אינטל , בעבר ענקית השבבים העולמית שהפכה למעסיקה הגדולה ביותר בישראל, ממשיכה להציג נתונים מאכזבים ומוכיחה כי היא מתקשה להשתלב במהפכת הבינה המלאכותית וביכולת להחזיר לעצמה את התואר של אחת מיצרניות השבבים הגדולות בעולם. החברה חזרה להציג הפסדים: הנתון הרבעוני עומד על הפסד נקי של 1.61 מיליארד דולר, זאת לאחר רווח של 1.5 מיליארד דולר שהציגה ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד למניה עומד על 38 סנט.
● המתנה מענקיות הטק וזינוק השווי הגדול בהיסטוריה: מה עובר על מניות השבבים?
● קן גריפין מכר את רוב האחזקה שלו באנבידיה. זו ההשקעה שלו במקום
לרבעון השני של השנה צפו האנליסטים הפסד רבעוני של 448 מיליארד דולר - או 11 סנט למניה - בשל העמקת ההשקעות במחקר ופיתוח של מעבדים לשוק המחשבים האישיים, השרתים והבינה המלאכותית. אחת הסיבות לעלייה בהפסד הנקי היא הירידה בהכנסות: אינטל מדווחת על הכנסות של 12.83 לרבעון השני, זאת לעומת צפי אנליסטים של 12.94 מיליארד דולר.
לצד הדוח הרבעוני, אינטל דיווחה כי היא עתידה לפטר כ-15% מעובדיה. כחלק מתוכנית הפחתת עלויות של 10 מיליארד דולר. תכנית הקיצוצים של אינטל תכלול צמצום מצבת כוח-אדם והפחתת הוצאות תפעוליות והוניות של בהיקף של מעל ל-10 מיליארד דולר בשנת 2025 ביחס לתכניות המקוריות. החברה הודיעה כי תקצץ משמעותית בהשקעה בהון האנושי, תקצץ בתקציבי המחקר והפיתוח, השיווק, והוצאות ההנהלה כך שאלה יעמדו על 20 מיליארד דולר השנה ועל 17.5 מיליארד בשנה הבאה. רוב הפיטורים, בהיקף של 15% ממצבת כוח-האדם של החברה, קרוב ל-17,500 עובדים, יושלמו עד סוף השנה הנוכחית.
אינטל גם לא הצליחה לספק למשקיעים הבטחה להמשך הצמיחה, כאשר חתכה בדוחות הרבעוניים שלה את תחזית ההכנסות לרבעון השלישי. לפני פרסום התוצאות, צפו האנליסטים תחזית הכנסות של 14.34-14.40 מיליארד דולר לרבעון השלישי ורווח למניה של 31 סנט - וכעת חוזים בחברה כי הרבעון השלישי יניב לה הכנסות של 12.5-13.5 מיליארד דולר ורווח למניה של 3 סנט.
הרבעון הנוכחי, השלישי בשנה, נחשב באופן מסורתי לאחד החזקים של אינטל זאת בשל העובדה כי אינטל עדיין נשענת על הכנסות משבבים למחשבים אישיים, רבים מהם נמכרים בחודשים לפני תחילת שנת הלימודים שחל ברבעון זה.
אינטל פתחה את 2024 ברגל שמאל
שנת 2023 האירה פנים לאינטל שחזרה מהפסד לרווח והוכיחה כי היא יודעת להתייעל מבלי לבצע פיטורים המוניים, ולהתפתח גם לתחום הייצור עם השקת זרוע הפאונדרי שלה - פעילות יצור המופנית ללקוחות חיצוניים כמו מיקרוסופט ומדיה-טק. במהלך השנה שעברה קפצה מניית אינטל ב-63% והפיחה תקווה כי החברה נמצאת בכיוון הנכון, אך דוחות מאכזבים לרבעון הראשון של שנת 2024 ותחזית הכנסות חלשה גם לרבעון השני שלחו את המניה מטה. כך, הפכה אינטל למניית השבבים הגרועה ביותר של השנה - מאז תחילת ינואר כבר ירדה בכ- 36%. לשם השוואה, מדד הנאסד"ק עלה באותה התקופה ב- 19.38%, ומדד השבבים של פילדלפיה (SOX) עלה ב- 21.85%.
מוקדם יותר השנה פרסם בית ההשקעות פרסם תחזית חיובית למחצית השנייה של השנה זאת בשל השימוש שעושה מיקרוסופט בשבב של אינטל במחשבי הקופיילוט פלוס שלה, מחשבים בעלי יכולות בינה מלאכותית מובנות, מה גם שהרבעון השלישי והרביעי נחשבים לחזקים יותר. עם זאת, לגבי הרבעון השני עליו מדווחת הלילה אינטל, הנמיך בנק אוף אמריקה ציפיות בשל החשיפה הנמוכה של אינטל למהפיכת הבינה המלאכותית. החברה השיקה את שבבי "גאודי" שלדבריה מתעלים על ביצועי אנבידיה, אך אלה כמעט ולא זכו לאימוץ בשוק. נכון להיום, דווקא המתחרה AMD היא זו שזוכה לאתגר את אנבידיה בתחום עיבוד הבינה המלאכותית - רק לפני מספר ימים חשפה מיקרוסופט שתחל להציע ללקוחותיה הארגוניים מעבדי AMD.
החברה צפויה לפטר אלפי עובדים במסגרת תכנית ההתייעלות שלה, דבר שצפוי להוסיף לאמון המשקיעים, אך היא עדיין סובלת ממספר בעיות שהקשו עליה בחודשים האחרונים: אינטל מתקשה להרים את מערך הייצור העצמאי שלה ולמשוך לקוחות חדשים - דבר שבא לידי ביטוי בטלטלה הניהולית שחוותה החברה בשבוע שעבר - ובעיכוב בניית המפעל בישראל. קשיי המימון שלה התגלו בעצם החלטתה לצרף קרן השקעות בשם אפולו לשותפות בהקמת מפעל הייצור שלה באירלנד.
אינטל ממשיכה להפסיד בתחום הייצור העצמאי - "הפאונדרי" - ובצדק, היות והחברה נמצאת בעיצומו של דילוג בן כמה דורות טכנולוגיים, על מנת להדביק את הפער הטכנולוגיה שפתחה מול המתחרה הגדולה בתחום הייצור - טייוואן סמיקונדקטור (TSMC). ברבעון הראשון דיווחה כי ההפסד התפעולי מתחום הפאונדרי הגיע ל- 2.47 מיליארד דולר. כעת, התרחב ההפסד התפעולי בתחום ל-2.8 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.