בימים אלה מתגבש המתווה למכירת חברת אמריקן לייזר. מנהלי ההסדר פרסמו הודעות לפיהן ניתן להציע הצעות לרכישת החברה עד 9 באוקטובר. כ-4-5 חברות מבין המתחרות הקיימות בשוק הלייזר הביעו התעניינות (ביניהן חברת קר לייזר שהצהירה על התעניינותה גם בכתבה בגלובס). עם זאת, לא בטוח שכל המתעניינות אכן יגישו הצעות.
● קריסת אמריקן לייזר: כ-200 עובדים פוטרו, לקוחות ישלמו 100 שקל לטיפול
● בלעדי | קריסת אמריקן לייזר: לקוחות שנטלו הלוואה ייעודית נותרו ללא הטיפולים וללא הכסף
● חובות של 113 מיליון שקל: בית המשפט הוציא צו עיכוב הליכים לאמריקן לייזר
● מנכ"ל חברת קר מסביר למה הוא רוצה לרכוש את אמריקן לייזר
● מאימפריית אסתטיקה לחובות של 100 מיליון שקל: כך נערמו הצרות של אמריקן לייזר
גורם המקורב לחברה אמר לגלובס כי "את ההליך הזה חייבים לסיים מהר ולמכור את החברה למישהו שיכול להזרים אליה כסף חדש. כל הגורמים המעורבים מבינים את זה, ונראה כי התהליך עשוי להסתיים כבר לפני החגים".
נראה כי כדי להקל על ההשוואה בין הצעות ולקצר את התהליך, יתבקשו הרוכשים לשמור על המתווה שבו החליטה החברה להתנהל בתקופת הביניים בה מתקיים הליך המכירה, כלומר: לקוחות שכבר שילמו על טיפולים "לכל החיים", יוכלו להשלים עד סך של 12 טיפולים בסכום של 100 שקל לטיפול. ייתכן כי אחרי הרכישה, הרוכשים ירצו להציע בסופו של דבר ללקוחות עסקה טובה יותר כדי לשמר אותם, אך זה המתווה אותו הם יתבקשו להציע למנהלי התהליך.
המחיר של 100 שקל לטיפול יוצע ללא תלות במספר הטיפולים שאותו לקוח הספיק לקבל עד קריסת החברה. עם זאת, ייתכן כי עבור לקוחות ששילמו סכומים גבוהים בחודש-חודשיים האחרונים, וחלקם לא קיבלו טיפולים בכלל, יוצע הסדר משופר.
על-פי הערכות גורמים בשוק, 100 שקל הוא עלותו של טיפול עבור החברה, ואילו מחיר השוק של הטיפולים נע בין 150-500 שקל לאזור, תלוי באזור בגוף ובצפיפות השיער.
במקביל לרכישה צפויה להתנהל חקירה לגבי נסיבות הקריסה ואחריות בעלי ומנהלי החברה.
חובות של 113 מיליון שקל
אמריקן לייזר, בבעלות ירון בן אבי ויוסי בן יוסף, הגישה לפני כשבועיים בקשה להקפאת הליכים, לפי תיקון 4 המאפשר לבעלים להמשיך לנהל את החברה במהלך התקופה. חובותיה של אמריקן לייזר הגיעו לכ-113 שקל. בסוף השבוע האחרון פיטרה החברה 200 עובדים ונותרה עם כ-90 עובדים, והיא מפעילה את הסניפים שלה באופן ספורדי כדי לשמר את מעמדה כעסק חי.
עובדי החברה, המיוצגים על-ידי עו"ד אופיר רונן, הפגינו נגדה אתמול (ג') אחר-הצהריים. העובדים לא קיבלו את שכר יולי ואוגוסט, והעובדה שהחברה נכנסה להקפאת הליכים לפי תיקון 4, אינה מאפשרת להם להתחיל בגביית פיצוי על השכר הזה או פיצויי פיטורים מביטוח לאומי. הפנסיות של העובדים לא שולמו מאז פברואר.
עו''ד אופיר רונן / צילום: נדיה פונכץ
במסגרת הבקשה שהגיש עו"ד רונן, דרשו העובדים שבית המשפט ייקח בחשבון, בנוסף למחיר, גם שיקולים שקשורים לטובת העובדים, כגון מתן עדיפות להצעת רכישה שתבטיח המשך תעסוקה של כמה שיותר עובדים, מתוך 300 העובדים שעבדו בחברה לפני שהיא נקלעה להליכי חדלות פרעון, וכן התחייבות של הרוכש הפוטנציאלי לאי-הרעת תנאי התעסוקה שלהם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.