הליכי חדלות הפירעון של חברת סלינה (אנגליה) - שהפעילה אתרי נופש ברחבי העולם - ממשיכים להשפיע גם בישראל. לאחר שבשבוע שעבר, חברת גבאי מניבים העוסקת בהחזקה, ניהול ותפעול של נדל"ן, הודיעה כי צ'קים של סלינה ישראל בסך 540 אלף שקל בגין דמי שכירות בנכס בחוף מגדל בכנרת לא כובדו, כעת היא מעדכנת על הפסקת פעילות סלינה ישראל בנכס.
● אחרי מנורה, גם ווישור רוצה להשתלט על ישראכרט: "יציף ערך לבעלי המניות"
● "מפעל חייו": יזם הנדל"ן שהחברה שלו זינקה ב-1,500% מאז הקורונה
יתרה מכך, לפי גבאי מניבים, סלינה ישראל מפסיקה את פעילותה בתחום בתי המלון באופן מיידי. לפי הודעת גבאי מניבים, סלינה הודיעה לחברה "כי סלינה ישראל והחברות הבנות שלה, מפסיקות לאלתר את מתן שירותי הניהול לכל בתי המלון, ובכלל זה גם למלון המופעל בנכס החברה בחוף מגדל, וכי החברה מתבקשת, בין היתר, לנקוט באופן מיידי בכל האמצעים הנדרשים על מנת לקחת את מושכות הניהול של המלון, ובכלל זה, בקשר להעסקת עובדים, מתן שירות ומענה ללקוחות וכיו"ב".
לפי הודעת גבאי מניבים, סלינה נימקה בהודעתה שמצב זה נועד למנוע את העמקת חדלות הפירעון, והוא נובע בין השאר מכך שהחברה האם סלינה אנגליה נקלעה לחדלות פירעון ונכסיה נמכרו על-ידי נאמנים לחברה סינגפורית, קולקטיב. גבאי מניבים מבחינתה "בוחנת את המשך צעדיה ובשלב המיידי, בכוונתה ליטול את ניהול המלון ולהעסיק את עובדיו". כמו כן היא בוחנת את השפעת האירועים על דוחותיה הכספיים.
כאמור, בשבוע שעבר גבאי מניבים דיווחה שבחודש אוגוסט, צ'קים בסך 540 אלף שקל שהעבירה סלינה ישראל בגין דמי השכירות לא כובדו, ושותפות הפרויקט פתחה בהליכי הוצאה לפועל נגדה. היא אף הודעה לסלינה על ביטול הסכם השכירות ודרשה את פינויה לאלתר.
מעבר לכך, סלינה ישראל לא עומדת בתנאי הלוואות שהועמדו לה למימון ההתאמות בנכס, בסך 8.8 מיליון שקל נכון ליוני 2024. צ'ק שהעבירה על חשבון הפירעון השוטף של ההלוואה גם הוא לא כובד, והבטוחות שהעמידה סלינה ישראל בקשר עם ההלוואה הן רק כתבי התחייבויות של סלינה ישראל וסלינה אנגליה. נציין שכבר בדוחות המחצית הראשונה, גבאי מניבים ביצעה הפרשה לירידת ערך של ההלוואה בסך 2.5 מיליון שקל.
גבאי לא לבד: קבוצת חג'ג' הפחיתה את ההשקעה במלונות סלינה
לאחרונה, גם קבוצת חג'ג' הפחיתה את ההשקעה שלה במלונות סלינה, ונותרה עם חשיפה של כ-100 מיליון שקל לפעילות זו בישראל. בדוחות האחרונים החברה דיווחה על קיטון בשווי ההוגן של ההשקעות בסך 8.5 מיליון שקל והכירה בהפסדי אשראי הקשורים לשיתוף הפעולה שלה עם סלינה, בסך 6.3 מיליון שקל.
סלינה הוקמה על-ידי רפי מוסרי ודניאל רודסבסקי, והפכה לחברה ציבורית באמצעות מיזוג ל-SPAC בארה"ב לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. על רקע קשיי נזילות היא הגיעה להליכי חדלות פירעון ונאמנים שמונו לה מכרו חלק גדול מפעילותה לקולקטיב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.