בסוף השבוע התנהל המסחר בוול סטריט במגמה אדומה על רקע נתוני תעסוקה מאכזבים בארה"ב. הדאו ג'ונס ירד ב-1%, S&P 500 השיל מערכו כ-1.7% ונאסד"ק ירד ב-2.6%. אלה מניות ישראליות שבלטו במסחר:
● הוא מהראשונים שזיהו את טרנד ההשקעות הלוהט של השוק, ויש לו המלצה מה כדאי לעשות עכשיו
● דיווח: טאואר וקבוצת אדאני ישקיעו 10 מיליארד דולר בפיתוח שבבים
אינטל שוקלת למכור חלק מאחזקותיה במובילאיי והמניה צללה
מניית מובילאיי נחלשה ביום שישי ב-8.5% למחיר של 11.55 דולר, שפל מאז ההנפקה שלה בסוף 2022. שווי השוק של חברת הטכנולוגיה לתחום הרכב, המנוהלת על-ידי המייסד פרופ' אמנון שעשוע, מגיע ל-9.4 מיליארד דולר, לעומת כ-17 מיליארד דולר (21 דולר למניה) בעת ההנפקה. הירידות בסוף השבוע הגיעו על רקע דיווחים לפיהם אינטל, בעלת השליטה במובילאיי שמחזיקה ב-88% מההון, מבקשת למכור החזקות במובילאיי על רקע צרכי הנזילות שלה.
השווי הנוכחי של מובילאיי נמוך מהשווי בו אינטל רכשה אותה בעשור שעבר - 15 מיליארד דולר. עם זאת, אינטל בעצמה סובלת מירידה בשווי, צורך בהשקעות עתק באסטרטגיה שלה וחשש מפני משקיעים אקטיביסטיים, ולפי דיווחים היא עשויה למכור את מניות מובילאיי שבידיה. מניית מובילאיי נפלה ב-73% מתחילת השנה על רקע הורדת תחזיות, קשיים בשוק הסיני ומכירת מניות החברה על-ידי הבנק הנורבגי בחודשים האחרונים.
רדקום קפצה בכ-4% בעקבות מינוי יו"ר חדש
אחרי 14 שנה, חלי (רחל) בן נון תפרוש בסוף 2024 מתפקיד יו"רית פעילה בחברת רדקום . החברה הודיעה על פרישתה ועל מינויו של סמי תותח ליו"ר מתחילת 2025, בכפוף לבחירתו כדירקטור באסיפת בעלי המניות הקרובה.
החברה, העוסקת בפתרונות לניטור רשתות תקשורת, ציינה כי בעשור של בן נון כיו"רית פעילה, החברה חוותה צמיחה ורווחיות וכי יש לה פתרון מוביל המבוסס על ענן לדור החמישי בסלולר. בן נון מסרה כי נהנתה מאוד לעבוד עם האנשים הנפלאים של רדקום וגאה באבני הדרך שהושגו. "אני בטוחה שסמי, עם ניסיונו וכישוריו הרבים, ישחק תפקיד אינטגרלי בהשאת ערך לבעלי המניות. הניסיון הנרחב שלו בתחומי האסטרטגיה והתפעול יהיו בעלי ערך", מסרה. בן נון הייתה בת זוגו של זהר זיסאפל ז"ל, שהיה בעל מניות בולט ברדקום.
תותח ציין שהוא מצפה לתרום לחברה להמשך ההצלחה והצמיחה שלה, והודה לבן נון על תרומתה.
תותח הצטרף לדירקטוריון רדקום לפני מספר חודשים. בעברו היה בכיר באמדוקס, ובהמשך כיהן כשותף מנהל בקרן ויולה וכיו"ר או דירקטור בחברות רבות. מניית רדקום עלתה ב-3.9% לאחר הדיווח ומתחילת השנה היא עלתה ב-22%, למחיר שמשקף לחברה שווי של 154 מיליון דולר.
סולאראדג' בשפל, אך בג'פריס רואים בה הזדמנות
בנק ההשקעות ג'פריס התחיל בשבוע שעבר לסקר את מניית סולאראדג' בהמלצת "החזק" ובמחיר יעד של 27 דולר, שגבוה ב-38.5% מהמחיר הנוכחי שהוא מחיר שפל של מספר שנים. החברה, העוסקת בטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית, נסחרת בנאסד"ק בשווי של 1.1 מיליארד דולר בלבד, לאחר שבשיא ב-2021 נסחרה בשווי שהתקרב ל-20 מיליארד דולר.
האנליסט ג'וליאן דומולין-סמית' מג'פריס, סבור כי לאחר ירידה של מעל 90% מהשיא, הדרך קדימה של סולאראדג' עדיין לא ברורה וכוללת תזרים חופשי שלילי וסביבה מאתגרת. בג'פריס סבורים מצד אחד שהתייצבות קצב שריפת המזומנים עשויה להצביע על הזדמנות, אך תהליך הפחתת המלאים שנצברו אצל המפיצים תיקח זמן, וכך גם האסטרטגיה של ההנהלה החדשה (כזכור, המנכ"ל צבי לנדו הודיע על פרישה וכיום מנהל את החברה זמנית מי שהיה סמנכ"ל הכספים, רונן פייר). בבנק סבורים שתיתכן מחיקה חשבונאית בדוחות הבאים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.