בסוף השבוע התנהל המסחר בוול סטריט במגמה חיובית. מדד הדאו ג'ונס עלה בכ-0.2%, מדד ה-S&P 500 שוב שבר שיא ועלה בכ-0.5%. גם הנאסד"ק קפץ בכ-0.9% ונסחר ברמות שיא. אלה מניות ישראליות שבלטו במסחר:
● למרות החולשה במניה, מנכ"ל גאוזי אופטימי: "זו נקודת אור כשחברה ישראלית, בזמן מלחמה, מנפיקה בנאסד"ק"
● הביטקוין הגיע לשפל של 5 חודשים. למה זה קורה?
מדיוונד זינקה בחדות לאחר דיווחים על הצעת רכישה
מניית מדיוונד זינקה במהלך יום שישי בכ-60% וטיפסה בסיומו בכ-35% למחיר המשקף לה שווי שוק של כ-182 מיליון דולר. בשנה האחרונה, החברה, שפיתחה מוצר לכוויות וריפוי פצעים העשוי מתמצית חומרים מצמח האננס, כמעט הכפילה את שוויה. עם זאת שווי השוק שלה עדיין רחוק מזה שבו נסחרה בשנת 2021.
הסיבה לזינוק החריג במניית החברה בסוף השבוע האחרון, נבע מדיווח בתקשורת כי החברה קיבלה הצעה להירכש ע"י חברת סולבנטום האמריקאית (Solventum) לפי שווי של 400 מיליון דולר או 34 דולר למניה, יותר מכפול משווי החברה לפני ההצעה (ומחיר מניה של 14.5 דולר).
מדיוונד שמנוהלת ע"י עופר גונן לא התייחסה לפרסומים באופן רשמי אך בשוק קיים חשש כי מדובר עדיין בשלבי מו"מ מוקדמים ולא באמת בעסקה שנמצאת על השולחן.
קמהדע קפצה לאחר שקיבלה סיקור חיובי מסטיפל
מניית קמהדע קפצה ביום שישי ב-10% והשלימה עלייה של 13% בשבוע האחרון. זאת לאחר שהחברה קיבלה סיקור חיובי מבנק ההשקעות האמריקאי סטיפל (Stifel) עם מחיר יעד של 18 דולר למניה, בהשוואה למחיר של 5.15 דולר למניה לפני הזינוק בסוף השבוע, ו-5.67 דולר אחריו.
חברת התרופות שמנוהלת ע"י עמיר לונדון ונסחרת לפי שווי של 326 מיליון דולר חזרה לרווחיות בפעילות הבסיסית שלה (גם אחרי שהעבירה את המוצר המוביל שלה, גלסיה, לחברת טקדה לפני שלוש שנים) אבל בסטיפל מסתכלים בעיקר על עסקי הפלזמה של החברה: "פיתוחה של אנטי-טריפסין/ AAT בשאיפה לטיפול בחסר AAT/AATD - מחלת ריאות נדירה, גנטית ומתקדמת", כאשר בבנק מעריכים שהפיתוח האחרון עוד לא מוערך מספיק ע"י השוק.
לפני חודשיים, החברה העלתה בדוחותיה לרבעון הראשון את התחזיות לשנה כולה להכנסות של 158-162 מיליון דולר (לעומת 156-160 מיליון בתחזית הקודמת), וזאת לאחר שדיווחה על גידול של 23% בהכנסות ברבעון הראשון ואלה הסתכמו בכמעט 38 מיליון דולר. במקביל, החברה דיווחה כי ה-EBITDA (רווח לפני הוצאות ריבית, מסים פחת והפחתות) צפוי להכפיל את עצמו ל-7.5 מיליון דולר. הרווח ברבעון עמד על 2.4 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 1.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
פאלו אלטו השלימה זינוק של 31% מהשפל
מניית ענקית הסייבר של ניר צוק, פאלו אלטו נטוורקס , סגרה עלייה של כ-31% בסוף השבוע האחרון מהשפל שרשמה בסוף חודש פברואר, אז צללה בכ-28% ביום אחד.
הירידה החדה נבעה בזמנו לאחר הדוחות הכספיים שהציגה לקראת סוף חודש פברואר, שם הורידה תחזיות והודיעה על החלטתה להציע את השירות שלה בחינם במטרה להפוך לקוחות קטנים לגדולים. אלא שמאז המכה ההיא, מניית הסייבר משלימה עלייה של 31% לשווי שוק של 111 מיליארד דולר וכבר לא מאוד רחוקה מרמות שיא כל הזמנים בהן נסחרה לפני הנפילה (מחיר נוכחי של 342 דולר למניה לעומת 366 דולר בשיא).
בדרך לשם גם בדוחות הרבעון השלישי הפיסקאלי של החברה, שפורסמו בחודש מאי, פאלו אלטו איכזבה שוב, כששיפרה את התחזיות שלה רק במעט ביחס להורדת התחזיות בחודש פברואר (תחזית הכנסות שנתית של 7.99-8.01 מיליארד דולר, בהשוואה לתחזית של 7.95-8 מיליארד דולר בחודש פברואר).
בנוסף, ייתכן שהחברה נהנית ממומנטום חיובי בענף. באתר מולטי פול כותבים כי ביצועי המניה עוקבים אחרי עלייה בביקושים של חברות אחרות בתחום כמו Zscaler ש"ריסקו את ציפיות האנליסטים" וגם CrowdStrike שהציגה "תוצאות מרשימות כאשר המשקיעים אף היו מרוצים מהתחזיות האופטימית של החברה".
במהלך סוף השבוע האחרון המניה שמרה על יציבות יחסית, והמשקיעים ממתינים לפרסום דוחותיה הבאים במהלך חודש אוגוסט על מנת לבחון טוב יותר את האסטרטגיה החדשה של החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.