ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט פרסמה לפני זמן קצר את התוצאות הפיננסיות שלה לרבעון הרביעי לשנת 2024, לפי החלוקה הפיסקלית שלה. מיקרוסופט מדווחת על הכנסות של 64.7 מיליארד דולר, ובכך עקפה מעט את תחזיות האנליסטים שעמדו על 64.3 מיליארד דולר. בשורת הרווח למניה, מיקרוסופט דיווחה על רווח של 2.95% דולר למניה, ועקפה את תחזיות האנליסטים שעמדו על 2.94 דולר למניה. לעומת זאת החברה פספסה את תחזיות האנליסטים לגבי הכנסות הענן - אלה היו 36.8 מיליארד דולר לעומת 36.84 שציפו האנליסטים. בתגובה לדוחות, מניית מיקרוסופט יורדת ב-7% במסחר המאוחר.
● "לא זוכר תקופה כזו": מנהל ההשקעות שממליץ איך להשקיע כעת
● וורן באפט מוכר מניות מהחזקת הענק שלו. בשוק מנסים לנחש למה
המשקיעים ממתינים לראות האם פיתוחי ה-AI מניבים רווחים
מיקרוסופט, שנסחרת בשווי שוק של 3.1 טריליון דולר ונמצאת במקום השני בעולם במונחי שווי שוק לאחר אפל , מרכזת את עניין המשקיעים ברבעונים האחרונים לאור פיתוחי הבינה המלאכותית בהן היא משקיעה. כעת בוול סטריט מחכים לראות האם ענקית הטכנולוגיה מצליחה לתרגם את ההשקעה בפיתוחי ה-AI לרווחים.
המשקיעים יסתכלו מקרוב על נתוני הענן של החברה, מה שיתן ביטוי גם למנוע צמיחה של החברה וגם התשתית החשובה לבינה המלאכותית. המשקיעים רוצים לראות כי ההכנסות מסגמנט הענן מניב צמיחה יפה ושהעסקים פועלים כמו שצריך.
אבל חוץ מ-AI והענן, ברבעון האחרון דווח גם על קיצוצים אפשריים במיקרוסופט. באינסיידר דווח כי החברה מתכננת לפטר כמה מאות עובדים באז'ור, סביב הצוותים שקשורים לחלל ומחשוב קוונטי, וב-CNBC דווח על סבב קיצוצים של עובדים מחטיבת המציאות המדומה של החברה.
עוד סיבה שמיקרוסופט עלתה לכותרות ברבעון האחרון הייתה תקלת הענק הבינלאומית אצל חברת הסייבר CrowdStrike, מה שגרם לקריסת מערכות הפעלה Windows של מיקרוסופט. התקלה העולמית גרמה לקריסת קווי חירום, פגיעה בבנקים בישראל, במערכות בבתי חולים ואף לעוצר טיסות של כמה מחברות התעופה הגדולות בארה"ב. כבר באותו יום אותה חברת סייבר שחררה תיקון למחשבים רבים, אבל בגלל האינטגרציה בין המערכות, גם מיקרוסופט הושפעה רבות מהתקלה הזו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.