קונים אוזניות חדשות? אלה ההבדלים בין הדגמים המובילים בשוק

להבדיל מהרבה מוצרים טכנולוגיים אחרים, אוזניות קשה לבדוק לפני הרכישה - ולכן חשוב להכין סולם העדפות מראש • מה השימוש העיקרי שמתוכנן, עד כמה האוזן שלכם רגישה לרעשים, וכמובן, מה התקציב העומד לרשותכם

צילומים: יח''צ
צילומים: יח''צ

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

תהליך רכישת אוזניות עשוי להיות מעט מסובך: להבדיל מהרבה מוצרים טכנולוגיים אחרים, שאותם אפשר לנסות לפני הרכישה בחנות עצמה או אצל חברים, אוזניות קשה לבדוק לפני הרכישה - בדגש על אלו שנכנסות לתוך האוזן - בשל ענייני היגיינה. השוק מציע לא מעט אפשרויות לאוזניות מסוגים שונים, והדרך לדעת מה יתאים לכם היא לענות על כמה שאלות שנציג כאן.

ניתוח גלובס | שלוש ענקיות טק צפויות לפטר 35 אלף עובדים, גם בישראל. אלה הסיבות
חזית המדע | בהמתנה לתגובה של חיזבאללה או איראן, יצאנו לחקור את תפקידה של הנקמה
האם זה הזמן לקנות מניות? זה מה שענה ה-AI

סוג השימוש למה אתם רוכשים אוזניות?

לפני שבכלל בוחנים את האפשרויות השונות, כדאי להבין מה השימוש המרכזי שלכם ולפי זה לחפש את האוזניות הרלוונטיות. אם אתם מחפשים אוזניות לשימוש משרדי, ייתכן שתעדיפו אוזניות גדולות ולא כאלה שנכנסות לתוך האוזניים. מנגד, אם אתם חובבי ספורט ורוצים כאלו שיוכלו להתמודד עם ריצה, חשוב לשים לב שהאוזניות מוגנות מפני זיעה ומים. בסופו של דבר, מדובר במוצר שיהיה פיזית עליכם למשך מספר שעות, ולכן חשוב שיהיה נוח.

כאן נדבר בעיקר על אוזניות אלחוטיות, שכבר הפכו סטנדרט מכריע לצרכני הקצה. האוזניות בעלות החוט הפיזי עדיין קיימות ויש המעדיפים אותן, אך רבים כבר בוחרים באוזניות TWS, ראשי תיבות של True Wireless - שתי אוזניות שלא מחוברות ביניהן בעזרת כבל.

*כל המחירים מבוססים על אתר KSP
 *כל המחירים מבוססים על אתר KSP

איכות הסאונד איך מודדים?

כדי להבין עד כמה איכות הסאונד טובה, אפשר להסתכל על גודל הדרייבר. הגודל נמדד לפי הקוטר, ולכן, ככל שהדרייבר גדול יותר - כך שומעים טוב יותר, והוא יוכל להפיק צליל טוב יותר. באוזניות יכול להיות יותר מדרייבר אחד.

מן הסתם, כשמדובר באוזניות שנכנסות לתוך האוזן הדרייבר קטן יותר, בעוד שבאלו שמכסות את האוזן הדרייברים גדולים יותר. יתרה מכך, החברות השונות מחזקות את המכשירים עם טכנולוגיות שמעצימות את הסאונד ואת יכולות השמיעה גם ביחס לרעשים - כמו ביטול רעשי רקע. כדי לגלות את הנתון הזה יש להסתכל על מפרט המכשיר, אבל כדאי גם לעבור על ביקורות של אנשים, כיוון שכאמור התנסות עצמית מראש אינה אופציה.

מצבי סאונד לבודד רעשי רקע

בכלל סוגי האוזניות שיצויינו כאן יש פיצ'רים שכדאי להכיר. עם זאת, אחד הפיצ'רים המרכזיים שיחזרו אצל כולם הוא סוג מסוים של סינון רעשים - ANC, ראשי תיבות של Active Noise Control, ובתוך זה NC, שפירושו Noise Cancellation. למעשה מדובר בפיצ'ר שמבודד את רעשי הרקע, כדי שיהיה אפשר לשמוע את הסאונד בצורה נקייה יותר.

המשמעות היא שהאוזניות יודעות להפיק סאונד שיסנן את הרעשים בסביבה, כדי שלא יפריעו לכם בפעילות. למכשירים שונים יש רמות שונות של סינון רעשים, שנעשה בעזרת פעילות המיקרופונים שבאוזניות. ברוב האוזניות יש גם מצב הפוך לחלוטין - מצב שקיפות או אדפטציה, שבו המיקרופונים נדלקים כדי שהסאונד מסביב יחדור לאוזניות, ותוכלו לשמוע את הסביבה שלכם בצורה טובה יותר.

