פקיסטן הודיעה על איתור מאגר הנפט והגז, שעשוי להפוך לרביעי בגודלו בעולם, במים הטריטוריאליים של המדינה. אף שהדרך להפקה, אם בכלל, לא פשוטה - באסלאמאבאד בונים על המאגר בתור כזה שישנה את עתיד המדינה.
● 6 מיליון חביות ביום: התוכנית העיראקית להכפלת תפוקת הנפט והחשש מהשלכות
● בזמן שהעולם מתרכז במלחמה בישראל, מחיר הנפט עלול לזנק בגלל מדינה אחרת
פקיסטן היא מדינה שחשופה מאוד להשפעות חיצוניות כדוגמת האטה כלכלית רחבה או השפעות ההתחממות הגלובלית, והיא מתמודדת עם לא מעט בעיות כלכליות. קצב האינפלציה השנתי למשל אמנם נמצא במגמת ירידה, אבל עודנו גבוה ועומד על כ־9.6%. בה בעת, החוב החיצוני של פקיסטן עמד בתום 2023 על יותר מ־126 מיליארד דולר.
לצד זאת, כך לפי מכון שטוקהולם למחקרי שלום (SIPRI), פקיסטן בעלת 170 ראשי קרב גרעיניים.
פיתוח העתודות יעלה מיליארדי דולרים
בכיר לשעבר ברשות הנפט והגז הפקיסטנית (OGRA) הזהיר בשיחה עם ערוץ Dawn המקומי מפני פיתוח תקוות יתר. הוא הסביר שאף פעם אין סבירות של 100% שהעתודות יוכחו כפי שציפו. בטרם בונים בפקיסטן על עצמאות אנרגטית, אמר, צריך להבין מהו גודל המאגר האמיתי. "אם זהו מאגר גז, הוא עשוי להחליף יבוא גז טבעי נוזלי (LNG), ואם אלו עתודות נפט - נוכל להחליף נפט מיובא", אמר.
לצד האזהרה כי החגיגה עלולה להתגלות בתור "משאלת לב", הוא הציף סוגיה שעשויה להטריד את פקיסטן: עבור פיתוח העתודות יידרשו, להערכתו, 5 מיליארד דולר - כאשר ההפקה עשויה להתחיל רק בעוד 5-4 שנים. אלא שכבר כיום משלם הממשל בפקיסטן סכומי עתק על יבוא אנרגיה. מנתוני הבנק המרכזי עולה שיבוא הנפט של המדינה עמד בשנה הפיסקלית 2024־2023 על 15.16 מיליארד דולר. אמנם ירידה של 19.7% משנה קודמת, אך עדיין סכום גדול במיוחד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.