מיטרוניקס , יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות, שבשליטת קיבוץ יזרעאל, ממשיכה במומנטום השלילי שלה בשנים האחרונות. בסוף 2021 החברה דווקא נהנתה ממונטום חיובי לאור הזינוק בביקושים למוצריה במגיפת הקורונה, אז שווי השוק שלה עמד על יותר מ-9 מיליארד שקל.
● סמדר ברבר-צדיק בדרך להתמנות ליו"ר פיבי
● ינהל טריליוני דולרים: האם המנכ"ל החדש יוביל מהפכה בוונגארד?
אך מאז החברה מאכזבת את המשקיעים וכבר צללה ביותר מ-60% ונסחרת כיום לפי שווי של 2.5 מיליארד שקל. היום היא ממשיכה לאבד עוד כ-30% לאחר שפרסמה דוחות כספיים חלשים ונראה כי החברה רחוקה מלהציג שיפור בתוצאות. בחברה ממשיכים להסביר שהסיפור מאחורי התוצאות החלשות הוא הצטברות מלאים בשנת 2023 עקב הצטיידות יתר במהלך מגיפת הקורונה. במקביל, נראה כי גם הריבית הגבוהה בשווקים שבהם פועלת מיטרוניקס העיבה על הביקוש למוצרי החברה בקרב הצרכנים.
הרווח הנקי צלל בכ-55%
הדוחות שהציגה מיטרוניקס ברבעון הראשון של 2024 אכזבו מכל בחינה כאשר הכנסות החברה הסתכמו בכ-456 מיליון שקל, ירידה של 13% לעומת השנה שעברה. במקביל, הרווח הגולמי צלל ב-26% לסכום של 177 מיליון שקל וגם שיעור הרווחיות הגולמית נפגע וירד ל-38.9% לעומת כ-46% ברבעון המקביל.
הרווח התפעולי כבר התרסק ב-48% לסכום של 60 מיליון שקל והרווח הנקי צלל גם הוא ב-55% והסתכם ב-39.7 מיליון שקל, כאשר שיעור הרווחיות הנקיה עמד על 8.7% בלבד לעומת כמעט 17% ברבעון המקביל. לשם השוואה, לפני כשנתיים, החברה כבר הרוויחה 115 מיליון שקל ברבעון אחד.
אבל הצרות לא מסתיימות כאן. מיטרוניקס מדווחת כי צבר ההזמנות שלה ממשיך להתכווץ. לאחר שנפל ב-48% בשנת 2023 הוא המשיך לרדת גם ברבעון הראשון בשיעור דומה ועמד בחודש מרץ האחרון על 192.5 מיליון שקל בלבד, לעומת 364.2 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. עם זאת, צבר ההזמנות עדיין גבוה משנת 2019, התקופה שלפני מגיפת הקורונה, אך נראה שזה לא שכנע את המשקיעים.
במבט קדימה, במיטרוניקס לא צופים בינתיים התאוששות והחברה נאלצת להוריד משמעותית את התחזיות שפרסמה רק לפני חודשיים. מיטרוניקס צופה כעת "שינוי בהיקף הכנסות בטווח של מינוס 2% עד פלוס 4% ועדכון הרווחיות הגולמית לטווח של 40%-41%". מדובר בירידה משמעותית כאמור לעומת התחזית שפרסמה החברה בדוחות לשנת 2023, אז צפתה החברה עלייה של 4% עד 8% בהכנסות ושמירה על הרווחיות הגולמית עם שיפור ברווחיות התפעולית.
נזכיר כי בדוחות השנתיים החברה ניסתה להמשיך ולהציג תחזית אופטימית להמשך וציינה כי היא שואפת להגיע להכנסות של 3.2 עד 3.6 מיליארד שקל בשנת 2028 ורווחיות תפעולית של 14% עד 18%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.