המאבק על הבתים על שפת הכנרת מגיע לבית המשפט: המועצה האזורית עמק הירדן הגישה עתירה מינהלית וצווי ביניים נגד מכרזי רמ"י ליישוב האון על שפת הכנרת.
העתירה הוגשה אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בנוף הגליל ובה בקשה לבטל את המכרזים הפומביים של רשות מקרקעי ישראל ליישוב האון. במכרז הוצעו למכירה 248 מגרשים בשטח 500-300 מ"ר כל אחד. מחירי המינימום במכרז של רמ"י נעים בין 700 אלף שקל ל-1.1 מיליון שקל לפני עלויות פיתוח.
● העלייה ברכישת הדירות נמשכה בחודש יולי - והנתון המפתיע בבאר שבע
● חדשות השבוע בנדל"ן | נכשל מכרז במודיעין: איש לא הציע הצעות ל-125 דירות
עוד קודם לכן, בראשית השבוע, פרסמה המועצה האזורית מודעה בעיתון ובה היא מזהירה את מי שייגש למכרז כי הוא "מניח את כספו על קרן הצבי", וכי היא לא תוציא היתרי בנייה לבתים במקום. עתה נוספה גם העתירה.
מודעה שפרסמה המועצה אזורית עמק הירדן
"במקביל לעתירה הגישה המועצה האזורית בקשה דחופה לקבלת צווי ביניים עד להכרעה בעתירה כדי למנוע נזק מיותר למשתתפי המכרז וכן בקשה לצו ארעי במעמד צד אחד, בין היתר בטענה כי המכרזים פגומים ולוקים בחסר", לשון הודעת המועצה.
"מהלך שערורייתי"
בעתירתה לבית המשפט טוענת המועצה האזורית כי "פרסום המכרזים על-ידי רמ"י הוא מהלך חד-צדדי ושערורייתי", וכי "ההחלטה לצאת למכרזים התקבלה שלא כדין וללא הפעלת שיקול-דעת המצופה מגוף ציבורי".
במועצת עמק הירדן התנגדו מלכתחילה לשיווק המגרשים במכרז לכל המרבה במחיר, משום שהם טוענים כי היישוב - בגדה המזרחית של הכנרת - יהפוך ליישוב נופש ולא בית מגורים קבוע.
ברמ"י הודיעו כי חלק מהמגרשים ייועדו לחיילי מילואים ולנכי צה"ל, אולם במועצת עמק הירדן אמרו על כך: "תיקון המכרז בהודעות שונות לאחר פרסום המכרז, לרבות הקצאת מספר מגרשים לטובת חיילי מילואים חסרי דיור או נכי צה"ל, הוא הודעה חסרת תום-לב, ואין היא משנה דבר, כי הכול תחת אותה שיטה, 'המרבה במחיר'".
נזכיר כי ההסכם בין רמ"י לבין מועצת עמק הירדן נחתם כבר ב-2012 - ורק עתה פורסמו המכרזים. בינתיים עלו המחירים בכל הארץ וגם באזור, ולפני כשנה פרסמנו בגלובס כי העיתונאי חנוך דאום קנה בית בהאון תמורת סכום גבוה מאוד של 8.3 מיליון שקל.
רמ"י: המכרז נמשך
ברמ"י עומדים על עמדתם כי המכרז נמשך, וכי חלק מהמגרשים יוקצו לחיילי מילואים, ומסרו: "בעקבות שיח שהתקיים בימים האחרונים בין חיילי מילואים לבין שר השיכון ורשות מקרקעי ישראל, ובשל הרצון לחזק את הוודאות שאכן יוקם יישוב קהילתי בהאון, בו יוכלו גם משרתי מילואים צעירים יותר להשתלב, הוחלט כי:
"1. תיאסר העברת זכויות במגרשים למשך תקופה של שבע שנים.
"2. תהיה חובת התגוררות בנכס ללא אפשרות להשכיר, למעט במקרים חריגים שיאושרו. הפרתה של חובה זו עלולה לגרום לביטול החוזה.
"3. כ-150 מגרשים ישווקו לחיילי מילואים מחוסרי דיור ולנכי צה"ל, מתוכם כ-50 מגרשים ייצאו בהרשמה והגרלה למשרתי מילואים מחוסרי דיור. 25 מגרשים ישווקו לנכי צה"ל בהרשמה והגרלה.
"4. לא יוקצו מגרשים לבני מקום".
"שינוי חוקי המשחק"
בתגובה לדברים מסר שוב ראש המועצה האזורית עמק הירדן, עידן גרינבאום: "הגשנו עתירה מינהלית במטרה לעצור את המכרזים חסרי האחריות של רמ"י. שינוי המכרזים על-ידי רמ"י בעקבות הבקשה שלנו מראים כי רמ"י בעצמם מבינים שהמכרזים שהוציאו היו פגומים ולוקים בחסר.
"צר לנו כי רמ"י בוחרת לשנות את תנאי המכרז מקצה לקצה ופוגעת ברבים המעוניינים להתמודד בו. השינוי שהודיעה עליו היום בהתאם לעתירת המועצה משול לשינוי חוקי משחק כדורגל ב-10 הדקות האחרונות של ההתמודדות.
"המועצה האזורית עושה ותמשיך לעשות הכול כדי להקים יישוב קהילתי חזק ומגובש בהאון, ותפעל לכך שהמכרזים לשיווק הקרקעות ביישוב העתידי יתנו הזדמנות שווה לכמה שיותר צעירים מכל רחבי הארץ, חיילים משוחררים, מילואימניקים ולוחמים, נכים ומחוסרי דיור ובכלל לאנשים מן היישוב - הרוצים להקים את ביתם בעמק הירדן".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.