בזכות הזינוק במחירי הטיסות: הרווח הנקי של קסטרו וביג זינק בעשרות אחוזים

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • הזינוק במחירי הטיסות לישראל וממנה שלח את הישראלים לקניונים המקומיים ולכן הרווח של קסטרו זינק ב-70% • המלחמה השאירה את הצרכנים בארץ ואלה נהרו אל מרכזי הקניות וסייעו לביג להציג נתוני שיא • הרווח של שפיר הנדסה נחתך בחדות לאור השפעות המלחמה • ומגדל רשמה בשורת הרווח 100 מיליון שקל לאור עליית מחירי ביטוחי הרכב

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
העדכונים החשובים
18:08
הזינוק במחירי ביטוח הרכב הקפיץ את הרווח של מגדל ל-100 מיליון שקל
מגדל רשמה רווח כולל של 100 מיליון שקל בהשוואה להפסד כולל של 41 מיליון שקל ברבעון המקביל. אחת הסיבות המרכזיות היא העלייה המשמעותית של מחירי ביטוחי הרכב, בעיקר הביטוח המקיף, לאור העלייה בגניבות הרכב

הזינוק במחירי ביטוחי הרכב לצד שיפור בפעילות החיתומית, וכן עדכון מחקר על שיעורי מימוש גמלה, סייעו למגדל ביטוח  לעבור לרווח כולל של 100 מיליון שקל, בהשוואה להפסד כולל של 41 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.

חברת הביטוח מגדל שנמצאת בשליטתו של שלמה אליהו (64.3%) היא חברת הביטוח הראשונה לדווח על תוצאותיה לרבעון השני של שנת 2024. בהמשך השבוע ידווחו כלל והפניקס ובסוף השבוע הבא יצטרפו גם הראל ומנורה.

הרווח כתוצאה מחיתום טוב יותר של החברה הביא לרווח במגזר של 325 מיליון שקל זינוק של 77%. בנוסף, בזכות עדכון מחקר על שיעורי מימוש גמלה לצד המשך עליית עקום הריבית הובילו את החברה זינוק של 1.1 מיליארד שקל ברווח לפני מס, כשמנגד עדכון תוחלת החיים בביטוחי מנהלים מלפני שנת 2013 הקטינו את הרווח לפני מס ב-450 מיליון שקל.

השינוי בהנחות הדמוגרפיות לגבי תוחלת החיים כמו גם המחקר על הגמלה ממחישים גם הפעם את התנודתיות הגדולה מאוד בתוצאות של חברות הביטוח, שתלויות גם בביצועים של שוק ההון (ומשפיעות למשל על רווחי הנוסטרו - תיק ההשקעות של חברת הביטוח). בתוך כך, ברבעון השני מגדל גם רשמה הפסד השקעתי לפני מס בסך 830 מיליון שקל בעקבות הירידות בשוקי המניות. במקביל, אי גביית דמי ניהול משתנים בתחום ביטוחי המנהלים, בשל מינוס שמגדל סוחבת מאז הירידות בשווקים בשנת 2022, מה שלא איפשר לה לגבות דמי ניהול כאלה עד שתעבור לרווח. המינוס עומד כעת על כ-700 מיליון שקל.

לבסוף כאמור מגדל רשמה רווח של 61 מיליון שקל לעומת הפסד של 4 מיליון שקל בתחום הביטוח הכללי כאשר הסיבה היא בעיקר העלאה משמעותית של מחירי ביטוחי הרכב, בעיקר הביטוח המקיף. על פי בדיקת גלובס מחירי ביטוחי הרכב התייקרו בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות, על רקע גל גניבות הרכב.

16:39
ביג: הצרכנים נשארים בארץ ומוציאים כסף, הרווח הנקי זינק
בקבוצה מצפים לשיפור נוסף לאחר שיפתחו חמישה פרויקטים חדשים ושתי הרחבות משמעותיות ששווקו במלואם בחודשים הקרובים

המלחמה שהשאירה את הצרכנים בארץ עם נטייה לרכישות כחול לבן והישראלים שמילאו את מרכזי הקניות והקניונים סייעו לביג מרכזי קניות להציג נתוני שיא בפרמטרים התפעוליים וגידול ברווח הנקי ברבעון השני והמחצית הראשונה של השנה.

