חברת אמריקן לייזר נקלעה לחובות בהיקף של 113.555 מיליון שקל, בהם חוב של כ-26 מיליון שקל ללקוחותיה, ומבקשת מבית המשפט הגנה מפני נושיה לצורך הבראת החברה ללא חשש מתביעות.
חברת א.מ.ל. אמריקן לייזר בע"מ, המוכרת בשמה המסחרי "אמריקן לייזר", הגישה לבית המשפט המחוזי בלוד בקשה דחופה לצו עיכוב הליכים, לאור "בעיית תזרים קשה בה מצויה החברה", היעדר היכולת שלה לשלם את משכורות לעובדים לחודש יולי 2024 (בסכום של כ-3.54 מיליון שקל עלות מעסיק) והחשש שמא העובדים או נושים אחרים שלה ינקטו פעולות עצמאיות לגביית כספים על-מנת לשפר את מצבם על חשבון נושים אחרים ותוך פגיעה בהיתכנות להסדר ולשיקום.
● פיץ' הורידה את דירוג האשראי של ישראל וקבעה תחזית שלילית
● גנבי הרכב גילו את המכוניות החשמליות, וחברות הביטוח כבר מעלות מחירים
אמריקן לייזר היא חברה מובילה בתחום האסתטיקה הרפואית, המתמחה בשני תחומים עיקריים: הסרת שיער בלייזר וניתוחים להסרת משקפי ראייה בלייזר. לחברה יש ותק של 25 שנים, והיא בעלת טכנולוגיה מהמתקדמות בתחום ומוניטין רב-שנים.
אמריקן לייזר הוקמה בינואר לשנת 2000 ועם השנים הפכה לאחת מבין חמש החברות המובילות בתחום, החולשת על כ-10% מנתח שוק הסרת השיער בלייזר. לחברה יש 20 סניפים בפריסה ארצית, מבאר שבע ואשדוד בדרום ועד לטבריה, עפולה והקריות בצפון, ותחת שורותיה עובדים כ-300 עובדים.
לאורך השנים אמריקן לייזר העניקה שירות למאות אלפי לקוחות בארץ, ונכון למועד הגשת הבקשה, לחברה יש כ-50 אלף לקוחות פעילים, ומדי חודש מתקשרים עמה בממוצע כ-1,000 לקוחות חדשים.
בבקשה להקפאת הליכים, שהוגשה על-ידי עורכי הדין שלום גולדבלט ואהוד גינדס, צוין כי במהלך רוב שנות פעילותה אמריקן לייזר נהנתה מתזרים מזומנים חיובי ומרווחיות, ואולם חרף נתוניה הפיננסיים לאורך השנים ומעמדה בשוק, תזרים המזומנים שלה הידרדר ונפגע.
בבקשה נכתב כי "החברה היא כיום במצב של חדלות פירעון תזרימית, שנגרם משלושה גורמים עיקריים: ראשית, בעקבות משבר הקורונה שפקד את העולם והסגרים שבאו בעקבותיו נוצרה עצירה מוחלטת של התקשרויות חדשות, והכנסות קבועות שהיו לחברה פסקו בבת-אחת; שנית, התחרות בשוק הסרת השיער בלייזר גדלה באופן משמעותי, וכיום קיימות אלטרנטיבות לחברות המובילות בתחום, באמצעות טיפולים אצל קוסמטיקאיות, מכוני יופי ובתי עסק קטנים; שלישית, אירועי ה-7 באוקטובר אף הם נתנו את אותותיהם, גרמו לקיטון משמעותי בהתקשרויות חדשות ופגעו בהכנסות החברה ממכירות. אירועים אלה הביאו לפגיעה משמעותית בתזרים המזומנים של החברה ולהיעדר יכולת שלה לפרוע את התחייבויותיה השוטפות".
