בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
הסמארטפון נמצא איתנו שעות רבות במהלך היום, ולכן בחירת מכשיר חדש צריכה להיות מדויקת ומותאמת אישית. בשוק יש המון חברות ואפשרויות, ולא מדובר רק בגדלים שונים או בפיצ'רים מעניינים, אלא גם בהבדלים מהותיים בכל הקשור ל"שפה" של המכשיר, כלומר מערכת ההפעלה. המאבק בין אפל לאנדרואיד מביא את הנושא הזה לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר.
כדי לדעת איך לבחור את הסמארטפון הבא שלכם, יש כמה שלבים שצריך לעבור - וצריך גם לקחת בחשבון את חידושי הבינה המלאכותית.
● בדיקה טכנולוגית | האם השעון החכם החדש של גרמין שווה את המחיר?
● בדיקה טכנולוגית| קונים אוזניות חדשות? אלה ההבדלים בין הדגמים המובילים בשוק
● בדיקה טכנולוגית| לא זזים: מה עושים אם הטלפון והמחשב עובדים לאט?
תקציב וצרכים: אפיון לפני בחירת דגם
כדי לדעת כמה כסף כדאי להשקיע במכשיר החדש, עליכם לאפיין את השימושים שלכם. אם אתם בסך הכול רוצים לשמור על קשר, לקבל הודעות ולגלוש באינטרנט, לא בטוח שאתם צריכים מכשיר מאוד מפותח. עם זאת, אם השימוש שלכם כולל צילום באיכות גבוהה, גיימינג ואלמנטים שמעמיסים על המכשיר - אתם זקוקים למכשיר שיודע להתמודד עם ביצועים גבוהים יותר, ותצטרכו להשקיע יותר כסף.
סמארטפונים בישראל יכולים לנוע ממחירים של כאלף שקל ולהגיע עד 7,000־8,000 שקל, תלוי בדגם ובמה שמצרפים אליו. אם אתם משתמשים במכשיר כל היום והוא המרכזי שלכם, תצטרכו להוציא יותר כסף מאשר על מכשיר פשוט ורגיל.
זה לא אומר שצריך לשלם כ־5,000 שקל על אייפון חדש: יש מכשירים עם מפרטים חזקים במיוחד, שיעלו כ־2,000־3,000 שקל פחות. מה שככל הנראה ישפיע על רמת המחיר הוא גודל האחסון, אורך חיי הסולל, פיצ'רים מיוחדים ויכולות גבוהות.
iPhone 16 Pro של אפל / צילום: יח''צ
מסך: מכשירים גדולים יותר
החוק הוא שככל שהמכשיר גדול יותר, כך אפשר לראות ולקבל יותר פרטים. עם זאת, יש אנשים שחשים לא בנוח להחזיק ביד מכשיר בגודל של כמעט 7 אינץ'. לשם המחשה, האייפונים לרוב נעים מ־6.1 אינץ' בדגם הבסיס ל־6.7 אינץ' לדגם הפלוס. עבור רבים ההבדל הזה משמעותי: ממכשיר שאפשר להחזיק אותו, למכשיר בלתי אפשרי לשימוש. לכן, חשוב שתבדקו מה נוח לכם. כיום, סמארטפונים רבים הם גדולים יותר, כך שבשביל מכשירים קטנים (כדוגמת iPhone SE) צריך להשקיע בחיפוש.
Z flip 6, המתקפל של סמסונג / צילום: יח''צ
המסכים הנפוצים בסמארטפונים הם OLED או AMOLED, כשהמשמעות היא שכל פיקסל נדלק לבד, כך שמתקבלת איכות גבוהה מאוד של צפייה במסך. לעומת זאת, יש מסכים שהם LCD ומוארים באמצעות תאורה אחורית. לאלו שמחפשים רזולוציה גבוהה כדאי לבחור במסכים המתקדמים יותר, עם קצב רענון של עד 120 הרץ ובהירות שיא, שמאפשרים שימוש קל גם באור שמש.
ביצועים: הבדלים בין המעבדים
למכשירים השונים יש מעבדים שונים, שמשפיעים על הביצועים שלהם. היצרן המוביל היום בשוק המעבדים לסמארטפונים, היא חברת Qualcomm שמציעה את הסנאפדרגון. מדובר במעבדים עם ביצועים גבוהים ויעילות אנרגטית רבה, ולרוב זה המוצר המוכר בשוק.
אחת המתחרות של קוולאקום היא MediaTek, ולרוב המעבדים שלה ברמה בינונית, אם כי הם במגמת שיפור מתמיד. סמסונג ואפל פיתחו מעבדים בעצמן, Exynos ו־A בהתאמה. שם אין הרבה אפשרויות משחק, אך לרוב מדובר בביצועים טובים וגבוהים, עם אופטימיזציה למכשיר עצמו.
