויות הניהול לחברה הממשלתית לתיירות כדי שתסיים את הליך הפירוק בהתאם להחלטת הממשלה. נכון למועד זה, ישנו עיכוב בביצוע הליך הפירוק מסיבות שאינן בשליטת הרשות. על כן, הרשות שוקלת למנות מפרק אחר שיבצע את המהלכים האחרונים לסגירת החברה".