מגורים
עד 2 מיליון שקל למגרש: המכרזים בקיבוץ האון יצאו לדרך, אבל במועצה האזורית מתכוננים למלחמה
248 מגרשים בקיבוץ האון הוצאו למכרז על-ידי רשות מקרקעי ישראל, והם מוערכים על-ידי שמאי הרשות במחירים של עד 2 מיליון שקל. המיוחד במכרז הוא שמיד לאחר ההכרזה על הזוכים, ייקראו האחרונים להופיע בפני ועדת קבלה של המועצה האזורית עמק הירדן, ורק לאחר שזו תאשר את קבלתם - הם יוכרזו סופית כזוכים. ואולם ראש המועצה האזורית עידן גרינבאום מתריע כי המכרז אינו מקובל על המועצה, וכי בדעתה לפעול לבטל אותו.
● 10 מיליארד שקל בתור התחלה: העסקה שמשקפת את פוטנציאל השווי העצום של הקרקעות בצפון הרצליה
● ניתוח | מחיר דירת 4 חדרים בהרצליה קפץ בחצי שנה ב-280 אלף שקל. ומה קרה בחיפה?
מדובר במכרז שיותר משלוש שנים נדחה פעם אחר פעם ובסך-הכול 17 פעמים, וזאת עקב ויכוח בין רמ"י, שרצתה למכור את המגרשים לכל המרבה במחיר, לבין המועצה האזורית, שחששה ששיטת המכירה הזו תגרום לכך שעשירים ירכשו מגרשים כדי לבנות עליהם בתי נופש, וזאת בניגוד למטרה של המועצה לחזק את קיבוץ האון שפשט רגל.
"בפועל לא מדובר לחזק את הקיבוץ, אלא להקים מחדש יישוב, ואנחנו חוששים מזה שבעלי הון ירכשו לעצמם מגרשים לבתי נופש ולצימרים על הכנרת, ולא להקמת היישוב", אומר גרינבאום.
המגרשים המוצעים למכירה הם בני 271-600 מ"ר, והם מוערכים על-ידי שמאי רמ"י ב-1.3-2 מיליון שקל, לא כולל מע"מ ועלויות פיתוח, שלא פורסמו בחוברת המכרז. "לא רק שאין עלויות - גם אין תוכנית פיתוח", מעיר גרינבאום. ההערכה היא כי המגרשים יזכו להתעניינות רבה ולמחירים גבוהים בהרבה מהערכת השמאי וממחירי המינימום שנקבעו ל-604-917 אלף שקל, לא כולל מע"מ.
המחירים למ"ר של המגרשים בקו הראשון לכנרת מגיעים לכ-5,800 שקל למ"ר בממוצע, ושל המגרשים האחוריים לכ-3,600 שקל למ"ר. כלומר הפרש של כ-60%. מעניין שבין המגרשים הקרובים אין מגרשים גדולים. כולם בני 300-350 מ"ר.
כאמור, רמ"י הודיעה כי תעביר את רשימת המציעים שהוכרזו כזוכים מותנים לוועדת הקבלה של המועצה, שתקיים הליך קבלה, לרבות עריכת מבחני מיון, ורק לאחר מכן יוכרזו הזוכים. ואולם גרינבאום טוען כי מדובר במראית עין בלבד. "אני לא מכיר אחד שנפסל על-ידי ועדת קבלה, וממילא ניתן לערער על החלטתה בפני ועדת השגות. ונחש מי נמצא בוועדות ההשגות? נכון. רמ"י".
גרינבאום מסר לגלובס כי בדעת המועצה לפעול לביטול המכרז.
נדל"ן מניב
מגדל חדש בן 30 קומות ייבנה סמוך לכביש החוף בהרצליה פיתוח
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה הרצליה אישרה להפקדה בתנאים תוכנית שמקדמת חברת אקרשטיין, שבמסגרתה ייהרס בית אקרשטיין, ובמקומו ייבנה מגדל מעורב שימושים בן 30 קומות, שיכלול יחידות דיור, משרדים ושטחי מסחר.
בית אקרשטיין ממוקם בכניסה הצפונית לאזור התעשייה הרצליה פיתוח, בין רחוב מדינת היהודים והמדע ועל כביש החוף. המבנה הקיים כולל חמש קומות בלבד, בשטח של כ-5,500 מ"ר. המגדל החדש ייבנה על מגרש בשטח של כ-2,360 מ"ר.