Redmi Note 13 של שיאומי / צילום: יח''צ
כמה טיפים בהקשר של מעבדים: ככל שיש יותר ליבות, כך המעבד יכול לבצע יותר משימות. בנוסף, לכל מעבד יש גם תדר, וככל שהתדר גבוה יותר, כך מהירות המכשיר גבוהה יותר. נתון נוסף הוא הארכיטקטורה של המעבד, מה שמשפיע על היעילות האנרגטית והביצועים שלו. ככל שנתונים אלו גבוהים יותר, אפשר לסמוך על המכשיר שיפעל בצורה טובה יותר. לכך גם מצטרפים נתוני זיכרון ה־RAM, כלומר עד כמה זיכרון המכשיר יודע לבצע פעולות.
נקודה נוספת היא זיכרון האחסון, כאשר לא בכל המכשירים יש אפשרות להרחיב את הזיכרון. לכן, עליכם לבדוק כמה זיכרון מוצע לכם במכשיר ושמדובר במספיק זיכרון אחסון לצרכים שלכם. אם אתם אגרני מידע ותמונות, מומלץ לבחור בזיכרון של לפחות 128 גיגה.
מצלמה: להכיר את מערך הצילום
המכשירים השונים מציעים אפשרויות רבות בכל הקשור למערך הצילום, כמו מספר החיישנים, רזולוציית המצלמה, איכות הווידאו ופיצ'רים שונים. מי שמעוניין בצילומי לילה או שחשוב לו לצלם בהופעה חשוכה, צריך לבדוק את המפרט. כדי לדעת מה הכי טוב לכם, מומלץ להגיע לחנות, לנסות את האפשרויות השונות ולראות אם אתם אוהבים את התמונות שמתקבלות.
AI ומערכות הפעלה: מה מתאים לכם?
יצרני הסמארטפונים מכניסים כיום יותר ויותר פיצ'רים של בינה מלאכותית. סמסונג וגוגל הכניסו פיצ'רים שמסכמים כתבות או עורכים תמונות בצורה מעולה. אפל לעומת זאת עדיין לא שחררה את הפיצ'רים לצרכנים, ורק מדברת בלשון עתיד.
כל זה הוא חלק מהדיון על מערכות ההפעלה. יש הבדל עמוק בין מערכת ההפעלה של אפל iOS לבין אנדרואיד. אנדרואיד היא מערכת הפעלה פתוחה יחסית, שמאפשרת הרבה יותר חופש לצרכן. מנגד, היא לא מציעה את הגימור הסופי של מערכת הפעלה סגורה ומלוטשת, נקודה שבה אפל מצטיינת יותר.
לעומת זאת, אפל שמה דגש על אבטחה ופרטיות, נועלת את המכשיר, ולא מאפשרת לצרכן לעשות הרבה שינויים - מה שעשוי להיות דיל ברייקר לצרכנים מסוימים. לכן, כדאי לנסות את שתי מערכות ההפעלה עד כמה שניתן לפני שבוחרים, ולראות מה הכי מתאים לכם.
הפרטים הקטנים: פיצ'רים מיוחדים
לפני שקונים מכשיר, כדאי לראות מה הפיצ'רים הייחודיים שהוא מציע. למשל, חיישן טביעת אצבע או זיהוי פנים, האם יש קישוריות רלוונטית או רכיב NFC שיאפשר קירוב של המכשיר בעת רכישה עם כרטיס אשראי. נוסף על כך, כדאי לבדוק עמידות למים ואבק, אם אתם מאלו שפעילים הרבה בחוץ וצריכים לוודא שהמכשיר לא יינזק.
השורה התחתונה: להיצמד ליבואנים הרשמיים
יש הרבה צעדים שצריך לעשות לפני רכישת מכשיר טלפון חדש. אמנם לעתים כל צעד כזה נראה כמו טיפה באוקיינוס, אולם ברגע שעובדים בצורה מסודרת, אפשר להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורכם. מעבר לכל ההמלצות בטור, יש נקודת חשובה נוספת: רכישה רק דרך יבואן רשמי, שיספק אחריות למכשיר שתקנו. יבואן לא רשמי יכול להזיק למכשיר שלכם, ולייצר לכם בעיות.
עוד נקודה: מאוד מומלץ לקרוא ביקורות מקצועיות או חוות דעת של משתמשים שאתם סומכים עליהם, ולאחר מכן ללכת לחנויות שבהן בדרך כלל יש מכשירים פתוחים להתנסויות, לבחון מספר טלפונים ולראות אם הם מתאימים לצרכים שלכם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.