ביום שישי נפלה מניית הטכנולוגיה נייס בנאסד"ק ב-7.9% ובהמשך ירדה בשיעור דומה עם פתיחת שבוע המסחר בתל אביב. זאת, לאחר שחברה מתחרה, Five9, פרסמה דוחות והפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה (במקביל העלתה את תחזית הרווח Non-GAAP). החברה האמריקאית ציינה שהורדת תחזית ההכנסות נובעת מהמגמות שהיא מזהה בתחום ההזמנות וכן מתנאי האי-ודאות הכלכלית. ייתכן שהמשקיעים מעריכים שנייס עלולה גם היא להיפגע מהטרנדים הללו. נייס, שמספקת פתרונות לניהול קשרי לקוחות ולניהול סיכונים, צפויה לפרסם את דוחות הרבעון השני ביום חמישי הקרוב, 15 באוגוסט.
● אמנון שעשוע חתם על האקזיט הגדול בישראל. אז למה המזל לא לצידו?
● במקום שליטה בהפניקס: השקעת הענק של אבו דאבי בבית המכירות הפומביות של פטריק דרהי
עם זאת, המומנטום במניית נייס שלילי כבר תקופה ולא תלוי בדוח כזה או אחר. החברה נסחרת כעת לפי שווי של 10.6 מיליארד דולר, לאחר שמנייתה נחלשה בכ-50% מהשיא שאליו הגיעה באמצע נובמבר 2021. למעשה, בבורסה בתל אביב, המניה חזרה לרמת המחירים בה היא נסחרה לפני למעלה מארבע שנים.
וכך, מי שהייתה החברה הישראלית בעלת שווי השוק הגבוה ביותר בוול סטריט במהלך שנת 2022 לא נמצאת היום אפילו בחמישייה הפותחת של החברות הגדולות, והיא במקום השישי, מתחת לחברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט, חברת התרופות טבע, חברת הטכנולוגיה לרכב מובילאיי, חברת התוכנה מאנדיי וחברת אבטחת הסייבר סייברארק. במקביל, גם בבורסה בתל אביב בה נייס הייתה החברה הגדולה ביותר, שוויה היום הוא הרביעי בגודלו אחרי טבע ושני הבנקים - הפועלים ולאומי, שעקפו אותה בחודשים האחרונים.
המנכ"ל הוותיק עזב ועדיין לא נמצא מחליף
נראה שמשקולת מרכזית המכבידה על מניית נייס בחודשים האחרונים היא אי הוודאות בנוגע לעמדת מנכ"ל החברה. המנכ"ל הוותיק ברק עילם הודיע לפני שלושה חודשים על כוונתו לפרוש מהתפקיד בסוף השנה (ולהמשיך לעבוד בחברה ולסייע למי שיחליף אותו במהלך המחצית הראשונה של שנת 2025). בינתיים, נייס לא עדכנה מי יהיה המחליף.
עילם, שגדל בחברה ועשה בה את כל הקריירה שלו, מונה לתפקיד לפני כעשור והוביל בנייס תהליך של מיקוד עסקי, שכלל מכירת פעילויות שלא הוגדרו כפעילויות ליבה, רכישת חברות ותהליך של מעבר לעסקי הענן, שהפך לצומח ביותר בפעילות נייס. בתקופתו בחברה ההכנסות השנתיות של נייס צמחו פי 2.5, הרווח (Non-GAAP) גדל פי 3.6, ומספר העובדים גדל ביותר מפי שניים. המשקיעים העריכו את נייס בהובלתו של עילם והמניה עלתה ביותר מ-360% בין כניסתו לתפקיד עד להודעה על עזיבתו הצפויה - שכאמור נתנה את האות לצניחת המניה.
עוד גורמים שהעיקו או מעיקים על מניית נייס בתקופה האחרונה כוללים מכירת מניות החברה ע"י ענקית ההשקעות בלקרוק, שדיווחה בחודש שעבר על כך שבסוף חודש יוני היא כבר לא הייתה בעלת עניין בנייס, והחזיקה ב-4.3% מהון המניות, לעומת 5.1% בחודש מרץ. מוקדם יותר השנה, דיווח על השקת מוצר של מיקרוסופט לתחום מרכזי שירות הלקוחות הפיל את מניות נייס ו-Five9.
בניסיון להתגבר על המומנטום השלילי ולאותת לשוק על אמון במניה, נייס דיווחה לפני חודשיים על האצת תוכנית הרכישה העצמית של מניותיה (שהיקפה עומד על 300 מיליון דולר) ועל השקת תוכנית נוספת בהיקף של חצי מיליארד דולר. עילם אמר אז כי המהלך משקף את המחויבות של נייס להגביר את הערך לבעלי המניות ואת האמון בחוזק של עסקי החברה.
לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, האנליסטים מאמינים במניית נייס - ההמלצה הממוצעת היא "קנייה" ומחיר היעד הממוצע מגיע ליותר מ-266 דולר, גבוה ב-68.8% מהמחיר הנוכחי בנאסד"ק .
כאמור נייס תפרסם את הדוחות שלה לרבעון השני השבוע, ולפי תחזית החברה היא צפויה לדווח על הכנסות של 657-667 מיליון דולר ורווח נקי מתואם של 2.53-2.63 דולר למניה. בשנה כולה התחזית של נייס היא להכנסות של 2.715-2.735 מיליארד דולר, ורווח נקי של 10.53-10.73 דולר למניה. באמצע טווח התחזית מדובר על צמיחה של 14.6% בהכנסות ושל 20.9% ברווח הנקי למניה לעומת 2023.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.