ההכנסות ברבעון השני צמחו בכ-21% לכ-560 מיליון שקל, בהשוואה לכ-462 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת. עיקר הגידול נבע מעלייה בהכנסות אפי נכסים, וכן מהמשך הרחבת הפעילות של ביג באירופה, בין היתר רכישת נכסים בסרביה, פולין ומונטנגרו והשלמת שתי הרחבות של מרכזים קיימים בסרביה, ומעלייה ריאלית ואינפלציונית בהכנסות שכ"ד ודמי ניהול.

ה- NOI ברבעון גדל בכ-22% לכ-423 מיליון שקל, בהשוואה לכ-348 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2023. ה- FFO הריאלי מפעילות נדל"ן ברבעון עלה בכ-14.6% ל-228 מיליון שקל, לעומת כ-199 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת.

החברה סיימה את הרבעון השני עם עלייה של כ-57% ברווח הנקי לכ-290 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של כ-185 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת. העלייה נובעת מגידול בהכנסות ומעליית שווי של נדל"ן להשקעה בסך כ-287 מיליון שקל ברבעון, בהשוואה לעליית שווי הוגן מתונה יותר של כ-94 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

ביג מרכזי קניות בניהולו של חי גאליס עוסקת בעיקר בהפעלת מרכזים מסחריים בישראל, בלקן ומזרח אירופה. הפעילות מתמקדת במתחמי מסחר, בנייני משרדים ויחידות דיור. עוד מוקמים מתחמי עירוב שימושים, הכוללים מסחר, משרדים ודיור להשכרה ובהמשך דיור מוגן. בבעלות הקבוצה 73 נכסים בישראל, אירופה וארה"ב, מהם 50 נכסים מניבים, 10 נכסים בפיתוח ו-13 קרקעות. במהלך 2023 והמחצית הראשונה של 2024 רכשה החברה מרכזים בפולין, מונטנגרו ומרכז מסחרי בסרביה, שם הרחיבה נכסים נוספים, מה שתרם לעלייה בהכנסות. גם עלייה במדד המחירים לצרכן הביאה לגידול של כ-6 ו-3 מיליון שקל בהכנסות משכר דירה ודמי ניהול לרבעון ולמחצית.

בעקבות המלחמה מרכז ביג בקרית שמונה אינו פועל מאז אוקטובר, למעט מספר חנויות חיוניות. מבחינת פרויקטים חדשים הנמצאים בבנייה נמשכים לאורך המלחמה, המחסור בכוח אדם בענף הבנייה גורם לעיכוב בחלק מהפרויקטים, ולדחיית פתיחתם של המרכזים בהקמה במספר חודשים. באפריל השנה החלה החברה בשיווק מתחם הפאשן בפתח תקווה, שממוקם לא רחוק מקניון עופר הגדול פ"ת. המתחם - שבנייתו צפויה להסתיים ב-2028 - ייבנה כמרחב עירוני שיכלול מתחמי מסחר, אולמות קולנוע ומסעדות, בנייני משרדים, בית מלון וחניונים. בהמשך מתכוונת החברה לנסות ולשלב במתחם גם דיור מוגן ודיור להשכרה , ובשלב הראשון להקמה יושקעו כ-2 מיליארד שקל.

"ביג מציגה ברבעון השני של 2024 נתוני שיא בפרמטרים התפעוליים, ה- NOI וה- FFO למרות סביבה עסקית מורכבת בישראל, כל זאת לצד המשך גידול חד בפדיונות בישראל, במקביל למגמה דומה בפעילותינו באירופה", אמר אסף נגר, משנה למנכ"ל ביג. " אתגרי התקופה הנוכחית בישראל, מחזקים את האסטרטגיה שלנו לפיזור הפעילות על פני מספר מדינות באירופה, שנהנות מצמיחה מתמשכת ומהשקעות זרות בהיקפים משמעותיים. אנו מאמינים כי האיזון בפעילות ותזרימי החברה בין ישראל לאירופה מקטינים את הסיכון העסקי והפיננסי של החברה וכן מעניקים לחברה יתרון מובהק על חברות הממוקדות רק בשוק המקומי.

