אי.בי.אי ירכוש כמחצית מהמניות שבנק הפועלים החליט למכור מחברת החיתום

דירקטוריון אי.בי.אי החליט לממש את זכות הסירוב הראשונה שלו וירכוש כ-11.7% מהמניות שבנק הפועלים החליט למכור ממניות חברת החיתום אי.בי.אי • אי.בי.אי צפוי לשלם תמורת המניות כ-22 מיליון שקל

עדו קוק / צילום: תמר מצפי
עדו קוק / צילום: תמר מצפי

בהתאם להערכה שפורסמה בגלובס, דירקטוריון בית ההשקעות אי.בי.אי  בהנהלת דייב לובצקי, החליט לממש את זכות הסירוב הראשונה שלו כך שהוא ירכוש כמחצית מהמניות שבנק הפועלים החליט למכור ממניות חברת החיתום אי.בי.אי חיתום (לשעבר פועלים אי.בי.אי). המשמעות היא שבית ההשקעות ירכוש כ-11.7% מההון של חברת החיתום ויגדיל את שליטתו בחברה לקצת פחות מ-44%, מה שלא יחייב אותו לבצע הצעת רכש מיוחדת. בית ההשקעות אי.בי.אי צפוי לשלם תמורת המניות כ-22 מיליון שקל.

הרבעון הראשון של האחים אמיר בשופרסל: שיפור תפעולי גדול וזינוק ברווח 
"צפוי גידול משמעותי בהכנסות": המלצה על אלביט בפרמיה של 22% 

מי שאולי יאהב פחות את ההודעה הזו של אי.בי.אי הוא ערי סטימצקי, שהחליט לקנות את החזקותיו של פועלים אקוויטי, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים, כ-22% ממניות חברת החיתום, בהן החזיק יותר מ-20 שנה.

בנק הפועלים מוכר את החזקותיו בעקבות הסכסוך בין הגופים, שעלה לכותרות בחודש אפריל 2022, אז דווח כי אסיפת בעלי המניות המיוחדת של חברת החיתום פועלים אי.בי.אי הצביעה נגד שדרוג תנאי השכר והקצאת המניות החסומות והאופציות לשלושת בכירי החברה, המנכ"ל ירון מוזס, מנכ"ל החברה הבת עפר גרינבאום והמשנה למנכ"ל חברת הבת, שי נבו.

ההצבעה הגיעה לאחר מכתב התנגדות חריג ששלח בנק הפועלים, בעל המניות השני בגודלו בחברה (26.9% בזמנו). באסיפת בעלי המניות הצביעו 67.6% מבעלי המניות שסווגו ללא ענין אישי נגד אישור תנאי השכר החדשים והקצאת המניות והאופציות.

בנק הפועלים ציין אז במכתבו כי היקף ההטבות המוענק, "הינו חריג ולא ראוי ופוגע פגיעה קשה ובלתי מידתית בבעלי המניות בחברה". בתגובה מסר יו"ר חברה רון ויסברג במכתב משלו לבנק הפועלים, כי את תנאי השכר המוצעים יש להשוות לחברות החיתום בישראל.