הפניקס , חברת הביטוח הגדולה בישראל בניהולו של אייל בן סימון, מציגה תוצאות טובות לרבעון השני של שנת 2024 ולמחצית הראשונה של השנה. החברה רשמה רווח כולל של 383 מיליון שקל ברבעון השני, זינוק של 76% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה ותשואה להון של 15.1%. במחצית הראשונה של השנה החברה רשמה רווח של 667 מיליון שקל, זינוק של 120% לעומת המחצית המקבילה ותשואה להון של 12.8%.
● האחים אמיר מציגים: התייעלות אגרסיבית ושני מפסידים גדולים
● רמי לוי: צמיחה חלשה במכירות ומבצעים לפסח פגעו ברווחיות
בחברה גם מסבירים ש'תוצאות הליבה' (פנסיה וגמל, בית השקעות ולקוחות כשירים, סוכנויות ביטוח ומתן אשראי), בנטרול השפעות לא תפעוליות (השפעות מהתנודתיות בשוק ההון, ריבית והשפעות מיוחדות), התשואה להון עמדה על 21.9% ברבעון השני ו-16.7% במחצית הראשונה של השנה.
במילים אחרות, הפניקס למעשה טוענת שהיא מייצרת תשואה להון כמו בבנקים, ואף יותר מכך. בהפניקס ובשאר הגופים מקווים כי בטווח הארוך הציבור יסיט חסכונות מאפיקים כמו פיקדונות בנקאיים לאפיקים עם תשואות טובות יותר לאורך זמן, מה שצפוי להגדיל את היקף הנכסים של המוסדיים יגדל ולהגדיל את התשואה להון. בנוסף, בעקבות חוק פנסיית החובה, הציבור הישראלי חוסך לפנסיה סכומים משמעותיים, כאשר היום מנהלות החברות כ-808 מיליארד שקל כספי פנסיה, והצפי לעתיד הוא שהסכומים יגיעו ל-2 טריליון שקל בתוך 6-7 שנים. במילים אחרות, הרווחים של חברות הביטוח צפויים לגדול בשנים הבאות, ככל שהיקף הנכסים המנוהלים שלהן יגדל משמעותית.
מה עומד מאחורי הזינוק ברווח?
בהפניקס מתייחסים לזינוק ברווח, שעלה ב-321 מיליון שקל כתוצאה מ"שינוי עקום ריבית ההיוון והגידול בתשואה הצפויה בתיק הנכסים", כך לפי החברה. במקביל בהפניקס מציינים כי "עדכון ההנחות בדבר שיעורי ריבית ההיוון המשמשים לחישוב ההפרשות לגמלה למבוטחים" השפיעו גם על הזינוק ברווח הנקי.
מנגד, בחברה מסבירים כי מה שפגע בתוצאות הליבה היא ההפרשה החד פעמית שחברות הביטוח נאלצו לרשום בעקבות עדכון תוחלת החיים בביטוחי מנהלים מלפני שנת 2013, מה שהקטין את הרווח של החברה ב-186 מיליון שקל.
במקביל, תביעות שהוגשו לחברה בהיקף של כ-20 מיליון שקל עקב מלחמת חרבות ברזל, פגעו גם הן בתוצאות החברה, ויחד עם מספר הפרשות נוספות, הקטינו את הרווח ב-250 מיליון שקל בסך הכל.
הפניקס תחלק דיבידנד בסך 270 מיליון שקל
סך הנכסים המנוהלים היום בהפניקס עומד על 480 מיליארד שקל, כולל רכישת פעילות ניהול הקרנות מפסגות מוקדם יותר השנה. בהפניקס גם מעודדים מכך שהם עתידים לעמוד ביעדים הפיננסים שלהם לשנת 2025, מוקדם מהצפוי ולכן מתכננים להציג ב-9 בספטמבר יעדים חדשים.
בחברת הביטוח גם החליטו לחלק דיבידנד של 270 מיליון שקל, בעקבות תוצאות המחצית הראשונה של השנה, המשקף דיבידנד של 1.07 למניה. הפניקס גם ביצעה תוכנית רכישה עצמית של כ-116 מיליון שקל, מאחר ומדובר בפעולה עם מאפיין דומה לחלוקת דיבידנד, בהפניקס מדגישים שמדובר על חלוקה של 58% מהרווח החצי שנתי.
שווי השוק של הפניקס עומד כיום על כ-9.3 מיליארד שקל והיא נסחרת מתחת לשווי ההון העצמי שלה שעומד על 10.8 מיליארד שקל, כלומר מכפיל הון של 0.86, בדומה לתמחור החסר של הבנקים.
נזכיר כי לפני כחודש הקרנות סנטרברידג' פרטנרס וגלאטין פוינט החליטו למכור את רוב החזקותיהן בחברת הביטוח תמורת כ-2 מיליארד שקל. בכך הפכה הפניקס לחברה ללא גרעין שליטה, והכוח של מנהליה גדל.
בין הרוכשים היו קרן ההשקעות אפיניטי פרטנרס שמוביל ג'ארד קושנר, חתנו של הנשיא לשעבר והמתמודד לנשיאות ארה"ב דונלד טראמפ, יצחק תשובה הבעלים לשעבר של הפניקס, וגלובס חשף כי חלק מהמשקיעים הנוספים בחברה הם בנק ההשקעות לזארד (Lazard), שיחזיק על-פי הערכות כ-3%-2% מהמניות; קרן ההשקעות בריירווד קפיטל (BRIARWOOD CHASE CAPITAL MANAGEMENT), שתחזיק ב-1.55% מהמניות; וכן המיליארדר היהודי הנרי סוויקה (HENRY SWEICA), מייסד ומנהל חברת הייברידג' קפיטל.
אייל בן סימון מנכ"ל הפניקס אמר עם פרסום הדוחות הכספיים כי "השקעה זו משקפת הבעת אמון משמעותית בקבוצת הפניקס ובמשק הישראלי. הקבוצה תמשיך לפעול לצמיחה ויצירת ערך בהתאם לאסטרטגיה שהתוותה בהובלת דירקטוריון מקצועי ובינלאומי והנהלה מחויבת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.