רני צים, בעל השליטה בקבוצת פסגות, מקדם עסקה שתכניס לבית ההשקעות לשעבר פעילות בתחום הבטחוני שהפך לאחד הנחשקים בבורסה התל אביבית בתקופה הנוכחית. החברה דיווחה כי חתמה על מזכר הבנות לרכישת מלוא מניותיה של חברת רובו-טים (Roboteam), יצרנית של רובוטים מתקדמים המשמשים למשימות צבאיות וביטחוניות שונות, לרבות איסוף מודיעין בסביבת שטח מורכבת, ביבשה ובמים. סל המוצרים של רובו-טים כולל סוגים שונים של רובוטים המתאימים לפעילויות ייעודיות שונות של צבאות וכוחות בטחון, המשלבים טכנולוגיות מתקדמות וייחודיות שונות.
● עוד מהמורה לרני צים בפסגות: מנסה להימנע מפירעון מיידי של חוב האג"ח
● מצטרף לטרנד: אלטשולר שחם נכנס לתחום האשראי החוץ בנקאי
על פי מזכר ההבנות יועברו מלוא מניותיה של רובו-טים לידי פסגות, ובתמורה יוקצו לבעלי המניות הנוכחיים של החברה 56.3% ממניות החברה הציבורית לפי שווי של כ-40 מיליון דולר לרובו-טים וכן אופציות שבתנאים מסןויימים יוכלו להגדיל את חלקם לעד 70%. השלמת העסקה מותנית בין היתר בביצוע בדיקת נאותות, אישורים שונים וכן בכך שהמזומן בקופת פסגות יעמוד על כ-100 מיליון שקל לפחות, וללא נכסים והתחייבויות אחרים. יעד זה צפוי להיות מושג לאחר השלמת המכירה של הפעילויות הפיננסיות הנותרות של פסגות.
חברת רובוטים הוקמה בשנת 2009 על ידי יוסי וולף ואלעד לוי, שניהם יוצאי יחידה מסווגת של חיל האוויר, וכיום נמנות עם בעלי המניות של שלה גם ענקית התעשייה הבטחונית אלביט מערכות (כ-21%), עימה יש לרובוטים הסכם שת"פ אסטרטגי, וקונצרן הביטוח האירופי ג'נרלי (כ-11%). את רובו-טים מובילים כיום היו"ר עוזי רוזן והמנכ"ל מתן שירוי.
רני צים רכש את פעילות קרנות הנאמנות וניהול התיקים של בית ההשקעות פסגות לפני כשלוש שנים, אולם המהלך לא עלה יפה, המנייה צנחה ולאחרונה נמכרה רוב פעילות הקבוצה לידי המתחרים, הפניקס ואי.בי.אי. במהלך התקופה איבדה מניית החברה פסגות יותר מ-70% מערכה - ושווי החברה עמד טרם פתיחת המסחר על פחות מ-100 מיליון שקל . בעקבות הדיווח הנוכחי זינקה מניית פסגות בכ-12%.
צים: "בחרנו להיכנס לתחום צומח"
רני צים, המחזיק כיום בכ-66% ממניות פסגות, אמר כי "אנו משלימים בתקופה הקרובה את המימוש של מלוא הפעילויות המשמעותיות של פסגות בתחומי שוק ההון וההשקעות, באופן שהחברה תיוותר עם קופת מזומנים משמעותית, וללא חוב. בהמשך לכך, קיבלנו הצעות רבות למיזוג ורכישת פעילויות עסקיות בתחומים שונים, ובחרנו להיכנס לתחום הצומח של התעשייה הביטחונית. חברת רובוטים דיפנס מפתחת ומייצרת רובוטים מתקדמים, המשמשים את צה"ל גם בימים אלה במסגרת מלחמת חרבות ברזל, ובמקביל מוכרת את מוצריה לממשלות וצבאות ברחבי כל העולם".
דניאל לבנטל, יו"ר ומנכ"ל פסגות הוסיף כי "רובו-טים היא בעלת יכולות טכנולוגיות גבוהות, ומציגה צבר הזמנות בריא ומגמת צמיחה משמעותית, בעיקר על רקע הגאות בביקושים למוצרים ביטחוניים מוטי טכנולוגיה מהמסוג זה".
רובו-טים מוכרת את מוצריה ביותר מ-30 מדינות בעולם. בהתאם למידע שהתקבל ממנה היקף המכירות שלה בשנת 2024, על בסיס צבר ההזמנות הקיים, עשוי להגיע לכ-12 מיליון דולר ארה"ב, וצפויה לצמוח בשנת 2025 בקצב של מעל 50%. החברה הינה רווחית במונחי EBITDA.
בשבוע שעבר אישרה אסיפת מחזיקי האג"ח של פסגות שינוי בשטר הנאמנות של האג"ח, באופן שבו יוקדמו תשלומי החוב הנותרים של החברה (כ-90 מיליון שקל) כך שייפרעו במלואם עד ינואר 2025 (במקום יולי אותה שנה) עם תוספת ריבית למחזיקים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.