חברת הטכנולוגיה הישראלית סלברייט , המספקת לגורמי אכיפה פתרונות לחקירות דיגיטליות, סיפקה את הטכנולוגיה שאיפשרה לחוקרים בארה"ב להוציא מידע מהטלפון של תומאס מת'יו קרוקס, שניסה להתנקש בנשיא לשעבר דונלד טראמפ בסוף השבוע - כך לפי דיווח בוושינגטון פוסט.
סלברייט מפתחת מוצרים שמסייעים להפוך מידע דיגיטלי לראייה קבילה בבית המשפט, בין היתר באמצעות שליפת מידע מטלפון וכן ניתוח וניהול המידע.
● עקפה את ישראל: דרום קוריאה תפרוס עוד השנה מערכת הגנה אווירית בלייזר
● הזהיר מהביג־טק, הציע לפרק את גוגל: מיהו המועמד של טראמפ לסגן נשיא ארה"ב
ב-FBI נכשלו, ופנו לטכנולוגיה של סלברייט
בניסיון להבין את המניע של היורה, החוקרים ביקשו לשלוף מידע מהטלפון שלו שקרוקס (שנורה על-ידי איש ביטחון) נשא איתו לעצרת שבה נאם טראמפ. לפי הדיווח בוושינגטון פוסט, הטלפון נשלח תחילה למשרד ה-FBI בפיטסבורג, אך לא נמצאה שם דרך גישה מהירה למידע בטלפון, ואז הטכנולוגיה של סלברייט הוכנסה לתמונה.
לפי הדיווח, הטלפון היה מדגם חדש יחסית וקשה יותר לגישה עבור גורמי האכיפה, מה שלפי הדיווח עלול היה לקחת "שעות, שבועות או חודשים" לפתור. אולם לדבריהם בשל החשיבות הרבה במקרה הזה, הגישה לטלפון הושגה בעזרת סלברייט תוך 40 דקות. עם זאת, הפיצוח של הגישה לטלפון לא פיצח גם את שאלת המניע, כשלפי העיתון לא נמצאו בטלפון ראיות או רמזים בנוגע לתוכניות פליליות. החוקרים בוחנים את האפשרות שליורה היו שני טלפונים.
במקביל, סלברייט דיווחה על רכישת חברה אמריקאית, Cytech (Cyber Technology Services), שעל בסיסה החברה מקימה את החטיבה העסקית סלברייט פתרונות פדרליים, שאמורה להגדיל את יכולה לשרת את צרכיו הייחודיים של הממשל הפדרלי בארה"ב. את החטיבה ינהל אריק זקוויץ. בחברה מציינים שהמהלך החדש מתבסס על ההיסטוריה של סלברייט עם לקוחות פדרליים בארה"ב. לא נמסר מהו ההיקף הכספי של רכישת Cytech כך שמדובר ברכישה לא מהותית עבור סלברייט, שבסוף הרבעון הראשון היו לה בקופה 347 מיליון דולר. החברה הנרכשת נוסדה בשנת 2002 ומתמחה בתחום השירות והפורנזיקה הדיגיטלית (זיהוי פלילי).
"הקמת יחידה ייעודית זו מדגישה את המחויבות האסטרטגית של סלברייט למגזר הפדרלי, מתוך הכרה בתפקידם הקריטי ובפוטנציאל שלו, וזאת כחלק מהמשימה שלנו להגביר את ביטחון הציבור ולהאיץ את הצדק", אמר יוסי כרמיל, מנכ"ל סלברייט. "הצעד הזה בשילוב עם ההשקעות שאנו מבצעים במסגרת תהליך קבלת הסמכת FedRAMP לפתרונות ה- SaaSשלנו (הרשאה למכור שירותי ענן לממשל האמריקאי), הם ביטוי לצעדים האסטרטגיים בהם סלברייט נוקטת כדי לתת מענה לצרכים המתפתחים של הלקוחות הפדרליים שלנו בארה"ב, וכדי לאפשר עוד הזדמנויות לשיתוף פעולה אתם בשנים הקרובות".
סלברייט נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ-2.5 מיליארד דולר, אחרי עלייה של 39% במחיר המניה מתחילת השנה. החברה החלה להיסחר לפני שלוש שנים כשמוזגה לחברת SPAC. לפני השלמת הגיוס היא נתקלה בהתנגדות כשארגוני זכויות אדם ואנשי אקדמיה שלחו מכתב פתוח ל-SEC, רשות ניירות הערך בארה"ב, בקריאה למנוע את המהלך כי מוצריה עלולים להוות סיכון לזכויות אדם (סלברייט הכחישה זאת).
סלברייט תפרסם את דוחות הרבעון השני ב-15 באוגוסט. לפי תחזית החברה, ההכנסות ברבעון יהיו 90-94 מיליון דולר, צמיחה של 17%-23% לעומת הרבעון המקביל, וה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) יגדל ב-18%-20% ויגיע לרמה של 16-19 מיליון דולר. ברמה שנתית סלברייט צופה צמיחה של 14%-18% להכנסות של 370-380 מיליון דולר, ו-EBITDA של 70-80 מיליון דולר, צמיחה של 19%-21%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.