"במקביל לפעילותנו המתרחבת באירופה, אנחנו מאמינים בכלכלה הישראלית, בעוצמתה ובפוטנציאל הצמיחה הגדול שלה בהסתכלות ארוכת טווח. לאור הצפי לפתיחה של חמישה פרויקטים חדשים ושתי הרחבות משמעותיות ששווקו במלואם או קרוב לכך בחודשים הקרובים, אנו מצפים להמשך שיפור בתוצאות הקבוצה בהיקפים משמעותיים כבר בטווח הזמן הקצר. במקביל אנחנו ממשיכים לקדם גם את פרויקט ביג פאשן פתח-תקווה, בו סיימנו את שלב הדיפון והחפירה, ועוד בטרם החל השיווק, אנו מקבלים ביקושים ערים לשטחי מסחר משמעותיים במרכז שצפוי להיות המרכז הגדול ביותר שנבנה בישראל".

שירה ספיר

12:11
בזכות הזינוק במחירי הטיסות: הרווח הנקי של קסטרו זינק ב-70%
ברבעון השני ניכרת צמיחה בשלושת מגזרי הפעילות של הקבוצה, כשאופנת ההלבשה צמחה בכ-18%, האופנה בכ-21% וסקטור הטיפוח והקוסמטיקה בכ-44%

קבוצת קסטרו-הודיס דיווחה הבוקר על גידול במכירות וברווחים לרבעון השני ולמחצית הראשונה של השנה. בצל המלחמה, זינוק מחירי הטיסות וביטול של חברות תעופה והעובדה שהישראלים ביקרו יותר בקניונים ורכשו כחול לבן, צמחו ההכנסות ברבעון השני בכ-17%, והסתכמו בכ-538 מיליון שקל, לעומת כ-459 מיליון שקל ברבעון השני לשנת 2023.

הרווח הנקי זינק בכמעט 70% ועמד על כ-56.7 מיליון שקל לעומת כ-33.5 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת. הרווח התפעולי הסתכם בכ-87.7 מיליון שקל לעומת כ-54 מיליון שקל ברבעון השני של 2023, עלייה של כ-62%.

הקבוצה מפעילה מגוון רחב של מותגים בתחומי האופנה, הטיפוח והקוסמטיקה: 84 חנויות קסטרו, 68 חנויות הודיס, 26 מיקומים של אורבניקה, 64 חנויות טופ טן, 65 סניפי קרולינג למקה, 21 איב רושה ו-15 של קיקו מילאנו. סך הכל מפעילה הקבוצה 343 חנויות ודוכנים בישראל, ושבע חנויות ודוכנים בחו"ל. שש חנויות בצפון הארץ טרם חזרו לפעילות, ואין זו השפעתה היחידה של המלחמה על החברה, עם התייקרות המשלוחים והעיכובים בהגעת סחורה לארץ, בין היתר בעקבות החות'ים. עם זאת, לא ניכרת השפעה מהותית על התוצאות בעקבות אלו.

במצגת למשקיעים המשיכה את קו השקיפות בו נקטה ברבעון הקודם בו חשפה את ההכנסות והרווח של כל אחד ממותגי הקבוצה. ברבעון השני ניכרת צמיחה בשלושת מגזרי הפעילות של הקבוצה, כשאופנת ההלבשה צמחה בכ-18%, האופנה בכ-21% וסקטור הטיפוח והקוסמטיקה בכ-44%. הפדיון החודשי הממוצע למ"ר של כלל מותגי הקבוצה צמח בכ-24% והסתכם ברבעון השני בכ-2.1 מיליון שקל לעומת כ-1.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בפברואר השנה דיווחה קסטרו על קבלת זיכיון בלעדי למותג הקוסמטיקה הצרפתי איב רושה בארה"ב. כ-25 מיליון שקל הושקעו בשלב הראשון, ורון רוטר, שכיהן כמנכ"ל קסטרו-הודיס, מונה למנכ"ל זרוע הפעילות בחו"ל ולמנכ"ל איב רושה ארה"ב. במקומו מונה יאיר אוחיון, לאחר חמש שנים בהן כיהן כסמנכ"ל הכספים של הקבוצה.

