אחרי מספר ניסינות כושלים, השלד הבורסאי אינטרנט זהב מצא מיזוג. החברה שתחל להיסחר היום בבורסה במקומו היא חברת החלום קיודיסול (QD-SOL), שמעוניינת לפעול בתחום ייצור מימן ירוק. החברה נוסדה רק לפני 3 שנים, ובה השקיעה גם שותפות Blue Ocean של השחקן אשטון קוצ'ר, מילה קוניס, יחד עם גיא עוזרי ואפי אפשטיין.
● סוכנות הביטוח נטו פיננסים הגישה בקשה להסדר חוב: "מחנק תזרימי קשה"
● צמד האחים שמכרו את עסקי הנדל"ן שלהם בישראל ביותר ממיליארד שקל
לדברי החברה, שהוקמה בשנת 2021, פועלת מנס ציונה ומעסיקה 13 עובדים, היא מעוניינת "לפתח ולייצר פאנלים סולאריים פוטוקטליטיים להפקת מימן ירוק, ע"י ניצול אנרגיית השמש בתהליך פוטוקטליטי ובאמצעות ננו-חלקיקים ייחודיים פרי פיתוחה, והכל ללא שימוש בחשמל וללא תלות ברשת הולכת החשמל (גריד)" וזאת במטרה להפחית את עלות ייצור המימן הירוק, כך שיהיה תחרותי.
נכון לעכשיו החברה מגיעה לבורסה כשהיא הגישה שלושה פטנטים לאישור אך מקווה לקבל אותם רק בעוד כשנתיים, ואין ודאות שאישור כזה אכן יתקבל. החברה לא רושמת הכנסות, ועל פי התשקיף שפרסמה לקראת ההנפקה היא גוררת הערת עסק חי, סובלת מגירעון בהון של כמעט 10 מיליון שקל. עם זאת, בעקבות המיזוג והון בהיקף של 4.7 מיליון שקל שהגיע מאינטרנט זהב החברה עברה להון חיובי, מה שיאפשר לה לחזור להיסחר ברשימה הראשית בבורסה.
עוד עולה מהתשקיף שפרסמה החברה כי בשנת 2023 היא רשמה הפסד של 6.7 מיליון שקל וכי ברבעון הראשון של 2024 קצב ההפסד העמיק ל-3.1 מיליון שקל ברבעון בודד. בשנה שעברה החברה גם דיממה 4.2 מיליון שקל מפעילות שוטפת, מה שאומר שייתכן שהיא תזדקק בקרוב למזומנים.
מאז הקמתה גייסה החברה כ-4 מיליון דולר ממשקיעים וזכתה במענקים כך שסכום הכסף הכולל שגייסה נאמד על פי המצגת שלה בכ-6 מיליון דולר.
במסגרת השלמת המיזוג קיבלו בעלי המניות של קיודיסול 78% ממניות החברה הממוזגת. מנכ"ל החברה הוא השותף בה ירון קיזר ונוספים הם אמיר קיזר, אלחנן אפשטיין ואריק קאופמן.
קיזר וקאופמן הם שותפים ותיקים בחברות חלום, כאשר השניים משתפים פעולה גם בחברת החלום בתחום הבשר המתורבת מיטק (ששינתה את שמה לסטייק הולדר ומנסה את מזלה, בינתיים ללא הצלחה בנאסד"ק) וגם בחברת החלב המתורבת וילק שטרם מצליחה לנסוק בישראל.
דחיפות גדולה למזומנים
השותפות של קוצ'ר השקיעה מיליוני דולרים בודדים תמורת 63.5% ממניות החברה כך שאם החברה תצליח הם יהיו המרוויחים העיקריים. ההקצאה הגדולה לשותפות גם מצביעה על הצורך והדחיפות הגדולים של החברה במזומנים, כפי שמתבטא כאמור גם בדוחותיה.
משקיעים נוספים בחברה הם הטכניון (15%), המדענית הראשית של החברה פרופ' לילך עמירב דרורי (7.5%), שרון פימה (9.52%) שגם היה שותף בחברת מיטק, וחברת הדפסות התלת מימד ננו דיימנשן שניסתה לרכוש בשנה שעברה את המתחרה סטרטסיס אך נהדפה ע"י האחרונה. מי שיחזיק ב-3.1% ממניות החברה הוא אלי נידם, שהיה בעל מניות באינטרנט זהב ומחזיק במקביל גם בשליטה (38.7%) בחברת האשראי החוץ בנקאי שהם ביזנס.
אלי שרביט, יו"ר אינטרנט זהב, יהפוך להיות יו"ר החברה החדשה. שרביט הוא מפקד חיל הים לשעבר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.