אקזיט תעופתי נוסף לקרן פימי: מכרה כמחצית ממניותיה בתאת טכנולוגיות תמורת 129 מיליון שקל

מדובר בסיבוב מוצלח שני לקרן בתאת, המספקת שירותי תחזוקה ותיקונים למטוסים, עם תשואה של יותר מפי 2 במניה בשנה האחרונה • בין רוכשי המניות מידי פימי: מור, מיטב וילין לפידות

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום
ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מניית תאת טכנולוגיות  הכפילה את מחירה בשנה האחרונה, ובעלת השליטה קרן פימי מנצלת את המומנטום החיובי לממש קרוב מחצית מהחזקות בחברה (כ-25% מההון). הקרן, בראשותו של ישי דוידי, מוכרת למשקיעים מוסדיים מישראל ומשקיעים נוספים מניות תאת תמורת כ-129 מיליון שקל, ותרד מהחזקה של 51.8% בחברה ל-26.8%. העסקה בוצעה ביום א' (לפני השביתה, שקרן פימי היא חלק ממנה). לגלובס נודע כי המניות נרכשו מפימי בעיקר על-ידי מור, מיטב וילין לפידות (שהחזיק עוד לפני כן בכ-5.6% ממניות תאת).

ההשקעה שהעבירה את הראל להפסד נקי של 100 מיליון שקל 
ותודה להנהלה: סטרטסיס צללה ביותר מ-50% מאז שדחתה ההצעות לרכישתה 

תאת טכנולוגיות פועלת בתחום התעופה, והיא מספקת מוצרים, שירותי תחזוקה ותיקונים לתעשיית התעופה הצבאית והאזרחית. פימי השקיעה בעבר בחברה, הנסחרת בנאסד"ק ובתל אביב, כשרכשה בשנת 2004 מניות ב-8 מיליון דולר, וב-2007 היא מכרה את החזקתה לחברת קמן אחזקות של רוני אלרואי ב-40 מיליון דולר.

לסיבוב ההשקעה השני שלה בחברה פימי הגיעה עם קריסת קמן, כשבשנת 2013 כונסי הנכסים של קמן ערכו מכרז למכירת מניות השליטה בתאת ופימי זכתה בו כששילמה 125 מיליון שקל עבור 53.7% מהמניות, שליש מהמחיר בו רכשה קמן את המניות מפימי.

ב-2016 פימי הגדילה את ההחזקה בחברה, ובסך-הכול היא השקיעה כ-39 מיליון דולר (כ-140 מיליון שקל) במניות תאת בהן היא מחזיקה. לאחר מכירת המניות כעת ישארו בידי פימי מניות בשווי של כ-170 מיליון שקל כך שיחד עם דיבידנדים שחולקו בדרך מדובר עבור הקרן בתשואה חיובית של כ-120% על ההשקעה, שחלקה עדיין לא מומשה.

נזכיר שרק לפני מספר שבועות פימי מכרה ברווח עצום חלק מהחזקתה בחברת מנועי בית שמש , שעוסקת גם היא בתחום דומה של ייצור ושיפוץ חלקי מנועים למטוסים. פימי מכרה לכלל ביטוח, מור, מיטב דש וילין לפידות כ-9.9% ממניות החברה תמורת 178 מיליון שקל ונותרה עם מעל 25% מהמניות. במקרה שזה מדובר בתשואה של פי 4 על הכסף בתקופה של שמונה שנים.

במקביל למכירת המניות על-ידי פימי, תאת הודיעה על הנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים מישראל במחיר זהה למכירה של פימי, 54.95 שקל למניה. המחיר משקף הנחה של 11% על מחיר הנעילה לפני ההודעה על ההנפקה בה תגייס תאת 37 מיליון שקל (כ-10.1 מיליון דולר). החברה מייעדת את כספי הגיוס לצרכים עסקיים כלליים. לפני מספר חודשים תאת ביצעה הנפקה פרטית למוסדיים ב סכום דומה, כשמחיר המניה בהנפקה הקודמת היה נמוך הרבה יותר - 31.7 שקל.

מחצית חזקה לתאת טכנולוגיות

בסוף הרבעון השני היו לתאת מזומנים ושווי מזומנים בהיקף 8.1 מיליון דולר בקופה, אחרי שבמחצית הראשונה של השנה היא רשמה תזרים שלילי מפעילות שוטפת בסך 7.7 מיליון דולר. בפרמטרים פיננסיים אחרים, המחצית הראשונה של השנה הייתה תקופה של צמיחה משמעותית: ההכנסות צמחו ב-36% ל-70.6 מיליון דולר, הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) יותר מהכפיל את עצמו ל-4.7 מיליון דולר ועקף את הרווח של שנת 2023 כולה, וה -EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) עלה ב-69% ל-8 מיליון דולר. מנכ"ל החברה יגאל זמיר אמר עם פרסום הדוחות שהתוצאות מוכיחות את הביקוש הגובר למוצרי ושירותי החברה, והוא צופה כי המגמה תימשך. הוא הוסיף שבמהלך הרבעון השני החברה קיבלה הזמנות בהיקף מעל 40 מיליון דולר.

בשנים קודמות תאת נפגעה ממגפת הקורונה שהשביתה את התעופה האזרחית בעולם, ובהמשך מהמלחמה באוקראינה שפגעה בזמינות חומרי הגלם. התאוששות עולם התעופה לאחר המגפה הוביל לגידול בביקושים למוצרי החברה, והשיפור בשרשראות האספקה סייע לחברה ברמה התפעולית. במקביל, תאת שהייתה ספקית מורשית של יצרנית מערכות התעופה האניוול הרחיבה את הפעילות מולה ובכך את היקף השוק אליו היא פונה. נכון לסוף הרבעון השני היו לתאת מעל 300 לקוחות, כולל יצרנים גדולים וחברות תעופה.