חובות לעובדים, למס הכנסה, לבנקים ולספקים
בבקשה מפורטים החובות של אמריקן לייזר והתחייבויותיה, בהם חוב שכר עבודה לעובדי החברה לחודש יולי 2024 בסך של כ-3.5 מיליון שקל (עלות מעסיק), חוב לרשויות (ביטוח לאומי ומס הכנסה ניכויים) בסך של כ-5.6 מיליון שקל וחוב לקופות העובדים בסך של כ-2.9 מיליון שקל (עד לחודש יוני 2024) .
לרשות המסים חייבת החברה כ-4.5 מיליון שקל חוב למע"מ וכן חוב למס הכנסה מכוח שומות מס בסך של כ-617 אלף שקל.
בנוסף קיים חוב לרשויות מקומיות בגין פריסת חיובי ארנונה בסך של כ-252 אלף שקל.
בזירת הבנקים, לחברה יש חוב לבנק הבינלאומי בסך של כ-18.4 מיליון שקל; חוב לבנק מזרחי טפחות בסך של כ-12 מיליון שקל; חוב לבנק לאומי בסך של כ-4.2 מיליון שקל; חוב לאמפא בסך של כ-7.8 מיליון שקל; וחוב לטקליס שירותי מימון בסך של כ-62 אלף שקל.
בנוסף נחשף בבקשת הקפאת ההליכים כי לחברה יש חובות לנושים כלליים בסך של כ-37 מיליון שקל, ובין היתר חוב לספקים בסך של כ-8 מיליון שקל, חוב לרופאי עיניים בסך של כ-1.345 מיליון שקל, חוב ללקוחות בסך של כ-26.421 מיליון שקל וכן חוב למשכירים ולחברות ניהול בסך של כ-542 אלף שקל. לרשויות המקומיות חייבת החברה עוד כ-741 אלף שקל.
תוכנית הפעלה זמנית והסדר חוב
מהבקשה להקפאת הליכים עולה כי החברה ערכה תוכנית הפעלה זמנית, המבוססת על המשך הפעלה וגבייה שוטפת מלקוחות, מימוש זכויות ונכסים משועבדים ובמידת הצורך מימון ביניים עד לסך של 2 מיליון שקל מבעלי המניות בחברה - ירון בן אבי ויוסי בן יוסף - או גוף מממן אחר, שיינתנו במעמד של "הוצאות הליכי חדלות פירעון", אשר יאפשרו לחברה להמשיך לפעול כ"עסק חי" לטובת גיבוש ואישור הסדר חוב שיביא לידי ביטוי ניצול מיטבי של נכסי החברה (המוחשיים והלא מוחשיים) לטובת פירעון מושכל של חובותיה לנושיה.
הסדר החוב אשר בכוונת החברה להציע לנושיה בקשר עם חובותיה, מבוסס על הכנסות ממכירות קיימות ועל מכירת החברה כ"עסק חי", שתבטא, בין היתר, את שווי המוניטין של החברה, הפיתוח העסקי שלה, הידע הצבור, הטכנולוגיה והמכשור המתקדם שבבעלותה.
"מתן אפשרות לחברה לפעול כ'עסק חי' ולקבל הכנסות בסכום של עשרות מיליוני שקלים מכוח התקשרויות קיימות עם לקוחות והתקשרויות חדשות, לצד אישור הסדר פריסת חוב המבוסס על הכנסת משקיע שיזרים הון חדש לחברה, יאפשר את שיקום החברה והשבת החוב לנושיה", נכתב בבקשה.
לטענת אמריקן לייזר, עיכוב ההליכים נדרש לחברה ולבעלי המניות לתכלית שיקומה של החברה והחזר חובותיה, כשאין חשש סביר כי הפעלת החברה בתקופת עיכוב ההליכים תפגע בנושים, וישנם יתרונות משמעותיים לפירעון חובות הנושים בהליך מסוג זה - במיוחד בחברה שעיקר נכסיה הם לקוחותיה, המוניטין שלה והידע הצבור של בעליה ושל עובדיה - על פני הליכים אלטרנטיביים, לרבות ניהול הליכים עצמאיים שיפגעו משמעותית בנכסי החברה ובמקורות ההסדר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.