המהלך הנחוש של האחים יוסי ושלומי אמיר להשתלטות על רשת שופרסל , ו"ניעורה" בהמשך, מוכיח את עצמו עד כה בצורה מרשימה. שווי השוק של רשת הקמעונאות הגדולה בישראל עומד כבר על 7 מיליארד שקל, זינוק של 60% מתחילת השנה (ו-40% מאז החלו האחים אמיר וגורמים נוספים במגעים עם גופים מוסדיים לרכישת חלק ממניות הרשת, בתחילת פברואר).
● ניתוח | כך שינו הבעלים החדשים של שופרסל את הרשת מקצה לקצה
● האולטימטום, המרוויחות והסיכוי לקאמבק: מאחורי הפרידה של שופרסל ו"חבר"
● שווי שופרסל זינק: "האחים אמיר הופתעו מעוצמת ההתייעלות שניתן להשיג"
האחים אמיר שילמו בסופו של דבר למוסדיים כ-1.5 מיליארד שקל עבור רבע ממניות שופרסל. בנוסף הם שילמו 100 מיליון שקל לחברת פז, לה מכרו את רשת פרשמרקט שייסדו, עבור קיצור תקופת אי-תחרות. לאחר הרכישה ושורה של מהלכי התייעלות שנקטו מאז, מתקרב שוויו של נתח המניות שבידיהם ל-1.75 מיליארד שקל, כך שהם כבר מורווחים כרבע מיליארד שקל "על הנייר" (בנטרול התשלום לפז).
אחד המהלכים הראשונים שנקטו האחים עם כניסתם לשופרסל היה פרידה מצמד בכירי הרשת, היו"ר איציק אברכהן והמנכ"ל אורי וטרמן, והפיכתם של האחים עצמם למנכ"לים משותפים (לתפקיד היו"ר הזמני של הרשת מונה לפני כשבועיים ארז כלפון, דירקטור בלתי תלוי המשמש גם כיו"ר קצא"א וכן מינהלת ליגת העל בכדורגל).
כעת יכולים האחים אמיר לרשום לעצמן "וי" נוסף במסגרת קיצוץ העלויות שהם מנהיגים ברשת: חיתוך של מחצית ממענק הפרישה המיוחד שאמורים היו אברכהן ווטרטמן לקבל. זאת לאחר שהגופים המוסדיים בשופרסל התנגדו למענק שאמורים היו השניים לקבל במקור, ולאחר מספר דחיות במועד האסיפה הכללית שאמורה הייתה לאשרו.
בעלי העניין בשופרסל מלבד האחים אמיר הם קבוצות הביטוח הפניקס, מגדל, מנורה מבטחים והראל, קרן הגידור נוקד ובית ההשקעות אלטשולר שחם.
תרומה משמעותית לחברה, אך המענק יקוצץ
בזימון הנוכחי לאסיפה לאישור המענקים שפרסמה שופרסל השבוע נכתב כי "לאור שיחות שהתקיימו עם בעלי המניות של החברה הופחת סך מענק הפרישה המוצע". תנאי התגמול של אברכהן שיתבקשו כעת בעלי המניות לשנת 2024 מסתכמים ב-3.24 מיליון שקל - לאחר שהיקף מענק הפרישה צומצם מ-5 ל-2.5 מיליון שקל במקום 5 מיליון שקל.
אברכהן שימש בתפקידי ניהול שונים בשופרסל במשך 24 שנים, חלק ניכר מהן כמנכ"ל. בין הנימוקים למענק נכתב כי "התפתחותה של שופרסל וההישגים שצברה לאורך השנים משקפים, בין היתר, את פרי פועלו של אברכהן בתפקידיו השונים לאורך השנים, לרבות הובלת החלטות אסטרטגיות משמעותיות בחברה בעת כהונתו כמנכ"ל וכיו"ר הדירקטוריון".
עבור המנכ"ל לשעבר וטרמן יקוצץ מענק הפרישה מ-3.2 ל-1.6 מיליון שקל, כך שסך התגמולים שיקבל עבור שנת 2024 יעמדו על 3.28 מיליון שקל. וטרמן כיהן כמנכ"ל הרשת כמעט שנתיים, עד תחילת אפריל השנה. מענק הפרישה של וטרמן מוענק לו על תרומתו לחברה בתקופת כהונתו. הוא אמור היה להיות משולם ביולי 2024. מענק זה שיקלל את הוויתור של וטרמן על זכאותו למענק בגין תוצאותיה הכספיות של החברה ב-2024, אף שכיהן כמנכ"ל עד תחילת אפריל.
לפי תנאי הסכם הפרישה, וטרמן מועסק בשופרסל בשכר מלא כיועץ במשך ארבעה חודשים, עד סוף אוגוסט. בתחילת ספטמבר תחל תקופת ההודעה המוקדמת של שישה חודשים, ולאחריה תחל תקופת הסתגלות בת שישה חודשים, שבהן יקבל שכר מלא.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.