In-Ear עם או בלי סיליקון?

אוזניות In-Ear נכנסות לתוך האוזן, ויש שתי אפשריות: אוזניות עם סיליקון שנכנס לתוך האוזן, ואוזניות בלי סיליקון שכאילו נחות על האוזניים. הסיליקון הוא זה שמאפשר את סינון הרעשים המדובר, והוא מגיע באוזניות בגדלים שונים כך שאפשר להתאים את הסיליקון שנכנס לאוזן שלכם.

יתרון נוסף של הסיליקון: הוא מאפשר לחזק את האחיזה, כך שהאוזניות לא ייפלו מהאוזניים. עם זאת, יהיו כאלו שירגישו כי האוזניות שנכנסות עמוק עם הסיליקון פחות מתאימות ונוחות להם.

הסוללה של האוזניות תלויה גם בקייס של המכשיר עצמו. מה הכוונה? אם לאוזניות יש זמן שמיעה של 7-8 שעות, לפי הצהרת החברה, ניתן להיעזר בקייס שמטעין אותן כל עוד הן לא בשימוש. המשמעות היא שזה מרחיב את טווח השמיעה ל-40 שעות.

אוזניות In-Ear איכותיות עולות כ-1,000 שקל ואף יותר מזה, כשמדובר במותגים גדולים כמו סוני ואפל. עם זאת, יש פתרונות שיעלו כמה מאות שקלים בלבד, והם יכולים לספק רבים, שלא חייבים את האיכויות הגבוהות ביותר.

On-Ear ו־Over-Ear הספוגים וקשת הראש

להבדין מאוזניות ה-In-Ear, הקטגוריה הזו כוללת אוזניות שמקיפות את הראש ועוטפות את האוזן. הסיבות להעדיף את ה-On-Ear וה-Over-Ear הן נוחות, איכות סאונד גבוהה יותר או פשוט כי לא רוצים להכניס את האוזניות לאוזן. לרוב, האוזניות האלו יהיו יקרות יותר והמוזיקה באיכות גבוהה יותר. השימושים הם בעיקר לנסיעות ארוכות, עבודה באולפני הקלטה ועריכות סאונד רציניות, ואף לסביבות עבודה מאוד רועשות.

גם כאן, הנוחות היא קריטית. האוזניות האלו בדרך כלל נועדו לעבודה ממושכת, ולכן צריך לבחון היטב את הספוגים שנחים על האוזן, שחלקם עם פלסטיק וחלקם עם העור. מומחים ממליצים לבחור בעור כיוון שהוא יותר נוח, ואפשר להשתמש באוזניות כאלה זמן רב יותר. כמובן שגם המחיר בהתאם.

לגבי הסוללה, יש אוזניות שיכולות להגיע ליותר מ-40 שעות, כך שאם אתם הרבה בנסיעות או בטיסות, שווה לרכוש אותן. המחיר יכול להתחיל מכמה מאות שקלים לדגמים הפשוטים, ולהגיע בקלות ליותר מ-2,000 שקל, כשמדובר במוצרי חברות הפרימיום.

מגבלות איזה סמאטרפון יש לכם?

רבות מהאוזניות הקיימות בשוק - למשל של Jabra, סוני, JBL ואחרים - יכולות להתחבר לכל המכשירים, ואף מציעות אפליקציות להתאמה אישית של הסאונד וכל מה שדרוש.

עם זאת, אם תרכשו את האוזניות של אפל ויש לכם אייפון, או שתרכשו את האוזניות של סמסונג ויש לכם סמארטפון מבית היצרנית הקוריאנית, תוכלו לקבל פיצ'רים טובים יותר ואינטגרציה הרבה יותר טובה. לדוגמה, האוזניות של אפל יידעו לעבור בין האייפון למק לפי זיהוי המקור של הסאונד.

השורה התחתונה להגדיר תקציב ולענות על שאלות

שוק האוזניות מוצף, ולכן הבחירה יכולה להיות מאוד מבלבלת. אם תענו על השאלות המופיעות בכתבה תוכלו אולי לצמצם את האפשרויות שרלוונטיות לכם. האם אתם מעדיפים אוזניות אלחוטיות או חוטיות? מה השימוש המרכזי שלכם באוזניות (נזכיר: אם זה לריצה, חשוב לוודא שיש תקנים שיודעים להתמודד עם זיעה ומים)? מה המשמעות של סינון רעשים, ואיזה סוג של אוזניות אתם רוצים - In-Ear, On-Ear או Over-Ear?

אם תצליחו לאפיין את כל הדברים האלו, ותגדירו לעצמכם תקציב ברור, תוכלו לרכוש את המוצר המשלים הזה בלי "לקרוע" את הכיס.