המגדל יכלול 59 דירות מגורים קטנות בשטח ממוצע של 50 מ"ר כל אחת, מהן 12 דירות שיושכרו למשך 20 שנה בהנחה של 20% כחלק מתוכנית דיור בהישג יד.
דיור ציבורי
מסלול חדש לסיוע בשכר דירה לזכאים לדיור ציבורי
ב-1 בספטמבר ייפתח מסלול חדש לסיוע מוגדל בשכר דירה לזכאים לדיור ציבורי. התוכנית תיקרא "שכירות יציבה ובטוחה" ובמסגרתה זכאים יוכלו לבחור במסלול של סיוע מוגדל בשכר דירה ולשכור דירה היכן שירצו.
עד כה, מסבירים במשרד הבינוי והשיכון, זכאי שהמתין לדיור ציבורי יכול היה לקבל סיוע מוגדל בשכר דירה, אך אם סירב לשתי הצעות למעבר לדירת דיור ציבורי, הסיוע המוגדל בשכר דירה בוטל. זכאי שיבחר במסלול החדש, לא יוצעו לו דירות, והסיוע יישאר מוגדל ויתקבל באופן שוטף לאורך כל תקופת הזכאות. אם הזכאי ירצה - הוא יוכל לחזור לתור הממתינים לדירה.
"זו תוכנית שהגיעה מהשטח", אומרים במשרד. "ראינו שיש הרבה אנשים שזה מה שהם רוצים. עכשיו תהיה לנו הדרך לאפשר להם להמשיך לקבל שכר דירה מוגדל לכל תקופת הזכאות. נכון שזה לא מגדיל את היצע הדירות בדיור הציבורי, אבל זה צעד מיידי שאנחנו יכולים לבצע. זכאים לזה כמעט 4,000 ממתינים".
סכומי הסיוע בשכר דירה תלויים ביישוב. ביישובים בדירוג א' הם נעים בין 1,644 שקל ליחיד ועד 3,900 שקל לזוג שאחד מבני הזוג או אחד הילדים רתוק לכיסא גלגלים. ביישובים בדירוג ב' הם נעים בין 1,850 שקל ל-2,400 שקל לחודש.
תכנון
אושר חלקה המרכזי של תוכנית לב הבקעה בצפון היישוב גני תקווה
הוועדה המקומית גני תקווה אישרה לאחרונה למתן תוקף את תוכנית "לב הבקעה" בצפון העיר - באחת מהקרקעות הפנויות האחרונות בתחום השיפוט של העיר. מדובר על תוכנית בשטח כולל של כ-260 דונם, ומתן התוקף ניתן לחלק הארי של התוכנית, בשטח 233 דונם, שנקרא גם "מתחם מספר 2". החלק השני, ובו כ-29 דונם, נחשב מורכב יותר לאישור, בין היתר משום שנמצאים עליו כמה מבנים קיימים. הוא נמצא בתהליך אישור מתקדם.
תוכנית "לב הבקעה" תוסיף לעיר 1,200 יחידות דיור, אך נראה כי המשקל הגדול בה הוא דווקא שימושי המסחר והתעסוקה: 250 אלף מ"ר של שימושים אלה יתווספו בתוכנית זו, ולדברי אנשי העירייה, היא תגדיל בכך פי עשרה את שטחי המסחר והתעסוקה בעיר.
מצד אחד, מדובר בבשורה בכל הקשור למאזן התקציבי של העירייה, שכן שטחי מסחר ותעסוקה נחשבים רווחיים מאוד עבור העירייה. לא במקרה בהודעת העירייה נכתב כי "התוכנית החדשה תוביל להגדלת ההכנסות העירוניות, אשר יובילו גם לשדרוג השירותים העירוניים".
מצד שני, דווקא תוכניות מסוג זה עשויות "לגזול" מהעירייה הכנסות רבות, בעקבות חוק קרן הארנונה (שייכנס לתוקף באופן מעשי מאוקטובר הקרוב) המחייב את העיריות להפריש כספים לקרן מתוך תקבולי הארנונה שהעירייה מקבלת בכל שנה מהשטחים שאינם למגורים. ככל שהיקף זה יגדל, כך גובה ההפרשות צפוי לגדול - מרגע שהעירייה תחל לקבל ארנונה מהמבנים שייבנו במסגרת תוכנית זו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.