על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● בארה"ב טוענים: ישראל נמצאת בחרדה קיומית, וזה הופך אותה לאגרסיבית
● נשיאת אוני' קולומביה שהתפטרה: "נגבה מחיר מהמשפחה שלי"
1בארה"ב הופתעו מהישגי ישראל נגד חמאס, וקוראים לה כעת ללכת לעסקה
ישראל הגיעה לקצה היכולת הצבאית שלה לפגוע בחמאס ברצועת עזה, והמשך הפעילות ברצועה רק "מגביר את הסיכון לאזרחים, בעוד האפשרות להחליש עוד יותר את חמאס נעלמה"; כך אומרים בכירים אמריקאים לניו יורק טיימס הבוקר (ה'), בין היתר על רקע הפסגה המתחילה בקטאר בנוגע לעסקה להפסקת אש ולשחרור החטופים הנמצאים בעזה. שורה של גורמים ביטחוניים אמרו לכתבי העיתון כי הצבא הישראלי "פגע קשות" בחמאס, אך לעולם לא יצליח לחסל לחלוטין את ארגון הטרור. העיתון כותב כי הנזק שהסבו הכוחות הישראלים לחמאס "גדול הרבה יותר" ממה שהאמריקאים חזו בתחילת המערכה.
הבכירים השונים שדיברו עם כתבי העיתון מהדהדים את המסר היוצא כעת מהבית הלבן, לפיו "יש מעט שישראל עוד יכולה להשיג נגד חמאס", וכי רק עסקה תצליח להשיב את החטופים בחיים. ראש ה-CIA יגיע היום לקטאר לטובת הפסגה עם נציגים ישראלים, בעוד נציג בכיר אחר ייסע למצרים והמתווך עמוס הוכשטיין ייסע ללבנון. לפי הדיווח, חמאס "נפגע באופן כה חמור במלחמה, עד כי בכירים בארגון אמרו למתווכים בינלאומיים כי הוא מוכן לוותר על השליטה האזרחית ברצועה בתור ארגון עצמאי אחרי הפסקת האש".
מאת הלן קופר, ג'וליאן ברנס, אריק שמיט ואדם רסגון. מתוך הניו יורק טיימס. לקריאת כתבה המלאה.
2הסולטנות הערבית שמנסה להרגיע את המתיחות בין איראן לישראל
מאז תחילת המלחמה, שימשה הסולטנות עומאן במפרץ הפרסי כצינור דיפלומטי להעברת מסרים בין ארה"ב לאיראן, וגם מכיוון הרפובליקה האיסלמית לישראל; כך מנתח היום העיתון הגרמני טאגסשפיגל, על רקע התלקחות מחדש של המתיחות באזור וחשש ממתקפה איראנית על ישראל. באפריל, נכתב בעיתון, איראן העבירה באמצעות עומאן - שהשכילה לבנות לעצמה תדמית נייטרלית באזור של יריבויות אתניות, דתיות ומסחריות - מסר לישראל, לפיו התקיפה המתוכננת "לא נועדה לפתוח במלחמה".
בכירים איראנים וכן אמריקאים ביקרו במדינה בתכיפות הולכת וגוברת מאז אוקטובר 2023. העיתון מציין כי העובדה שהאיסלאם במדינה הוא מפלג האִיבַּאדִיָּה, ואינו שיעי או סוני - מסייע לתפקידה כמתווכת אזורית. בניגוד לקטאר, היא גם אינה מחפשת כותרות בינלאומיות ותדמית חיובית, נכתב, "מה שמשרת היטב את הממשלות באיראן ובארה"ב". גם בעבר, למשל בהסכם הגרעין של 2015, שימשה הסולטנות שבראשה עומד מאז 2020 היית'ם בן טארק אאל סעיד, כמקום למשא ומתן.
מאת תומאס זייברט. מתוך הטאגסשפיגל. לקריאת הכתבה המלאה.
3טור שנוי במחלוקת ב-FT: "מה לעשות בנוגע להשקעות בחברות ישראליות?"
טור המתרכז בנושאי אתיקה והשקעות, שפורסם בעיתון הבריטי הנחשב פייננשל טיימס, מדווח על הדרישות ממנהלי קרנות פנסיה, גופי השקעות מוסדיים ואחרים להסיט את ההשקעות מחברות ישראליות או כאלו הקשורות למלחמה בעזה. "הקמפיין רב השנים המכוון על ישראל קיבל תנופה חדשה על ידי המלחמה בעזה", נכתב בטור, שמציין כי תקנות אירופיות חדשות מחייבות משקיעים "להקדיש תשומת לב גדולה יותר לסיכוני זכויות אדם".
העיתון מציין כי קרן הפנסיה של המרצים בבריטניה (USS) "נפטרה" מנכסים ישראלים בשווי 102 מיליון דולר, במה שארגונים פרו-פלסטינים הגדירו כ"ניצחון ל-BDS". זאת אחרי שגם קרן פנסיה דנית מכרה את אחזקותיה בבנקים ישראלים בתחילת העימות, קרן העושר האירית הפסיקה את ההשקעות בשש חברות ישראליות "המעורבות בכיבוש" וקרן הפנסיה הנורבגית KLP הפסיקה השקעות בחברת "קטארפילר", על רקע פעילות ה-9D וכלים הנדסיים אחרים בעזה ומעבר לקו הירוק. אבל, מציין בעל הטור במה שיכול להתפרש כביקורת יחסית: "לפרסם באופן פומבי שנפטרת מנכסים ישראלים או כאלה הקשורים לישראל נותר היוצא מהכלל, ורוב המשקיעים נותרו מאופקים בנושא".
מאת סימון מונדי. מתוך ה-FT. לקריאת הכתבה המלאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.