""הקבוצה ממשיכה בפיתוח והרחבת פעילות כלל המותגים בהמשך לאסטרטגיית הצמיחה שלה: רשת קרולינה למקה מגדילה נתח שוק בתחום האופטיקה. אנו ממשיכים לפרוס בהצלחה את המותג אורבניקה המונה 26 חנויות כשבהמשך השנה יפתחו מספר חנויות נוספות ואת חנויות הקונספט החדשות של הודיס וטופ טן. במקביל, נמשכת פריסת חנויות של איב רושה שממשיכה בפיתוח המואץ וצפויה לפתוח השנה עוד מספר מיקומים חדשים, בנוסף ל-21 המיקומים הקיימים. זרוע חו״ל מתקדמת בהתאם לתוכנית העסקית. בסוף חודש יוני 2024 הושק בארה"ב אתר האינטרנט החדש של איב רושה, מותג הביוטי המוביל בצרפת, ובמהלך המחצית השנייה של שנת 2024 צפויים להיפתח שישה מיקומים חדשים בקניונים מובילים בארה"ב". 

"הקבוצה נמצאת עם נזילות גבוהה, מתחילת השנה פרעה הקבוצה הלוואות בנקאיות בהיקף של כ-171 מיליון שקל. יתרות המזומנים ושווי מזומנים של הקבוצה ליום 30 ביוני מסתכמים בכ-210 מיליון שקל. לקבוצה עודף מזומנים על חוב פיננסי בסך של כ-164 מיליון שקל ובנוסף לקבוצה הון חוזר חיובי בסך של כ-266 מיליון שקל. לקבוצה תוכנית אסטרטגית מבוססת להמשך צמיחה ואנו ממשיכים לפעול למיקסום המכירות והרווחיות בכל המותגים".

שירה ספיר

17:42
הרווח הנקי של שפיר הנדסה נחתך בכ-83% ברבעון השני
מלחמת חרבות ברזל הובילה לירידה במכירות שפיר הנדסה במגזר התעשייה ובמגזר התשתיות. בשורה התחתונה הרווח הנקי ירד ברבעון השני של השנה והסתכם ב-17 מיליון שקל

המלחמה נותנת את אותותיה על חברת התעשייה והתשתיות שפיר הנדסה , שנמצאת בניהולו של הראל שפירא. הכנסותיה ירדו ברבעון השני ב-14% ביחס למקבילו אשתקד והסתכמו בכ-1.2 מיליארד שקל. במחצית הן ירדו ב-12% ל-2.3 מיליארד שקל. ההנהלה ציינה כי הירידה במכירות הייתה במגזר התעשייה ובמגזר התשתיות, והיא הושפעה ממלחמת חרבות ברזל, ובמקרה של מגזר התשתיות גם מהמחסור בעובדים. ההכנסות במגזר הלוגיסטיקה נותרו ללא שינוי מהותי ובמגזר הזכיינות נרשמה ירידה בתחום תפעול הכבישים. במגזר הנדל"ן נרשמה התאוששות בשל התעוררות בקצב מכירת הדירות.

בסיכומו של דבר הרווח הגולמי של החברה נשחק בחציון ל-12.9% מההכנסות למול 15.7% בתקופה המקבילה אשתקד. בין היתר בשל הסיבות שפורטו על ידי ההנהלה בנוגע להכנסות. בשורה התחתונה הרווח הנקי ברבעון השני עמד על 17 מיליון שקל, ירידה חדה של 83% ביחס לרווח הנקי ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה נפל הרווח הנקי בכ-70% ל-43 מיליון שקל. המשקיעים לא אהבו את ההתפתחות ומניית שפיר יורדת בבורסה בכ-3.2% אחר הצהריים, למחיר המגלם לחברה שווי שוק של מעט מתחת ל-7.4 מיליארד שקל.

סמנכ"ל הכספים של שפיר, שי לינדנר, מסר כי "ענף הבנייה והתשתיות פעל במחצית הראשונה של השנה בהיקפי פעילות נמוכים ממה שהיה טרום המלחמה, עם זאת אנחנו מציגים שיפור בחלק מהפרמטרים העסקיים של החברה, בעיקר כשאנו משווים את תוצאות הרבעון השני לתוצאות לרבעון הקודם. תזרים המזומנים החיובי מפעילות שוטפת ברבעון והנזילות הגבוהה שלנו ממקמים אותנו היטב כדי להתמודד עם האתגרים הנוכחיים ולנצל הזדמנויות עתידיות. החברה מתמודדת כיום במכרזים על פרויקטים לאומיים כגון נתיבים מהירים, הארכת כביש 6, מתקני התפלה ועוד".

חזי שטרנליכט