דוחות אנבידיה נוגעים לא רק למשקיעי ענקית השבבים, אלא להמוני משקיעים בכל העולם. למעשה, סקטור השבבים, שמקבל כבר כמעט שנתיים רוח גבית ממהפכת הבינה המלאכותית, אחראי לבדו לחלק ניכר מהתשואות של המדדים המובילים בוול סטריט.
● אנבידיה עלתה ב-2,000% מאז 2019: הקוראים האלה של וול סטריט ג'ורנל השקיעו מוקדם
● מיהו הצעיר הישראלי שמתחרה ראש בראש עם סם אלטמן
תחום השבבים אחראי לכ־30% מהעליות השנה במדד S&P 500 ולכמעט 50% מהעליות במדד הנאסד"ק 100, כך על פי ניתוח של חברת המחקר קויפין (Koyfin), שמספקת כלים ומידע למשקיעים. מדד הנאסד"ק 100 עלה ב־16.4% מתחילת השנה כך שמניות השבבים אחראיות לכמעט 8% מהתשואה השנה. S&P 500 עלה בכמעט 18% והמשמעות היא שאותן מניות אחראיות ל־6% מהתשואה כולה.
עד כמה מדובר בנתון משמעותי עבור החוסכים הישראלים? כ־7% מכספי הפנסיה של הישראלים מושקע במסלולי S&P 500 ונאסד"ק, כ־55 מיליארד שקל. מדובר באחד מאפיקי הפנסיה הצומחים בשוק, שכן רק בתחילת השנה מדובר היה בכ־40 מיליארד שקלים וכ־5% מהשוק.
זינוק של 70% במניות השבבים מתחילת השנה
על תרומתו הגדולה של הסקטור לביצועי המדדים ניתן ללמוד מנתוני בלומברג: מתחילת השנה טס סקטור השבבים, שכולל 20 מניות מתוך מדד ה־S&P 500, בקרוב ל־70%, פי שלושה בהשוואה לעלייה של 18%, כאמור, במדד המניות הרחב. נוסף על אנבידיה, נכללות ברשימה חברות כמו ברודקום , AMD, קוואלקום , טקסס אינסטרומנטס ואינטל.
הנתון של 70% מתחילת השנה מרשים עוד יותר כשמתחשבים בעובדה שאינטל התרסקה מתחילת השנה ב־60% ו־AMD עלתה רק ב־2%. סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבית ההשקעות אופנהיימר מסביר כי למעשה את רוב התרומה צריך לייחס לאנבידיה: "לפני שנה המשקל שלה במדד ה־S&P 500 היה כ־2%, היום המשקל שלה 8%, זה כבר מסביר 6% מתשואת המדד כולו. מי שרוצה להיחשף לתחום הבינה המלאכותית (AI) קונה את אנבידיה ותחום השבבים הפך לחלק אסטרטגי לבניית מערכות AI כך שהספקים הופכים לחלק משמעותי בשוק השבבים כולו. אינטל עד לפני שנה מכרה בערך כמו אנבידיה אבל היה ברור שהיא דועכת".
עם זאת, יובל באר אבן, מנהל השקעות עמיתים במגדל ביטוח ופיננסים אומר כי, "המגמה הזו הואטה בחודש הקודם כשהשבבים תפקדו פחות טוב מהשוק. באמצע חודש יולי הייתה נקודת השיא בתרומה של הסקטור לביצועי המדדים.
"הביצועים הטובים של הסקטור מגיעים מטרנד ה־AI והמשך הביקושים הגבוהים. מניות יצרניות השבבים וציוד ייצור או בדיקת שבבים תפקדו מצוין מתחילת השנה, ויש לכך ייצוג גם בבורסה המקומית עם החברות נובה, קמטק וטאואר. גם בעונת הדוחות הנוכחית, לרבעון השני, ענקיות הטק מיקרוסופט, מטא, גוגל, אמזון וטסלה, הצהירו שימשיכו להשקיע ברכישת שבבים וציוד".
אוגוסט התנודתי שינה את הכללים?
יקירה שחר, מנהלת דסק שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים מציינת שהשווקים ממשיכים להפתיע כל פעם מחדש. לדבריה, למרות ה"רוטציה בין מניות גדולות לקטנות שהחלה בחודש יולי עקב ההבנה שהריבית בארה"ב תתחיל לרדת בקרוב, וגרמה לכולם לתהות האם החל מעבר ממניות גדולות לקטנות, חודש אוגוסט טרף מחדש את הקלפים". כך, בחודש יולי מדד המניות הקטנות, ראסל 2000, זינק ב־11% ואילו סקטור השבבים איבד 14% בהובלת אנבידיה שמחקה 16.5%. אך מתחילת אוגוסט, הראסל 2000 עלה רק ב־0.7%, בזמן שסקטור השבבים זינק ב־12%, בהובלת אנבידיה שקפצה ב־17.5%. "חשבנו שהתחיל שינוי בשווקים והנה בחודש אוגוסט זה התהפך בחזרה", אומרת שחר.
לדבריה, העליות עוד צפויות להימשך: "אמנם סקטור השבבים לוקח אוויר בחודשיים האחרונים, אבל אי אפשר לתזמן את השוק. מי שיצא ביולי פספס את העליות של אוגוסט. אנחנו חושבים שיש אפסייד נוסף בתחום השבבים, שלא מיצה את עצמו, ולכן צריך להישאר ו'לשבת' שם, אך גם לזכור שמדובר בתחום תנודתי. הצפי לצמיחת הרווחים בתחום הוא 44% בשנה הנוכחית ו־38% בשנה הבאה, וזאת בהשוואה לצפי של 8.6% ו־14.4% במדד ה־S&P 500 כך שזה מצדיק את המכפילים והמחירים הגבוהים בסקטור".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.