החזרה המהירה של האופטימיות לשוק לאחר הירידות הדרמתיות בתחילת אוגוסט היא סיבה לדאגה, כך אומר ראש מחקר ניהול הנכסים בגולדמן זאקס. זוהי "יריית אזהרה", אמר כריסטיאן מולר-גליסמן ל-CNBC.
● אנבידיה שוב הכתה את התחזיות - אז למה המניה נפלה ב-7% באפטר?
● וול סטריט בראלי, אבל יותר ויותר חברות דוחות את ההנפקה
שוקי המניות פתחו את החודש בירידות חדות, כאשר החששות מפני מיתון אפשרי בארה"ב וסגירת עסקאות ה-Carry Trade על הין היפני הפילו את המניות מרמות השיא שלהן. מדד S&P 500 איבד 3% ב-5 באוגוסט, הירידה היומית החדה ביותר מאז 2022. אולם מאז, הציפיות להורדת הריבית בארה"ב ושיפור בנתונים הכלכליים בארה"ב גרמו למניות להמריא. מדד S&P 500 זינק בכ-8% מאז ה-5 באוגוסט, נאסד"ק עלה ב-8.4% בעוד שמדד הדאו ג'ונס טיפס ב-6%.
"היו חודש או חודשיים שבהם הסנטימנט היה מאוד גבוה. אנשים היו שוריים", אמר מולר-גליסמן ל-CNBC. "חששנו אמנם מתיקון מסוים כי בעוד ששררה אופטימיות בשוק, נתוני המאקרו שהתפרסמו היו מאכזבים. היו גם הפתעות מאקרו שליליות בארה"ב במשך חודש וחצי לפני כן, ולמעשה התחלנו לראות גם נתונים שליליים באירופה ובסין".
"מה שמדאיג עכשיו זה כמה מהר השוק חזר למקום שבו היינו לפני תחילת אוגוסט, ואנחנו יכולים לדון בזה, אבל זה בהחלט מראה, לצערנו, שחזרנו כמעט לאותה בעיה שהיינו בה לפני חודש".
תיקון טכני ענק
המשקיעים ממתינים כעת לדוח אינפלציה חשוב בארה"ב, שיתפרסם מחר (ו'), כדי לקבל תמונה טובה יותר על מצב הכלכלה הגדולה בעולם - נתוני מחירי הוצאות הצריכה האישית בארה"ב, מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב (PCE). על פי התחזיות, בקצב שנתי המדד צפוי לעלות מ-2.5% ל-2.6%.
הנתונים יגיעו לאחר שיו"ר הפד, ג'רום פאוול, אמר בסוף השבוע שעבר כי "הגיע הזמן להתאים את המדיניות" וחיזק את הציפיות להורדת הריבית בפגישת הבנק המרכזי ב-18 בספטמבר. פאוול סירב לספק אינדיקציות מדויקות לגבי היקף הורדת הריבית.
כשנשאל עד כמה נותר התיאבון לסיכון לחודשים הקרובים, השיב מולר-גליסמן: "מה שקרה ב-5 באוגוסט היה ללא ספק תגובת יתר טכנית. אז זו הייתה הזדמנות קנייה".
לדבריו, כעת האתגר של המשקיעים הוא שהמניות חזרו בדיוק למקום שבו היו קודם. "מה שאני מוצא די מעניין הוא שהתיאבון לסיכון לא חזר למקום שבו היינו קודם ומה שקרה בפועל הוא שנכסים בטוחים - אג"ח, זהב, ין, פרנק שוויצרי - אלו למעשה לא נמכרו", אמר מולר-גליסמן. "הייתי אומר שהחדשות הטובות הן שבעוד ש-S&P 500 חזר למקום שבו היינו קודם, השאננות לא. אנחנו כבר לא באותו סוג של סנטימנט שורי קיצוני".
מה הלאה עבור המשקיעים?
מולר-גליסמן, שדגל בתיק של 60/40 (מניות ואג"ח), ציין כי תיק מאוזן פעל באופן "פנומנלי" לאורך חודש עמוס בשווקים. עם זאת, הוא הזהיר כי ייתכן שההגנה שסיפקו שוקי האג"ח לא תעמוד שוב ובאותה מידה בטווח הקרוב. "אם חושבים על זה, שוק האג"ח בלם את רוב הירידות. אם אתה מסתכל על תיק 60/40, הירידה המקסימלית הייתה לדעתי 2% עבור תיק כזה בארה"ב או באירופה. אז, במילים אחרות, שוק האג"ח איזן את שוק המניות כפי שקיווינו שיהיה", אמר מולר-גליסמן. אבל,"הייתי אומר בהתחשב בעובדה שכעת איגרות חוב כבר לא יספקו הגנה, טקטית אולי אתה רוצה להיות קצת זהיר לגבי חלק הסיכון שלך, במיוחד אחרי הריצה הזו", המשיך.
"יש דרכים שונות לגדר את הסיכונים, או שאתה מקצץ את זה (מניות) קצת... או שאתה יכול ליצור חלופות כלשהן, זה יכול להיות חלופות נזילות, זה יכול להיות אופציות, דברים כאלה."
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.